Cristina-Ancuța POCORA

Dezbateri pe tema educatiei la Tandarei si Fetesti

03 October 2012 ·

Joi, 4 octombrie 2012, va avea loc dezbaterea pe tema ,, Prezentul şi viitorul sistemului şcolar românesc’’.

Realizez acest eveniment in parteneriat cu administraţiile locale din Feteşti şi Ţăndărei, cu ocazia   ,, Zilei mondiale a profesorilor’’ (5 octombrie).

Cu acest prilej, dorim să reunim la aceeaşi masă cadrele didactice şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Inspectoratului General Şcolar Ialomiţa, pentru o mai bună informare şi cunoaştere a problematicii şi a perspectivelor în domeniu.

La dezbatere vor participa domnul Stelian Fedorca, Secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, reprezentantul Inspectoratului General Şcolar, reprezentanţi ai administraţiilor locale, cadre didactice.

            Dezbaterea va avea loc după următorul program:

  • 10.00 – 11.30 – Ţăndărei (Sala Consiliu Local Ţăndărei) – întâlnire cu cadrele didactice din zonă (Ţăndărei,  Mihail Kogălniceanu, Giurgeni , Vlădeni , Platoneşti);
  •  11.45 – 12.30Ţăndărei (Sala Consiliu Local Ţăndărei) – conferinţă de presă;
  • 13.00 – 14.30Feteşti ( Galeriile Lumina ) – întâlnire cu cadrele didactice din zonă  (Feteşti, Movila, Stelnica, Borduşani , Făcăeni).

 

Sistemul educaţional şi problematica elevilor şi a cadrelor didactice au reprezentat pentru mine o preocupare constantă, fiind în permanenţă interesată de îmbunătăţirea tuturor factorilor care pot influenţa procesul de învăţământ la nivelul fiecărei comunităţi în parte. De aceea consider că dialogul continuu între decidenţi, cadre didactice, elevi, părinţi şi comunitate este esenţial pentru buna funcţionare a sistemului şcolar.

Mai mult, este absolut obligatoriu sa-ti extragi problemele si solutiile exact de la baza, de acolo de unde porneste actul educational acum, cand se realizeaza programul de guvernare pentru urmatorii  patru ani.

Raspunde