Cristina-Ancuța POCORA

De ce a demisionat Cseke Attila din Guvern?

04 August 2011 ·

Ministrul Sănătaţii, Cseke Attila, şi-a anunţat demisia. Motivul ar fi ca la rectificarea bugetară sectorul sănătăţii n-a primit suficienţi bani, el personal n-a fost consultat de către oficialii de la Finanţe şi că s-a săturat de disputele cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

În sine, gestul ar putea fi lăudabil, dar cred că vine mult prea târziu. Sub comanda sa s-a făcut mult rău. Desfiinţarea unor spitale vitale pentru cetăţenii României, cum ar fi cel de la Ţăndărei, este doar una dintre deciziile greşite marca Cseke Attila. Ca să nu mai amintesc de tragedia de la Maternitatea Giuleşti, care s-a petrecut tot sub administrarea aceluiaş ministru. Atunci, domnul Cseke Attila, a ratat momentul demisiei de onoare.

In plus, imi aduc aminte, ca acum cateva zile, presedintele Basescu spunea ca daca situatia tensionata dintre Casa de Sanatate si Ministerul Sanatatii nu se transeaza cumva, cei doi trebuie sa demisioneze. Se poate spune astfel, ca a avut castig de cauza presedintele Casei de Sanatate…

Cum poate fi interpretata aceasta demisie?

P.S. daca alti ministrii nu si-au dat demisia dupa aceasta rectificare bugetara, sa inteleg ca ei sunt multumiti de banii primiti?! De exemplu, oare domnul Lazaroiu, este multumit de banii primiti de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale?!

Raspunde