Cristina-Ancuța POCORA

Din respect față de PNL

04 July 2014 ·

Congresul PNL a însemnat un nou început de drum. A reprezentat alegerea ca președinte al PNL a domnului Klaus Iohannis dar și o nouă echipă de conducere. În plus, și cel mai important, în urma acestui proces, PNL a devenit mai puternic.

Este meritul fostului nostru președinte, dl.Crin Antonescu, că a facilitat Congresul PNL, această radiografie extrem de necesară a partidului, prin demisia de onoare dată ca urmare a neatingerii pragului de 20% fixat ca obiectiv pentru alegerile europarlamentare dar, în egală măsură, și a noului presedinte al PNL, dl. Klaus Iohannis, care a deschis competiția internă și a reuși ca astăzi să fie în fruntea unui partid unit și solidar în obiectivul curajos ca PNL să dea, în acest an, primul președinte liberal al României.

În ce mă privește, voi lupta în continuare, cu toate forțele mele, pentru a împlini acest vechi deziderat al fiecărui membru sau simpatizant al PNL.

Cele 447 de voturi primite la Congres de candidatura mea la postul de vicepreședinte se constituie într-un motiv suplimentar care mă obligă la acest efort.

În același timp, consider absolut firesc să-mi asum nereușita personală în aceste alegeri interne. Faptul că nu am primit sprijinul majoritar al colegilor pentru obiectivul propus este de natură, în percepţia mea, să genereze pe viitor o posibilă lipsă de legitimitate a coordonatorului Departamentului de Comunicare al PNL și a Purtătorului de cuvânt. De aceea, pentru a evita o astfel de situaţie cred că este de datoria mea și un gest necesar de decență să mă retrag din aceaste funcţii.

A fost cea mai mare onoare pentru mine să pot vorbi în numele unui partid-instituție așa cum este Partidul Național Liberal și le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată și sprijinul constant!

L-am asigurat pe președintele PNL, dl.Klaus Iohannis, și îi asigur, pe această cale, pe toți colegii că, indiferent de poziţia din partid,  voi munci la fel de mult și voi rămâne la fel de implicată în construcția celui mai puternic Partid Naţional Liberal  de după Revoluție.

4 Raspunsuri la “Din respect față de PNL”

 1. Ioan Duscas says:

  Esti o dulceatza responsabila !! =^)))))))

 2. toma ivan says:

  Doamna Pocora, v-am admirat in trecut, mi-e greu sa suport sa va vad acum alaturi de PDL. Ca un vechi liberal ce sunt, pot sa spun ca e o dezamagire la fel de mare ca si castigarea celui de-al doilea mandat de catre cel caruia romanii i-au dat vreo 8 milioane de voturi peste bot, dar totusi insuficiente pentru a-l inlatura. Vai de tarisoara noastra

 3. Parca va aud:
  „Noi, penelistii, nu mai putem ramine nicio clipa in USL! Noi… ne-am dat seama ca Ponta n-are nici un gind sa-l lase vreodata pe Antonescu sa fie presedinte!” (citat aproximativ)

  Frati penelisti, cita dreptate ati avut! Noroc ca ati plecat la timp, altfel cine stie in ce ipostaza jalnica ar fi fost Antonescu acum, cu raul asta de Ponta. Doamne, nici nu vreau sa-mi imaginez!.
  Cit despre candidatura, decit sa nu-l lase Ponta, infinit mai bine e sa nu-l lase Johannis! Caci dulce ca mierea e glontul patriei!
  Ce umor ciudat are, citeodata, istoria …

Raspunde