Cristina-Ancuța POCORA

discutii cu Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Ministerul Justiţiei

28 September 2009 ·

Legalizarea prostituţiei şi dezincriminarea consumului de droguri ar putea avea efecte devastatoare asupra societăţii româneşti. Ca simplu cetăţean, nu vreau să îmi cresc copiii într-o lume care ar putea accepta cu lejeritate, în mijlocul ei, prostituţia şi drogurile uşoare, iar, ca parlamentar de Ialomiţa, exprim cu tărie poziţia celor care m-au ales să-i reprezint în Parlament- “nu ne trebuie nouă aşa ceva!”.

Mai mult, mă tem că, într-o ţară în care sărăcia împinge femeile şi copiii spre situaţii degradante, statul, în loc să descurajeze aceste fenomene, le-ar putea amplifica. Consider că este necesar, mai degrabă, să facem intervenţii de eliminare a condiţiilor care împing femeile şi tinerii în astfel de situaţii, decât să încurajăm prin lege aceste derapaje.

 

Totuşi, pentru a nu elimina niciunul dintre punctele de vedere legate de aceste subiecte, în cadrul Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, dorim să aflăm care este poziţia oficială a instituţiilor abilitate ale statului. Acestea trebuie să prezinte o evaluare foarte clară a fenomenelor existente, dar şi a pericolelor pe care le pot genera dezincriminarea prostituţiei şi folosirea drogurilor uşoare.

Tocmai de aceea, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor a programat, pentru marţi, 29 septembrie 2009, orele 1500, o audiere privind concluziile şi recomandările Raportului „Riscuri şi inechităţi sociale în România”, elaborat şi prezentat de Administraţia Prezidenţială – Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice – la data de 22 septembrie a.c., referitor la traficul şi consumul de droguri, precum şi la fenomenul traficului de persoane şi prostituţie.

 

La această audiere, Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor a invitat oficiali ai Ministerului de Interne, împreună cu responsabilii structurilor din subordine, cu atribuţii în domeniile menţionate (Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane) şi Ministerul Justiţiei.

 

Lucrările Comisiei se vor desfăşura la Palatul Parlamentului, în sala de şedinţe a Comisiei pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi din Camera Deputaţilor, situată în corpul B4, etaj 1M, camera 17 (interior 1890, 1256 ).

5 Raspunsuri la “discutii cu Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Ministerul Justiţiei”

 1. Angela Zarojanu says:

  Consider ca este firesc ca o asemenea problema sa fie dezbatuta public/ Institutia Prefectului din fiecare judet ar trebui sa convoace ONG-urile de profil la o dezbatere pe aceste teme deosebit de sensibile si cu repercursiuni periculoase. Din pacate, vad ca se intimpla ca si in alte situatii a fost aruncata aceasta problema pe piata si daca merge, merge daca nu , nu. Din aceasta cauza consider ca avem responsabilitatea de a nu renunta ci de a continua sa informam corect populatia despre pericolul legalizarii acestor vicii umane, in loc sa le stopam.

 2. @angela
  tocmai pentru ca iti dau dreptate, incerc sa clarific unele lucruri intr-o dezbatere parlamentara.
  ai dreptate, merita si o discutie la nivel de judet.
  la suceava, ai putea sa preiei tu aceasta initiativa, din partea femeior liberale… Sunt alaturi de tine!

 3. @medusa
  bine zis!

 4. Angela Zarojanu says:

  Multumesc . Si eu !
  O zi buna Angela

Raspunde