Cristina-Ancuța POCORA

Dacă PSD consideră că pretențiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin și Dan Voiculescu sunt mai importante decât actul guvernării și proiectul USL, să o recunoască deschis prin vocile sale autorizate

13 February 2014 ·
     În ultimele zile tot mai multe voci din PSD ne atrag atenția că dețin controlul total al Senatului și că alianța electorală de stânga, pe care au creat-o pentru europarlamentare, ar putea asigura guvernarea fără Partidul Național Liberal.
     Toate aceste declarații făcute de membrii importanți ai partenerilor de Uniune nu fac niciun fel de raportare la proiectul Uniunii Social Liberale, la obiectivele pe care, împreună, ni le-am asumat în fața românilor prin programul de guvernare.
    Aceste afirmații îndreptate împotriva PNL nu sunt fundamentate, deoarece PNL a respectat programul de guvernare care stă la baza activității actualului Executiv. Liberalii nu au avut cerințe noi în USL sau în Guvern. De fiecare dată când s-au constat derapaje de la programul de guvernare și de la protocolul USL, PNL a atras atenția, deoarece respectarea angajamentelor asumate nu sunt solicitări suplimentare, sunt doar lucruri ce țin de buna guvernare.
     Dacă cei din PSD nu mai vor USL și dacă sunt de părere că USL și-a îndeplinit menirea, programul de guvernare și că rolul acesteia s-a încheiat, atunci ar trebui să spună clar și deschis acest lucru în fața cetățenilor care au votat USL, dar și a opiniei publice. Totodată, dacă din punctul de vedere al PSD, pretențiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin și Dan Voiculescu sunt mai importante decât actul guvernării și proiectul USL, să o recunoască deschis prin vocile sale autorizate.
     Reprezentanții PNL și-au respectat întotdeauna partenerii. Este normal ca același lucru să îl cerem în schimb. Orgoliile personale și de partid ale unor parteneri de uniune nu ar trebui să primeze în fața lucrurilor la care ne-am angajat în fața cetățenilor. Trebuie să fim lucizi și raționali în luarea unor decizii care țin de guvernarea țării și de îndeplinirea obiectivelor asumate. Orgoliul personal și calculele aritmetice nu trebuie să ia locul angajamentelor pe care ni le-am luat. Nu trebuie să lăsăm asemenea orgolii să distrugă un guvern care, prin nominalizările pe care PNL le-a făcut, ar fi căpătat și mai multă forță în susținerea programului de guvernare
Cuvinte Cheie:
, , , ,

6 Raspunsuri la “Dacă PSD consideră că pretențiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin și Dan Voiculescu sunt mai importante decât actul guvernării și proiectul USL, să o recunoască deschis prin vocile sale autorizate”

 1. Marius Ioan says:

  Pacat. Oamenii si-au pus sperantele in usl, dar se pare ca aceasta “chinezarie” cum a numit-o acel senator este cea mai vie dovada a tradarii PSD-istilor.

 2. George says:

  Ce e aia USD??? Nu imi amintesc sa fi votat USD! 🙂 rusine PSD!!! numai din asta se vede ce fel de oameni sunteti

 3. Paul Snaider says:

  Ce vreu sa spun are legatura mai putina cu cele de mai sus dar….lumea inteligenta o poate face (legatura, evident )
  Astazi CCR a spus …Guvernul trebuie sa plece !!! Sa ai o situatie atat de grava si tu Ponta sa te ocupi de oasele macelariilor pe prea de tot. De aceea eu spun :
  Acum va dati seama cine ne conduce ? Niste impostori , niste plagiatori !!! Sa ai in Guvernul Romaniei sute de functionari ; ministrii, secretari de stat, directori, consilieri, juristi etc …etc si sa faci o asemena porcarie de lege este strigator la cer. Acesti angajati ai statului trebuie sa dea salariul ina[poi la Buget. Aici nu este vorba de o scapare, o inadvertenta minora, un articol doua ne la locul lor. Aici toata legea in intregimea ei este o batjocura !!! Va dati seama ce se intimpla daca nu era atacata la Curte ? Pontaaaaaaaa…..Dragneaaaaaaa….DEMISIA ! URGENT ! IMPOSTORILOR !

 4. Dan L says:

  Macar de ar recunoaste public care le sunt planurile si mai ales, faptul ca le-au avut dintru inceput. Dar nici usturoi n au mancat, nici gura nu le miroase. Sa aiba curaj sa iasa sa ne explice toata bulibaseala asta. PNL a ramas pe pozitii, in frunte cu Antonescu! Sa speram ca oamenii vor vedea si vor aprecia integritatea lui si vor vedea marsavia din spatele acestui USD

 5. marcela cristea says:

  Sustinem Partidul National Liberal in continuarel! Este cireasa de pe tort mizeria asta pe care o fac acum psd-istii…Condusi de astia, ne vom duce de rapa!

 6. MARIAN says:

  STIMATA DOAMNA POCORA CA VOTANT USL SUNT EXTREM DE DEZAMAGIT CA AU TRECUT 2 ANI DE GUVERNARE USL IN CARE DOAMNA MINISTRU CAMPEANU NU S-A APLECAT ASUPRA INDEMNIZATIEI DE HANDICAP DE 200 DE LEI MAI EXACT INDEXAREA EI.
  CU TOT RESPECTUL EU CRED CA PENTRU DOAMNA CAMPEANU TREBUIA SA REPREZINTE O PRIORITATE APLICAREA ari 58 alineatul 13 din Legea 448 cuantumul drepturilor se actualizează anual cu indicele creşterii preţurilor de consum, prin hotărâre a Guvernului! DE 6 ANI ESTE IGNORAT ACEST TEXT DE LEGE DE TOATE GUVERNELE.
  ASTEPTAM DE LA DOAMNA CAMPEANU SA GASEASCA RESURSE SI PENTRU ACEASTA CATEGORIE. SUNT CURIOS DACA DANSA AR PUTEA SA TRAIASCA CU 200 DE LEI PE LUNA IN CONTEXTUL IN CARE NU POTI MUNCI NICIODATA SI AI ACEST UNIC VENIT. CAND PNL ERA IN OPOZITIE CRITICA PD-L CA NU INDEXEAZA ACEASTA INDEMNIZATIE BA MAI MULT CHIAR DWS AVEATI UN PROIECT NUMIT INDEMNIZATIA DE HANDICAP EGAL PENSIE MINIMA. DE 2 ANI PNL PSD PC ( USL) AU PUTEREA SI ACEST PROIECT PUTEA SA DEVINA REALITATE DACA SE DOREA CU ADEVARAT.
  DACA DOAMNA CAMPEANU ARE CHIAR EA IN FAMILIE O PERSOANA CU HANDICAP CU PIERDEREA TOTALA A CAPACITATII DE MUNCA DE CE DE 2 ANI NU A EMPATIZAT CU ACEASTA CATEGORIE? SPER CA CEST COMENTARIU VA AJUNGE LA DWS SI EL NU O SA FIE STERS SI AS FI TARE FERICIT SA AVETI O POZITIE FATA DE EL AVAND IN VEDERE CA DWS ATI AVUT ACEL PROIECT CAND ERATI IN OPOZITIE,

Raspunde