Cristina-Ancuța POCORA

Crosul egalităţii de şanse (II)

28 June 2010 ·

  

Dupa trei zile de ploaie, dupa schimbarea locatiei de pe stadion in sala de sport, pot spune ca am avut o actiune reusita!

Crosul egalităţii de şanse pentru persoanle cu dizabilităţi, organizat la Feteşti la sfârşitul săptămânii trecute, a adus pentru cateva momente zâmbetul pe feţele persoanelor cu handicap. Am toate motivele pentru a continua organizarea sau pentru a sprijini organizarea anuală a unor astfel de acţiuni.

 Am pornit pe acest drum pentru că am considerat că un astfel de eveniment este de natură să arate că drepturile oamenilor cu dizabilităţi trebuie repectate. Au participat la manifestare peste 100 de persoane cu diverse grade de handicap care au intrat în competiţie sau şi-au susţinut favoriţii. Câştigătorii au primit cupe, diplome medalii şi cadouri utile. Entuziasmul, seriozitatea cu care au răspuns invitaţiei au fost copleşitoare. Şi o dovada în plus că persoanele cu handicap au nevoie să participe, să fie implicate în astfel de manifestări. Competiţia şi socializarea le redau acestora încrederea în forţele proprii.

La evenimentul de sâmbătă au participat reprezentantii Asociatiei de sprijin a copiilor handicapati  fizic din Romania – filiala Calarasi, Organizatiei pentru copii si adulti cu nevoi speciale ”Trebuie ”- filiala Fetetti, Centrului ”Lucia ” Fetesti – Copii cu autism, Centrului de plasament nr. 2,3 si nr. 6, Centrului de îngrijire si asistentă socială – Slobozia, Fundatiei New Life, Asociatiei Surzilor din România – filiala Fetesti, Asociatiei Nevăzătorilor din România – filiala Fetesti.

 Mulţumesc reprezentanţilor mass-media care au răspuns apelului de a deveni parteneri activi ai acestui eveniment şi ai evenimentelor viitoare de acest gen. Datorită lor viaţa persoanelor cu handicap poate fi îmbunătăţită simţitor.

Un Raspuns la “Crosul egalităţii de şanse (II)”

  1. Gabi says:

    Felicitari organizatorilor pentru initiativa, ati oferit un zambet pe fetele acestor oameni care sufera.

Raspunde