Cristina-Ancuța POCORA

despre saracie si excluziune sociala

22 April 2010 ·

Astazi cadrele didactice au fost in greva. Cu toate acestea, scolile au fost deschise si unele au desfasurat diverse activitati pentru scoala si elevi. De exemplu, Liceul Teoretic din Tandarei a desfasurat actiuni in cadrul proiectelor europene la care participa: au marcat “Ziua Pamantului” si au discutat despre “Saracie si excluziune sociala”. La cea de a doua actiune am participat si eu in calitatea mea de parlamentar care reprezinta acest oras, dar si ca membru in Comisia pentru Munca si protectie sociala din Camera Deputatilor.

Elevilor din clasele IX-XI, din Tandarei, care au participat la discutie, nu le sunt straine nici saracia nici excluziunea sociala. Traiesc cu aceste fenomene. Pe langa prelegerea mea, intrebarile lor au vizat situatia tinerilor absolventi pe piata muncii, politicile de integrare si sustinere a cetatenilor de etnie rroma, absenta egalitatii de sanse la studii pentru elevii proveniti din familiile sarace…

Ceea ce m-a umplut de optimism a fost raspunsul pe care mi l-au dat atunci cand i-am intrebat despre solutiile pentru someri – mi-au vorbit despre masuri active, masuri care implica  si eforturi din partea cetateanului de a reveni pe piata muncii in detrimentul masurilor pasive, prin care somerii stau si asteapta ca statul sa-i intretina cu indemnizatii.

 

 

 

Raspunde