Cristina-Ancuța POCORA

Cupa Tineretului la Pescuit Sportiv Stationar

21 August 2010 ·

Pentru ca Fetestiul este un oras pe malul Dunarii si are mare potential de dezvoltare pe aceasta componenta, Organizatia Tineretului Liberal din Fetesti doreste sa-si promoveze zona dar si pescuitul ca agrement.

In consecinta, in perioada 4-5 septembrie a.c., TNL Fetesti organizeaza Cupa TNL Fetesti la Pescuit Sportiv Stationar, pe Lacul Natural Bentul Mare”.

Regulamentul evenimentului il gasiti aici: CONCURS DE PESCUIT

Cine e amator, e invitat sa se inscrie la concurs!

P.S. Sa nu va uitati cortul acasa!

11 Raspunsuri la “Cupa Tineretului la Pescuit Sportiv Stationar”

 1. murphy says:

  O initiativa laudabila, ca intentie, dar as avea cateva mici observatii:
  1. E prima oara cand aud de pescuit “static”, cred ca este vorba de pescuit “stationar”.
  2. Organizarea unui concurs de pescuit intr-o rezervatie naturala nu stiu daca e cea mai buna idee. Cf. HG nr. 2.151 din 30 noiembrie 2004 privind instituirea regimului de arie naturala protejata pentru noi zone, PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 38 din 12 ianuarie 2005, Lacurile Bentu Mic – Bentu Mic Cotoi – Bentu Mare sunt “Arii de protecţie specială avifaunistică”.
  3. Pentru cei care nu cunosc zona, la Bentu nu se ajunge chiar asa de usor. Se trece cu bacul la Bordusani (e “special” amenajat pentru camioane si carute, cu autoturismul e mai greu) si apoi se merge vreo 4 km pe dig de pamant, iarasi cu probleme daca nu ai o masina cu garda inalta. Daca te prinde ploaia la Bentu, nu mai iesi cu masina o saptamana.
  4. Daca vreti sa promovati zona pentru pescuitul de agrement ar trebui ca sa ai ce pescui. Din pacate braconierii au facut prapad pe Dunare. Cea mai utila initiativa pentru promovarea pescuitului ar fi, cred eu, rezolvarea problemei braconajului. As merge cu placere sa pescuiesc la Bentu sau pe Alionte, dar sa rup masina prin Balta Ialomitei pentru niste carasi amarati si marlite cat pixul nu se merita.

 2. […] Regulamentul concursului de pescuit sportiv static de la Bentul Mare, postat pe blogul liberalei Cristina Ancuţa Pocora: Concursul va începe la ora 10.00. Locul de pescuit poate fi momit cu momeala naturală – […]

 3. […] Regulamentul concursului de pescuit sportiv static de la Bentul Mare, postat pe blogul liberalei Cristina Ancuţa Pocora: Concursul va începe la ora 10.00. Locul de pescuit poate fi momit cu momeala naturală – […]

 4. pe cuvant daca ma pricep la pescuit. este o actiune 100% tnl. Eu doar popularizam actiunea. asa ca ii rog pe ei sa ma “salveze” cu clarificarile necesare! 🙁

 5. neculae cristian says:

  Am sa dau cateva lamuriri in calitatea mea de organizator.
  Concursul este organizat la initiativa TNL Fetesti dar are ca parteneri mai multe institutii ale statului.
  Prin acest concurs tinerii din diferite zone ale tarii au ocazia de a se cunoaste mai bine intr-un mediu propice – in natura, la un concurs de pescuit.
  Ca benturile arii de protecţie specială avifaunistică stiam si eu tocmai de aceea am cerut acordul MADR-uli (in adresa nr. 4700 din 06.07.2010 am primit acordul ministerului). Murphy am observat ca punea la indoiala corectitudinea organizarii unui concurs de pescuit sportiv statiopnar in astfel de arii. Ca un simplu raspuns citeste denumirea concursului si ai sa observi cuvantul SPORTIV in continut.
  Ca sa fi si mai linistit la astfel de concursuri participa di cadrul AJVPS Ialomita si Constanta observatori desemnati de minister si ANPA, asa ca nu vad unde ar fi problema.
  In ceea ce priveste pestele el este destul mai ales ca anul acesta ca mai in fiecare an dunarea a alimentat lacurile cu foarte mult peste.
  nu stiu cand ai fost tu ultima oara la Bent (sau daca ai fost) dar drumul nu mai este asa de rau cum era acum 4 – 5 ani, pentru ca drumul de langa dig a fost pietruit, asa ca nu vad unde este dificultatea, daca esti pescar adevarat nu te impiedici de mici detalii.
  In ceea ce priveste braconierii avem de ce sa multumim politiei de frontiera din zona pentru ca a reusit pe cat posibil sa ii mai descurajeze.
  Am sa va prezint Regulamentul Concursului care detine mai toate detaliile.

