Cristina-Ancuța POCORA

“cum si cu ce ne hranim copiii?”, o dezbatere la care trebuie sa luati parte, astazi de la 14-15, la Realitatea TV

17 March 2012 ·

UPDATE: franturi din emisiune

http://www.realitatea.net/cristina-pocora-dezbatere-la-realitatea-tv-cu-ce-ne-hranim-copiii-video_923942.html

http://www.realitatea.net/jurnale.html (Realitatea de la 14.00)

http://webtv.realitatea.net/actual/cristina-pocora-despre-hrana-pentru-copii?autoPlay=1

 Multumesc pentru aprecieri. Frumoasa experienta, insa e suficienta o vedeta in familie 🙂

Multumesc tuturor “colegilor” din redactia Realitatea TV, care au avut grija ca eu sa ma descurc onorabil in aceasta ipostaza inedita.

Le multumesc foarte tare si domnelor invitate in emisiune.

 

 

A sosit “ziua 0”, adica astazi voi intra “in direct”, din platoul stirilor, la Realitatea TV.

Va astept astazi, intre orele 14.00-15.00 pe Realitatea tv, pentru a urmari o dezbatere legata de “harana copiilor nostrii”. Am plecat de la o lege pe care am initiat-o si care se afla in dezbaterea parlamentara si de la nevoia de a fi corect informata cu privire la produsele pentru hrana copiilor. La Tv, in revistele despre copii, pe internet, este plin de reclame foarte atragatoare, care ne prezinta produse pentru hrana copilului, toate bune si sanatoase…Cat sunt ele de adevarate?

E mai bine sa alaptam sau copilul creste foarte bine cu lapte praf? Exista diferente intre copilul hranit cu lapte praf, fata de cel alaptat? Cand se vad aceste diferente? Cat de bune sunt “borcanelele” in alimentatia copilului? Ce produse trebuie sa cumparam pentru a gati copilului? Trebuie sa cautam produse romanesti, “de tara” sau e buna si carnea de pui din supermarket, de exemplu?… Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care doresc sa obtin astazi raspunsuri.

Voi insa puteti sa-mi completati aceasta lista, iar eu voi intreba in locul vostru.

Raspunsurile, va asigur, ca vin de la cele mai autorizate voci, pentru ca, alaturi de mine, voi avea specialisti de prima clasa: Prof. Dr. Silvia Stoicescu, presedintele Asociatiei Romane de Neonatologie, profesor  Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Carol Davila”, dr. Rodica Nanu, medic Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului din Bucureşti (IOMC), Elena Perseil, creator de moda, mama,  care a avut posibilitatea sa isi creasca copiii si in Franta si in Romania, Ana Maita, Asociatia Mame pentru Mame si, sper ca pana la ora emisiei sa avem in platou si un reprezentant al companiilor care distribuie produse pentru hrana copiilor.

Va asigur ca vom afla lucruri foarte interesante si utile toacmai de aceea, invit alaturi de mine, toate mamicile, taticii, bunicile, dar si viitorii parinti, sa aflam cat mai multe de la specialisti in asa fel incat sa avem copii sanatosi si cu o greutate normala.

In plus, va rog sa fiti alaturi de mine, pentru ca am nevoie de sustinerea voastra, in aceasta noua si inedita postura. Despre emotii nici nu mai pot sa vorbesc, pot sa va spun doar ca am adormit pe la 2 si m-am trezit la 6.

P.S. va multumesc pentru sugestiile pentru tema emisiunii. In finala am avut de ales intre a vorbi despre “violenta domestica”, o lege pe care am trecut-o prin Parlament si la a carei implementare voi lucra in perioada urmatoare si despre “cum si cu ce ne hranim copii”, o lege aflata in dezbaterea parlamentara, pe care doresc sa o adoptam cat mai repede.

8 Raspunsuri la ““cum si cu ce ne hranim copiii?”, o dezbatere la care trebuie sa luati parte, astazi de la 14-15, la Realitatea TV”

 1. Sunt impresionat. A mers aşa de bine de parcă aveaţi cel puţin 5 ani de experienţă… Nu m-aş mira să mai primiţi astfel de “oferte” de a realiza emisiuni.

 2. Cristina says:

  Emisiunea a fost foarte reusita, emotiile nu s-au vazut, iar informatiile au fost de interes si pentru mame si pentru tatici:)

 3. MULTUMESC. ar fi fost mult mai multe de spus.

 4. multumesc Biblo, dar il las pe Dan sa fie vedeta casei:-)

 5. Felicitari pentru emisiune! Ati fost dezinvolta,si asta a contat cel mai mult.Va mai asteptam si cu alte ocazii!

 6. Roxana Iordache says:

  Le binemeritaţi, doamnă! 🙂

 7. @ Cristina Pocara

  Dacă vroiam să bag “dihonia în casă”, aş fi spus că sunteţi cu mult mai bună… dar nu am spus-o (deşi asta nu înseamnă că nu ar fi adevărat) 😀

  Eu chiar sunt serios în ceea ce spun, dacă nu aş fi ştiut despre ce e vorba, nu m-aş fi prins că este un “experiment”. Nu am avut nimic de reproşat (şi ştiţi cât sunt eu de cârcotaş), totul a fost absolut OK, nici prea mult, nici prea puţin… profi. Până acum aţi fost de departe cea mai bună. Dan Diaconescu nu se pune pentru că domnia sa nu este membru de partid… nici nu ştiu ce caută acolo. Dacă veţi afla rating-ul şi share-ul făcut de fiecare în parte, poate ne spuneţi şi nouă ce şi cum.

 8. chiar voi intreba de audiente. treaba cu dihonia in familie…e rezolvata 🙂

Raspunde