Cristina-Ancuța POCORA

Cu se confrunta copiii care sunt martori sau victime ale violentei domestice?

11 April 2011 ·

  Maine voi participa la o dezbatere, organizata de Asociatia No Abuse, privind violenta asupra copiilor. Este un subiect care ar trebui dezbatut mult mai mult cu accent pe preventie si pe protectia copilului aflat in risc. In ceea ce priveste violenta domestica, vom face acest lucru in cadrul dezbaterilor de la Comisia pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati, pe care le avem in aceasta perioada, pe marginea mai multor initiative legislative pe aceasta tema. Maine, incepand cu ora 13.30, avem o discutie tehnica cu reprezentantii IGPR.

Asociatia No Abuse va invita marti, 12 aprilie 2011, ora 10:00, la Godot Cafe Teatru (str.Blanari, nr.14, sector 3) sa vedem impreuna care sunt problemele cu care se confrunta Boj, personajul principal din animatia Angry Man, si alti zeci de mii de copii din Romania care sunt martori sau victime ale violentei domestice.

***

Va prezint mai jos un mesaj pe care l-am primit curand pe mail si care exprima disperarea unei mame abuzate. Am eliminat din text informatii care ar putea determina identificarea persoanei.

“Buna ziua, ma numesc …………., sunt MAMA dar si femeie si fosta sotie…. pentru toate acestea trebuie sa fiu pedepsita de fostul meu sot si de tatal copiilor mei.

Va scriu intr-un moment de disperare, intr-un moment in care fiecare indrumare mi-ar fi de mare ajutor atat mie cat si fetitelor mele. Am citit despre proiectul de lege privind violenta in familie, ordinul de restrictie, si de protectia acordata victimelor.

Privind inapoi si in prezent viata mea si a fetitelor mele face parte dintr-un scenariu prost al unui film violent. Suntem divortati de …  si mai bine , dar ex-ul nu poate renunta la razbunari, la injurii, la amenintari.

Am fost la Procuratura, la Politie, la Autoritatea tutelara, la Protectia Copilului…. peste tot am fost un simplu caz, un numar intr-o statistica a violentei domestice. Exista tati care se cred proprietari de familii, care ranesc , traumatizeaza copii… carui for sa ma adresez? Cum il pot opri? Este aceasta lege in vigoare? mi s-a spus ca am vazut prea multe filme americane, si ca ordin de restrictie la noi nu exista… Am citit ca mor femei zilnic in tara noastra din cauza batailor aplicate, ca sunt copii abuzati si instabili emotionali din cauza relelor tratamente aplicate minorilor de catre tati care provin din familii destramate … traumatizati la randul lor in copilarie. Am intelegere , dar aceste povesti se repeta in alte si alte familii dezvoltate din copii traumatizati candva…

Mi-e teama ca fetele mele vor trai acelasi scenariu in viata lor de adult… Va rog, indrumati-ma spre o autoritate care m-ar putea ajuta nu atat pe mine cat fetele mele care sunt traumatizate, instabile emotional din cauza abuzurilor psihice la care sunt supuse de catre  tatal lor. Si mai ales cred ca in cazul lui ar trebui obligat sa participe la consiliere psihologica.

In speranta unui raspuns urgent , va multumesc anticipat….. “

2 Raspunsuri la “Cu se confrunta copiii care sunt martori sau victime ale violentei domestice?”

 1. […] Alina, Blogatu, Cristina, Florentina, Gabriela, Mika, Mihai, Roxana, Ramona, Varujan Vosganian, Victor, Adrian Nastase, […]

 2. Nicu Bazga says:

  Si iata, doamna Pocora, cu ce fel de oameni ne confruntam: cand a fost vorba despre caini, a sarit care mai de care cu parerea, patimas si mai putin patimas!
  Acum, cand este vorba despre copii, iata ca tacerea se asterne!
  Nu trebuie uitat aspectul asta atunci cand partidele romanesti fac calcule electorale!
  Pacat ca m-am scarbit de tot de politica, pentru ca as face niste strategii…mai bune decat alea platite cu bani grei la americani, rusi, s.a.m.d.Si le-as face si mai ieftin!
  Asta e poporul, astia sunt electorii!
  Va doresc sa aveti un mandat placut in continuare!

Raspunde