Cristina-Ancuța POCORA

Dezbatere pe marginea legii privind salarizarea unitară din sistemul bugetar

01 November 2010 ·

În contextul anunţării de către Guvern a unui nou proiect de natură să modifice salarizarea unitară din sistemul bugetar, Grupul Parlamentar al Partidul Naţional Liberal consideră oportun să aducă la masa discuţiilor toate organismele interesate de acest subiect.

Cu această ocazie, vom organiza o dezbatere publică pe această temă, care va avea loc miercuri, 03.11.2010, începând cu ora 12.00, în  sala de şedinţe a Grupului parlamentar al PNL (Palatul Parlamentului, intrarea Izvor S2, et.2).

Acest demers îşi propune identificarea unor soluţii constructive, a unor puncte comune care să fie preluate şi suţinute în amendamentele la acest proiect de lege, astfel încât să fie protejate corect şi pertinent interesele celor afectaţi.

Sunt invitati reprezentanti ai sindicatelor dar si toti cei interesati.

Cum ar trebui sa arate grila de salarizare in sistemul bugetar din punctul vostru de vedere?

10 Raspunsuri la “Dezbatere pe marginea legii privind salarizarea unitară din sistemul bugetar”

 1. Cata vreme, draga mea, la ANPC va fi fostul pres. al As. Oamenilor de Afaceri din PD, Cerbulescu, la Ascotiatia proprietarilor va fi Opaina de la RADET, la Asociatia Bancilor va fi Ghetea, la Patronate va fi presedinte Aghaton, la sindicatel vor fi liderii care sunt, e degeaba de incercati voi! Si voi stiti asta!

 2. Ovesea Nicolai says:

  Absolventii cu studii superioare,inclusiv de masterat si doctorat ar trbui sa aiba un venit corespunzator si deci o pozitie corespunzatoare studiilor in grila de salarizare cu atit mai mult cind au si diverse handicapuri fizice

 3. tibi says:

  Venitul mediu al unui angajat la stat ar trebui sa fie 90% din venitul mediu in Romania.
  In rest,bugetarii nu au decat sa-si imparta intre ei fondul de salarii astfel rezultat.

 4. Eu cred că ar trebui să se facă un program simplu în care să se înscrie o grilă de salarizare cu coeficienţi variabili şi, în dreptul fiecărui palier, numărul de salariaţi respectiv. Se înmulţesc salariile cu numărul de salariaţi şi apoi se adună. Total este impus la fondul de salarii. Apoi acest program ar trebui să se dea sindicatelor să se joace cu coeficienţii respectiv cu singura impunere a fondului de salarii.
  Fiecare trage în sus sau în jos de grilă şi vede ce impact bugetar impune mişcarea. Doar aşa sindicatele îşi pot negocia singuri salariile şi îşi pot stabili raporturile între palierele profesionale. Sindicatele pot să stabilească o grilă mai strânsă cu salarii mici mai mari sau o grilă mai largă cu o diferenţă mai mare între cel mai mic salariu şi cel mai mare.

 5. Elisabeta Marin says:

  Din pacate nu ma pricep, asa ca ii las pe altii sa-si dea cu parerea. La bunul simt, cred ca studiile si raspunderea ar trebui sa fie definitorii. Am incredere ca veti sti ce e de facut, ramane de vazut daca veti putea sa faceti ceva. Va tin pumnii!

 6. […] comuna Sutesti, judetul Braila, 22 de elevi de clasa a 11-a au fost anuntati astazi ca de maine clasa lor nu va mai exista. In urma acestei vesti spiritele […]

 7. Discutia pe o asemena tema nu se epuizeza intr-o dezbatere de 1-2 ore, cu grupu parlamentar al PNL.
  PNL-ul ar fi trebuie sa aiba dezbateri interne pe tema respectiva si pe altele, si sa aiba o pozitie argumentata.
  Aveti un deficit de comunicare interna si cu simpatizantii.
  Sunteti cativa care scrieti pe bloguri si cam atat. Blogul nu-i dezbatere, este o forma de comunicare destul de limitata.
  Eu consider intalnirea si legea salarizarii functionarilor publiciO furtuna intr-un pahar cu apa
  Trebuie reformate institutile statului si statutul functionarilor publici, motivarea functionarilor, promovarea, salarizarea, responsabilizarea etc..

 8. laurentiucat says:

  sunt un votant al dvs din comuna vladeni,judetul ialomita si voi fi offtopic .
  as vrea sa ma lamuriti in legatura cu acuzatiile aduse de marius oprea unormembri pnl, in articolul urmator:http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/noaptea-cutitelor-lungi-din-pnl-204549.html.
  daca este adevarat,as vrea sa luati pozitie in interiorul partidului impotriva celor care il stigmatizeaza pe marius oprea.eventual as dori un raspuns personal pe mail.

 9. Stimata doamna deputat,

  Va invit in casa mea virtuala pentru dezbateri.

  http://www.claudiu-ilie.blogspot.com

  Va astept pe toti!!!

 10. E cea mai mare “golanie” si “hotie”

Raspunde