Cristina-Ancuța POCORA

de 2 ani impreuna in proiectul USL

05 February 2013 ·

În urmă cu doi ani, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat și Partidul Conservator au luat decizia de a-și uni forțele pentru a pune bazele unui nou proiect politic, fără precedent în ultimii 20 de ani. Am demonstrat în tot acest timp, în ciuda atacurilor din partea competitorilor politici, că suntem mai puternici și mai hotărâți ca niciodată.

 Uniunea Social Liberală s-a constituit din nevoia de a înlătura pe cale democratică regimul Băsescu – o guvernare dezastruoasă care a subordonat toate instituțiile statului, a creat haos social și a adâncit criza economică, blocând orice posibilitate de resuscitare economică a României.  Uniunea Social Liberală s-a format pentru a schimba modul în care se face politică în România.

Uniunea Social Liberală, un proiect politic naţional de anvergură, s-a dovedit a fi alternativa la un regim ilegitim, corupt şi nepăsător faţă de cetăţeni.

USL a dovedit în cei doi ani de existență că este o construcție puternică, unită și determinată să guverneze în folosul cetățenilor. Împreună cu milioanele de oameni care s-au săturat de Traian Băsescu și de guvernarea PDL, am câștigat alegerile locale și parlamentare, în vreme ce 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea președintelui  Traian Băsescu la referendumul din iulie 2012.

Ne propunem să câștigăm alegerile prezidențiale din 2014 și în acest sens, Congresul Extraordinar al USL din aprilie 2012 a decis să susțină un candidat comun în persoana președintelui PNL, Crin Antonescu.

USL a promis că va face dreptate și s-a ținut de cuvânt. Am reparat nedreptățile făcute de guvernarea PDL bugetarilor, pensionarilor, întreprinzătorilor. Am restituit banii luați abuziv de guvern oamenilor, am indexat pensiile, am redeschis spitalele închise în mod iresponsabil, am început să facem curățenie în rețelele de corupție pedeliste.

Avem nevoie de o Românie puternică, iar Uniunea Social Liberală va rămâne unită pentru a-și pune în aplicare soluția pentru redresarea țării – un nou model economic, un proiect pentru România, dezvoltare economică şi coeziune socială.

Raspunde