  CONCURS DE PESCUIT

  Denumire: Cupa Tineretului la Pescuit Sportiv Stationar
  Perioada: 04 – 05 Septembrie
  Locația: Lacul Natural “Bentul Mare”
  Observatori: 2 delegați din partea AJVPS Ialomița
  Juriu: format din 4 persoane.
  Regulament: Se va pescui cu două bețe fiecare cu plută și câte două cârlige și 2 lansete cu două cârlige și arc cu momeală.
  Concursul va începe la ora 10.00.
  Locul de pescuit poate fi momit cu momeala naturală – vegetală (fiartă sau nefiartă).
  Cântărirea se va face doar de către arbitrii cu cântarul oficial.
  Cântărirea oficială, care va fi trecută pe foaia de arbitraj și va fi luată în considerare pentru stabilirea clasamentului final, se va face în trei etape: prima – sâmbătă începând cu ora 13:30, in ordinea numarului de concurs; a doua – tot sâmbătă începand cu ora 19:30 si a treia -duminică la încheierea concursului, începând cu ora 13:30.
  Concurenții sunt obligați să aibă juvelnic.
  Pe toată perioada concursului, concurenții nu au voie să părăsească standul de pescuit fără aprobarea arbitrului și să primească ajutor din exterior în pescuit.
  Curățenia în timpul concursului este obligatorie pentru fiecare echipă. Gunoiul se va depozita doar în sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori.
  Arbitrii si conducatorul concursului pot decide urmatoarele sanctiuni:
  – depunctarea (retragerea a 1, 2 ,3 capturi in functie de gravitatea abaterii )
  – eliminarea din concurs.
  Trei incalcari ale regulamentului atrag automat eliminarea din concurs.
  Concurenții trebuie să vină dotați și cu corturi.
  Cam asta este de spus. In ceea ce priveste carcotelile: “Sa auzim numai de bine” 🙂

 6. neculae cristian says:

  Ca benturile sunt…..

 7. […] Comuna Vultureşti, din judeţul Argeş, are 2.900 de locuitori, banii pentru investiţii şi între…. În afarã de câteva buticuri, comuna nu se poate lãuda cu vreo afacere prosperã prin zonã. Localitatea face parte din regiunea denumitã Valea Argeşelui, care cuprinde cinci comune, toate aparţinând PSD încã de dupã 1990, prin culoarea politicã a primarilor şi a consilierilor locali. Mai mult, judeţul Argeş aparţine, în proporţie de 70%, PSD. Nu e de mirare astfel, cã, dupã retragerea fostului primar PSD, din cauza unor probleme de sãnãtate, organizaţiile social-democrate din zonã nu au avut emoţii la anunţul alegerilor anticipate organizate în luna iulie a acestui an. Era imposibil ca oamenii din comunã sã voteze pe altcineva decât propriul candidat, Iulian Ghiţescu, viceprimar în funcţie al comunei. Rezultatul alegerilor a fost însã şocant: candidatul PDL a câştigat alegerile din comunã chiar din primul tur. Un semnal alarmant a existat, pentru cã ameninţãrile, teroarea, banii daţi la oameni, petrecerile, mâncarea şi bãutura care n-au lipsit în timpul campaniei au atins un nivel nemaivãzut în aceastã comunã aproape uitatã de lume. Bãtrânii din sat spuneau cã din 1947 nu au mai vãzut atât de multã lume strãinã în comunã. […]

 8. Am vizitat blogul dumneavostra si este foarte interesant, daca aveti placere puteti vizita si blogul meu http://pescuitamator.blogspot.com/

 9. […] Comuna Vultureşti, din judeţul Argeş, are 2.900 de locuitori, banii pentru investiţii şi între…. În afarã de câteva buticuri, comuna nu se poate lãuda cu vreo afacere prosperã prin zonã. Localitatea face parte din regiunea denumitã Valea Argeşelui, care cuprinde cinci comune, toate aparţinând PSD încã de dupã 1990, prin culoarea politicã a primarilor şi a consilierilor locali. Mai mult, judeţul Argeş aparţine, în proporţie de 70%, PSD. Nu e de mirare astfel, cã, dupã retragerea fostului primar PSD, din cauza unor probleme de sãnãtate, organizaţiile social-democrate din zonã nu au avut emoţii la anunţul alegerilor anticipate organizate în luna iulie a acestui an. Era imposibil ca oamenii din comunã sã voteze pe altcineva decât propriul candidat, Iulian Ghiţescu, viceprimar în funcţie al comunei. Rezultatul alegerilor a fost însã şocant: candidatul PDL a câştigat alegerile din comunã chiar din primul tur. Un semnal alarmant a existat, pentru cã ameninţãrile, teroarea, banii daţi la oameni, petrecerile, mâncarea şi bãutura care n-au lipsit în timpul campaniei au atins un nivel nemaivãzut în aceastã comunã aproape uitatã de lume. Bãtrânii din sat spuneau cã din 1947 nu au mai vãzut atât de multã lume strãinã în comunã. […]

 10. […] Fetesti vă invită în perioada 12 – 14 august 2011, la concursul „Cupa Tineretului La Pescuit Sportiv” Ediția a II – a, care va desfasura în aria de protecţie specială avifaunistică Bentul Mare din Balta […]

 11. Este foarte bine ca ati corectat “staticul” cu stationarul, dar ar fi bine sa schimbati si poza articolului, iar asta pentru ca in imagine este vorba despre un pescuit clasic la crap, ci nu despre pescuit stationar.

Raspunde