Cristina-Ancuța POCORA

DE CE trebuie sa asteptam un an ca sa putem pune in aplicare o lege constitutionala????!!!!

26 June 2013 ·

Astazi, putem din nou constata că există o coincidență stranie între decizia CCR pe Legea Referendumului, cu prag de 30%.  și apelul insistent și explicit făcut de Traian Băsescu în ultima perioadă la CCR cu scopul de a împiedica practic revizuirea Constituției.

Sigur ca trebuie sa asteptam motivarea Curții Constituționale si  deocamdată putem face doar unele observații. Nu reusesc insa sa înțeleg de ce trebuie să așteptăm un an de zile pentru ca acest prag să poată fi folosit, din moment ce prevederea cu pragul de 30% este constituțională!? Astept cu nerabdare să vad motivul, ce ne împiedică pe noi să punem în aplicare imediat o lege care este declarată constituțională.

Cu orice motivatie va trimite domnul Zegrean este totusi imposibil de acceptat ideea că o lege e constituțională  sub condiție de timp. Cu alte cuvinte, nu este deloc juridic să spui că e constituțională daca referendumul se va face după un an, dar e neconstituțională dacă declanșezi procedura pe noua lege în 6 luni. 

In plus, CCR nu are drept de legiferare, poate doar să constate sau nu constituționalitatea unor legi. Nu este firesc ca CCR să se substituie Parlamentului și implicit voinței cetățenilor!

4 Raspunsuri la “DE CE trebuie sa asteptam un an ca sa putem pune in aplicare o lege constitutionala????!!!!”

 1. berenger says:

  ca sa nu mai schimbati regulile in timpul jocului, d-aia!

 2. c.neagoe says:

  Simplu , isi apara :nasul” .

 3. adrian stasek says:

  CCR este inca, din pacate, nefiresc de subiectiva. Fireste, cand este vorba de a apara/proteja puncte de vedere prezidentiale personale sau/si ale acolitilor sai..

 4. tolbaru geta says:

  Dar persoanele cu handicap de ce trebuie sa astepte si cat trebuie sa astepte, doamna cristina, sa va aduceti aminte si de ei. sa faceti un referendum si pentru tragediile pe care le are tara asta si nu va pasa, ca va intereseaza doar sa-ldati jos pe basescu, dar si dvs. suntwti tot ca el, ne-ati promis una si acum ati uitat.

Raspunde