Cristina-Ancuța POCORA

dialogul cu Ministerul Sanatatii pe tema reorganizarii spitalelor este precum dialogul cu un cd-player

21 March 2011 ·

Ministerul Sanatatii spune ca a analizat, conform unei grille de criterii, toate spitalele, si in urma analizei a rezultat o lista de spitale care se vor comasa cu altele si o lista cu spitale care vor fi transformate in camine de batrani.
Am pornit, cu buna credinta, de la aceasta afirmatie, si am cerut detalii din acea analiza, in ceea ce priveste spitalul din Tandarei. Am dorit sa stiu exact ce i se reprosa acestui spital.
Dupa doua saptamani, Ministerul imi trimite un raspuns general, vag, din care nu reiese analiza si care nu raspunde intrebarilor mele. Imi este din ce in ce mai clar ca nu eficienta a fost criteriul de baza ci calculele politice si economice ale domnilor din coalitia PD-L-UNPR-UDMR –minoritati.
Voi persevera si il voi mai intreba odata pe domnul ministru despre cazul particular al Spitalului de la Tandarei si despre ce urmeaza sa faca pacientii din aceasta zona.

4 Raspunsuri la “dialogul cu Ministerul Sanatatii pe tema reorganizarii spitalelor este precum dialogul cu un cd-player”

 1. astralro says:

  coruptie internationala = usl ?????????

 2. @astralro
  Poti sa faci ce legaturi doresti dar cred ca ele sunt fortate. Pentru corectitudine iti spun ca Ernest Strasser, europarlamentar austriac, este membru in grupul popularilor europeni iar domnii Adrian Severin si Zoltan Thaler, europarlamentar slovean activeaza in grupul socialistilor europeni. Prin urmare nu vad legatura cu scena politica interna. Cred ca trebuie cautate conexiuni la nevelul PE.

 3. Aici ati abordat un subiect care pentru noi este motiv de proteste.
  Sunt vicepresedintele Asociatiei Distroficilor Muscular din Ramania. Se defiinteaza singurul Centru de Patologie Neuromusculara din tara care interna distroficii si le oferea diagnosticare, investigatii,tratamente de intretinere. Spitalul Dr. Radu Horia aflat in Judetul Covasna, Localitatea Valcele este acum pe cale sa nu mai existe. In Romania statisticile arata 35.000 cazuri diagnosticate cu distrofii musculare. Se cunoaste faptul ca distroficilor li se refuza internarea in alte spitale, boala fiind evolutiva.De cateva luni expediem memorii catre Ministrul Sanatatii insa nu am primit niciun raspuns oficial.Va rog urmariti sirul protestelor pe pagina noastra de Facebook: Admr Valcele . Speram sa gasim un sustinator in dvs.

 4. Pentru ca nu avem un raspuns oficial din partea Ministrului Sanatatii ne-am gandit sa va dezvaluim disperarea noastra. Va rugam sa fiti alaturi de noi.
  In ultimii patru ani Spitalul Dr. Radu Horia din localitatea Valcele, Judetul: Covasna, a cunoscut imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste tratamentul, conditiile de ingrijire si cazare a bolnavilor, in cea mai mare parte imobilizati.

  Refuzăm categoric desfiintarea spitalulului dupa ani grei de aducere a acestuia in faza actuala. Prin forte unite cu managementul spitalului, asociatia a construit liftul. Este Centrul de Cercetarea care a pus bazele geneticii prin Dr. Radu Horia. In Japonia, USA, Franta, etc., se cunoaste acest centru, iar orice denaturare este un lucru grav. 35000 de mii de distrofici inregistrati in Romania au un singur spital, care acum risca sa dispara.
  Clima din Intorsura Buzaului cunoscuta datorita temperaturilor extrem de scazute va agrava starea de sanatate a distroficilor muscular. Se cunoaste faptul ca expunerea la frig contribuie la deteriorarea iremediabila a sanatatii distroficilor muscular. Distroficii au nevoie zilnic de iesiri in aer liber, Intorsura Buzaului nu este in niciun caz zona recomandata acestor bolnavi cronici.
  Avem numerosi distrofici care vin la spitalul Dr.Radu Horia din izolarea unui apartament sau din azile. Gasesc aici intodeauna locul care-i trateaza fizic prin terapie, clima si apa minerala si psihologic prin ceea ce noi ca organizatie am construit pentru sanatatea lor sufleteasca.
  ADMR are 1200 de membrii, ne opunem vehement acestei decizii. Avem nevoie de sprijin sa continuam dezvoltarea, nu de distrugere.

Raspunde