Cristina-Ancuța POCORA

Crosul egalităţii de şanse pentru persoanle cu dizabilităţi

24 June 2010 ·

Sâmbătă, 26 iunie 2010, va invit sa participati la Crosul egalităţii de şanse pentru persoanle cu dizabilităţi, care se va desfăşura pe stadionul din Feteşti, între orele 11.00 – 14.00.

Ca om atent la problemele persoanelor cu dizabilităţi, ca preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, consider că o astfel de acţiune, pe lângă activitatea legislativă pe care o desfăşor, este de natură să arate că drepturile oamenilor cu dizabilităţi trebuie repectate. Discriminarea în acest caz reduce şansele de integrare în societate a persoanelor cu diverse grade de handicap.

Evenimentul de sâmbătă, organizat de Liga pentru promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu handicap din România, în colaborare cu Federaţia Sportul pentru toţi, Primaria Feteşti şi Consiliul Judeţean Ialomiţa are ca scop schimbarea de mentalitate şi asigurarea demnităţii şi normalităţii persoanelor cu dizabilităţi în contextul Ratificării de către Parlamentul României,  în luna iunie 2010, a Convenţiei internaţionale privind protecţia persoanelor cu dizabilităţi. Sunt aşteptate să participe la competiţie aproximativ 200 de persoane cu dizabilităţi, în contextul în care sportul înseamnă educaţie, mişcare, distracţie, reguli, relaţie, echipă, respect, fair-play şi sănătate.

De asemenea, fac un apel pe această cale reprezentanţilor mass-media să devină parteneri activi ai acestui eveniment şi ai evenimenteor viitoare. Prin intermediul mass-media cauza persoanelor cu handicap poate fi promovată cu succes, iar barierele discriminării pot fi ridicate.

10 Raspunsuri la “Crosul egalităţii de şanse pentru persoanle cu dizabilităţi”

 1. Sarut-mana. Va doresc sa aveti succes cu aceasta actiune. Stiu cat de mult inseamna pentru oameni, dar mai ales pentru oamenii cu dizabilitati o mana de ajutor, o alinare, o vorba frumoasa, dar mai ales sa le arati ca ii respecti si ca nu ii tratezi altfel decat pe ceilalti.

 2. incep sa ma rog pt o vreme buna.

 3. Sa speram ca va fi vreme buna si ca totul va fi bine. Zilele astea au fost un cosmar pentru intreaga tara, cu ploi, grindina. Da stiti cum e: mai mare ca Dumnezeu nu nimeni!

 4. lucian says:

  Buna seara,

  Ma bucur sa vad ca in tara asta mai sunt si astefl de activitati.Ca mai sunt oamenii care fac ceva , pentru cei aflati in dificultate.Felicitari…….

 5. viorica says:

  buna ziua. as dorii sa stiu ce se mai aude cu cresterea indemnizatiei de handicap.va multumesc

 6. Gabi says:

  Sa speram ca Doamne Doamne tine cont de bucuria acestor copii de a participa la acest eveniment si o sa ne dea o vreme frumoasa ……
  Pentru cei care vor sa se ofere ca voluntari ii asteptam ….. 🙂

 7. @viorica
  Asa cu am mai povestit aici, legea a fost reintoarsa pt a doua oara la comisia pentru munca, de catre majoritatea PDL-UNPR-UDMR- minoritati. Chiar si dupa ce le-a fost acceptat amendamentul ca legea sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011 ei au zis ca aceasta lege tr sa mai astepte, ca nu au bani….
  In septembrie, vom continua presiunea asupra lor!

 8. @ Viorica

  Propunerea legisltiva de majorare a prestatiei sociale pentru persoanele cu handicap a fost retrimisa de plenul Camerei Deputatilor de doua ori la Comisia pentru Munca prin vot politic al majoritatii pe motiv ca nu sunt bani. In septembrie voi incerca iar sa o aduc in plen si sa o trecem!

 9. veronica says:

  in anului 2010 in Romania, tara membra a Uniuni Europene un tanar cu handicap nu poate parasi camera in care-si petece tineretea pentru ca autoritatile administratiei refuza concesionarea a 1,5 m latime teren pentru construirea unei rampe.tot din acest motiv nu are acces la baie pentru igiena zilnica,locuinta nefiind adaptata scaunului rulant si nu se poate accesibiliza pana nu se concesioneaza terenul(nu se emite autorizatie de constructie).Nu s-a cerut de pomana ci un drept elementar al oricarei fiinte – acela de a circula liber! S-au facut numeroase demersuri, soldate cu un esec total si cu o indiferenta crunta dar, in acelasi timp, se emit hotarari de consiliu pantru protectia animalelor!

 10. gabriela says:

  este adevarat ca si asistentilor personali li se taie 25%din salar avand
  600 plus sporu de vechime 25% va rog sa imi raspundeti va multumesc

Raspunde