Cristina-Ancuța POCORA

Demagogia zilei la Traian Basescu si “copiii” sai:

11 April 2012 ·

PDL-UNPR-UDMR-minoritati au votat, în cadrul comisiei electorale parlamentare,  împotriva sistemului uninominal pur, (cine castiga Colegiul, castiga mandatul) sistem propus de către USL. Votul reprezentantilor puterii arată demagogia propagandei Băsescu-PDL privind reformarea sistemului electoral.

 

De ani de zile, atât Traian Băsescu, cât şi PDL proclamă pe toate canalele media că susţin votul uninominal. Dar iată că atunci când se ajunge la  vot, tot ceea ce declară aceștia se dovedește nul.

 

Coalitia de guvernare una susține, dar alta face în ceea ce privește legea electorală. Nici PDL, nici UNPR nu sunt de fapt interesați de votul uninominal, deși public declară tocmai contrariul. Ei sunt interesați de alocarea în proporție covărșitoare a fondurilor guvernamentale către primăriile Puterii, pentru a putea fi folosiți drept mită electorală.

 

Nici acum propaganda portocalie nu îsi va asuma responsabilitatea pentru votul din Comisie si va sustine că nu PDL s-a opus uninominalului, ci colegii din Coaliție. Este inutil sa mai precizez că, în mod normal, UNPR nu ar fi avut nici mărcar dreptul să participe la o astfel de comisie, dar PDL i-a cedat două dintre locurile sale.

Un Raspuns la “Demagogia zilei la Traian Basescu si “copiii” sai:”

  1. […] atentia tuturor partidelor Avand in vedere ca se apropie campania electorala si multi dintre voi veti imparti pomeni contra voturi, va anunt ca as dori niste caviar […]

Raspunde