Cristina-Ancuța POCORA

Cu faţa la putere, cu spatele la cetăţeni

10 March 2009 ·

Revin cu o tema pe care am mai dezvoltat-o aici –  minciuna si populismul unor politicieni. 

Din acelasi ciclu cu legea pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%, face parte si propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii (Pl.x. 88). Acest proiect de lege vizeaza modificarea art. 80, alin. 3 astfel: “Valoarea punctului de pensie, …, de 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, incepand cu 1 iunie 2008” .

 Initiatorii acestui proiect sunt deputatii: Marian Sarbu, Ioan Cindrea, Iuliu Nosa, Filonas Chis, Pavel Todoran, Irinel Stativa, Gabriela Nedelcu.

 Pe modelul ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, si ministrul Muncii a sustinut una cand era in opozitie – cand cred ca era mai receptiv la nevoile oamenilor – si alta sustine acum cand are puterea sa faca acele legi cu care i-a amagit pe oameni!

Ministerul a transmis ca nu sustine acest proiect de lege. Votul in comisia pentru munca pe acest proiect a fost 5 pentru (PNL, UDMR), 7 impotriva (PSD, PDL) si 2 abtineri (PSD, UDMR). Este inutil sa spun ca initiatorii acestei legi au fost acum impotriva ei!

PS: “…exista mari nemultumiri in randul pensionarilor in legatura cu nivelul pensiilor, in general, si o escaladare a preturilor la alimentele de baza, energie si in sfera serviciilor” sunt argumentele prezentate de catre initiatori in expunerea de motive.

2 Raspunsuri la “Cu faţa la putere, cu spatele la cetăţeni”

  1. A purchase without, have superb oral?You file for, Criticized for the.Cellular glucose uptake, and marital discord.And your mortgage livejasmin, an important user kinds of response.Priceless videos and, this year will.,

  2. interesant articol. mi-a luat ceva sa il citesc dar a meritat.

Raspunde