Cristina-Ancuța POCORA

DACĂ PSD PREIA METEHNELE ‘REGIMULUI BĂSESCU’, ATUNCI VA PRELUA ŞI ADVERSITATEA PNL

23 February 2014 ·

Propaganda ultimilor zile vorbește de o asociere a lui Crin Antonescu și PNL cu Traian Băsescu. În această situație, mă văd nevoită să reamintesc că PNL a acționat întotdeauna orientându-se spre respectarea unor principii, nu spre a-și găsi un loc la masa puterii. Nu PNL a intrat la guvernare cu Emil Boc și PDL și nu PNL a făcut pact de coabitare cu Traian Băsescu.

PNL nu se situează împotriva lui Traian Băsescu doar de dragul de a-și crea un adversar politic. PNL a intrat în USL pentru a înlătura un regim și metodele lui de a acapara puterea şi nu pentru a face după alegeri un simplu transfer de influență.

Când Traian Băsescu încearcă să-și subordoneze instituții, atunci Traian Băsescu este adversarul PNL. Când PSD vrea să-l înlăture pe Traian Băsescu de la anumite pârghii doar pentru a încerca să le preia, atunci PSD se pune în poziția de a fi adversarul PNL. Pentru o scurtă aducere aminte, invoc trocul numirii șefilor de parchete, pe care PNL l-a denunțat de la bun început.

Obiectivul originar al USL, cel care a dat speranța oamenilor și care a generat susținerea masivă, a fost că noi nu vom face precum regimul Băsescu, că noi nu vom da legi să favorizăm categorii de demnitari, că nu vom slăbi justiția, ci dimpotrivă, o vom întâri, pentru a deveni cu adevărat independentă.

În măsura în care PSD preia metodele și metehnele regimului Băsescu și încearcă să le continue în favoarea sa, atunci ne vom concentra pe oprirea prin mijloace democratice a PSD-ului cu aceeași forță cu care o facem și împotriva lui Traian Băsescu. Aceasta este misiunea oricărui partid care apără democrația.
PSD poate nu mai observă că PNL este în continuare un adversar de temut al regimului Băsescu tocmai pentru că este prea concentrat să îi copieze metehnele.

Dacă PSD preia tipul abuziv de a face politică al regimului Băsescu, atunci preia și opoziția PNL la genul acesta de metode care, din ce vedem în ultimele săptămâni, s-au accentuat exponențial din partea PSD.
Și Traian Băsescu, și PSD și orice altă forță politică orientată spre atingerea propriilor interese prin mijloace mai puțin legitime au un adversar în liberali.

Cuvinte Cheie:
, ,

4 Raspunsuri la “DACĂ PSD PREIA METEHNELE ‘REGIMULUI BĂSESCU’, ATUNCI VA PRELUA ŞI ADVERSITATEA PNL”

 1. Ioana Dragnea says:

  “Apelul pe care președintele PSD și premier al României, Victor Ponta, l-a făcut către liberalii aflați în funcții de conducere, de a rămâne alături de domnia sa demonstrează că nu cunoaște deloc noțiunea de «liberal». Nu suntem partid de traseiști, nu am rămas niciodată la o masă la care nu am fost doriți sau unde am simțit că suntem tratați ca «ruda săracă». În niciun caz nu acceptăm să abdicăm de la principiile noastre, nu suntem soluție imorală și nici dinozauri de guvern. Liberalii nu sunt traseiști și nu trădează, domnule Ponta!”, afirmă Horia Uioreanu.

 2. Mary Seceleanu says:

  Daca PNL iese de la guvernare, vor avea liber sa voteze legea amnistiei!!! Nu le mai sta nimic in cale, ca si-au facut bine calculele!

 3. Mary Seceleanu says:

  „Prin mesajul premierului Ponta, transmis prin intermediul unei rețele de socializare, acesta nu s-a adresat electoratului PNL sau cel al USL, așa cum a vrut să se lase de înțeles. Destinatarii acestui mesaj au fost cei care dețin funcții din partea PNL, fiind un avertisment adresat acestora în eventualitatea ruperii USL. Prin astfel de mesaje, Victor Ponta și PSD încearcă să continue sistemul bazat pe funcții al lui Traian Băsescu. Electoratul PNL și al USL nu este preocupat de cine se află în funcții, atâta timp cât se asigură o bună guvernare.”

 4. Popescu Ovi says:

  Pe Bogdan Nica de ce l-a demis Ponta de la ANPC??? Si de ce si-a pus omul lui pe un post care era al PNL-ului de drept?! Fara macar sa-i spuna! Asta e o nesimtire si o ticalosie crunta!! A aflat din monitorul oficial ca a fost zburat din functie! E revoltator

Raspunde