Cristina-Ancuța POCORA

cu dr. Florin Tudose la CNCD

28 February 2011 ·

Scriam, la inceputul lunii februarie a.c., despre o declaratie deplasata a domnului doctor psihiatru Florin Tudose.

Ceream, prin intermediul unui comunicat oficial, in calitate de presedinta a Comisiei pentru Egalitate de Sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor, sesizarea institutiilor abilitate sa actioneze si sa sanctioneze astfel de manifestari , de natura sa conduca la perpetuarea stereotipurilor conform carora femeia este inferioara iar locul ei nu este in mijlocul dezbaterilor din spatiul public.

 Comunicat-ref-psihiatru-Florin-Tudose

Astazi, ca un martisor, am primit, din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii o citatie, prin care ma invita, in calitate de reclamant, in data de 8 martie a.c. orele 10.00, la sediul CNCD, in vederea solutionarii petitiei mele. Un gest de normalitate, pe care il salut.

 

Voi fi prezenta marti la CNCD pentru a sustine, cu argumente sanctionarea unor astfel de “iesiri” publice si necesitatea inlaturarii stereotipurilor de gen. Le invite alaturi de mine pe toate jurnalistele, dar nu numai, cele care resimt in munca lor astfel de abordari, ca cea prezentata de domnul dr. Tudose.

12 Raspunsuri la “cu dr. Florin Tudose la CNCD”

 1. Doamnă Pocora,
  Să nu-i dea amenzi domnului Tudose, că suntem în criză… Să-i rază mustăţile! 😀

  Eu cred că puneţi prea multă pasiune pe lucruri mărunte.

 2. PAPASTRATOS says:

  Pai, daca tot este sa luptam pentru egalitatea de sanse a femeilor, de ce sa nu chemam o femeie sa dea socoteala tocmai de 8 Martie. Apropo, ce este pe 8 Martie ?

 3. Nu e un lucru marunt! E un stereotip perfid care dauneaza foarte tare femeilor din Romania. Este feliuta pe care am datoria sa o supraveghez. Sigur ca poti sa-mi numesti 100 de probleme pe care oamenii le considera importante, dar trebuie sa privim mare, global, iar astfel de abordari dauneaza profund si pe termen lung. Acestea sunt efectele discriminarilor, indiferent de tipul lor.

 4. Sunt curioasă dacă va catadicsi să se prezinte dl Tudose mâine şi, dacă da, cum îşi va motiva prostiile pe care le-a debitat la adresa jurnalistelor. Va veni cu “ghidul misoginului, mic tratat de calomnii” sau “manualul de psihologie feminină, editat în Afganistan”?:)

 5. Anton says:

  Doamna Cristina,nimeni nu zice, ca si vorbele trebuiesc sanctionate,dar cu faptele ce facem???O discriminare mai mare este aceea ca, la 1,5 milioane de pensionari li s-au luat 5,5% pe intreaga suma de pensie la CASS, iar celor ce au pana in 740 roni nu li se retine nimic.Ati depus vreo sesizare la CNCD in acest sens???

 6. PAPASTRATOS says:

  Cunosc gravitatea problemei. Canva am actionat intr-o astfel de comisie interministeriala

 7. […] atunci cand ne zambesc sau ne spun cat de mult ne pretuiesc. Acest Martisor merge catre: Alina, Cristina, Diana, Gabriela, Mika, Ramona, Roxana, Corina, Theodora, Oana, Cookie, Madi, Mirela, Andreea, […]

 8. gabryela says:

  ce o sa faceti ca pe 8 martie isi asuma si guvernul raspunderea pe codul muncii.

 9. voi fi, pe rand, in ambele locuri

 10. […] Programată, initial,  pentru data de 8 martie 2011, sedinta  CNCD, privind afirmaţiile denigratoare ale doctorului Florin Tudose la adresa femeilor, a fost reprogramată pentru data de 28 martie 2011, ora 10.00, la sediul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).   […]

 11. […] în comunicatele de presa pe care le-am prezentat anterior presei şi pe care le-am postat si aici si aici. Ar fi fost corect ca realizatorul materialului prezentat in publicatia mentionata, să […]

 12. […] la un subiect despre care am mai discutat aici, aici si aici. Acum avem o […]

Raspunde