Cristina-Ancuța POCORA

de ce mai accepta doamna Roberta Anastase sa fie presedinta Camerei Deputatilor?!

20 August 2009 ·

 

Saptamana aceasta am auzit-o pe doamna Roberta Anastase, in doua randuri, facand declaratii foarte grave la adresa Camerei Deputatilor.

 

A cerut desfiintarea unei comisii de ancheta parlamentare, fara a avea un temei regulamentar pentru acest lucru. A actionat doar ca simplu soldatel de partid fara sa tina cont de faptul ca reprezinta o institutie a statului, ca gestul sau mai da o palma imaginii proaste pe care o are Parlamentul. Domnia sa a incercat sa foloseasca chiar si Biroul Permanent pentru scopul sau politic.

 Apoi s-a exprimat categoric impotriva dezbaterii parlamentare pe legile educatiei, salarizarii unitare…. pe motiv ca o astfel de dezbatere (constitutionala, legala, fireasca…) ar duce la deteriorarea legilor, la schimbarea “viziunii prezidentiale”. A sustinut ca cea mai buna varianta este ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe aceste legi, adica cei 70% dintre parlamentarii coalitiei guvernamentale sa isi reduca activitatea parlamentara doar … la un vot cu bile impotriva unei eventuale motiuni de cenzura!

Daca ne uitam ca, in prima sesiune parlamentara, am dezbatut mai mult Ordonante de urgenta ale Guvernului (practic atribut de legiferare acordat Guvernului doar in conditii speciale), ca doamna presedinta si colegii sai sugereaza tot felul de cai pentru a evita dezbaterea parlamentara a legilor, si  mai ales a unor legi esentiale pentru Romania (educatie, salarizare unitara, sistem unitar de pensii, …), stau si ma intreb…

De ce accepta Roberta Anastase sa fie presedinta unei institutii pe care nu da doi bani?

– De ce accepta doamna Anastase si colegii sai sa fie marionete in Parlament, cand recunosc clar ca depozitarii adevarului absolut sunt Traian Basescu si Emil Boc?

– De ce am intrat in politica criticand “vechea garda”, daca facem mai rau?

– Cui foloseste maniera aceasta de a face politica?

P.S.

Eu vad, inca, politica asa cum am invatat-o la scoala, sintetic: sa te bati, pentru a castiga puterea politica, pentru ca apoi sa o folosesti pentru a-ti pune in practica proiectele, programele. Iar, prin proiectele tale, trebuie sa vizezi buna guvernare si binele unui numar cat mai mare din cetateni.

Privind, astazi, scena politica, tot acest circ, toata aceasta vorbarie goala, toata aceasta lipsa de actiune … regret ca ma numar printre actorii sai si ma intreb, ca cetatean, ca tanar si ca femeie: Acesta este noua filosofie a politicii?

 

 

 

 

 

 

 

Raspunde