Cristina-Ancuța POCORA

Domnul Ciorbea doarme mai profund ca ursul intrat în hiberbare!

22 January 2015 ·

Domnule Avocat al Poporului, trezirea! Ați dormit destul! E momentul să acceptați ideea că trebuie să mai și munciți! Că trebuie să vă dați jos din pat și să mergeți la serviciu.

Nu de alta, dar a trecut deja o lună și nu ați dat un răspuns din partea instituției Avocatului Poporului în legătură cu cererea noastră de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a OUG nr. 86/2014, adoptată de  Guvern în data de 17.12.2014.

Deși este evident că, prin această OUG, prin care se desființează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Guvernul nu dorește altceva decât să schimbe funcționari publici cu experiență cu membri de partid, instituția Avocatului Poporului nu a înțeles sau s-a facut că nu înțelege urgența demersului nostru, deoarece până în acest moment nu avem un raspuns oficial la solicitarea pe care i-am adresat-o.

Un răspuns oficial din partea acestei instituții nu există nici la sesizările adresate de sindicate sau de inspectoratele teritoriale de muncă, inerția acesteia determinând sindicatele ca, în perioada următoare, să dea în judecată Guvernul.

Îi spunem, din nou, domnului Victor Ciorbea că lipsa de măsuri a instituției pe care o reprezintă face ca Inspecţia Muncii, instituţie cu aproximativ 2.400 de angajaţi, care a funcționat foarte bine până în acest moment, care supraveghează o piaţă a muncii cu 4,4 milioane de salariaţi oficiali şi are grijă ca statul să-şi recupereze banii din taxarea muncii şi sancţionarea celor care angajează „la negru“, să dispară și acest lucru nu trebuie să se întâmple!

Avem nevoie de o instituţie a Inspecţiei Muncii independentă, funcțională, instituţie care să fie reglementată în continuare prin lege organică, să funcționeze în folosul cetățenilor și nu să fie sursă de răsplată pentru membrii de partid ai PSD.

Îl mai informăm din nou pe domnul Ciorbea că, în prezent, se află în dezbatere publică hotărârea de funcţionare şi organizare a noii structuri și, dacă acesta va fi aprobată de Guvern, unii dintre inspectorii de muncă şi cei sociali vor fi schimbați cu persoane alese pe criteriul strict al apartenenţei politice, iar alții vor fi repartizaţi în teritoriu în direcţii judeţene de muncă şi securitate socială și vor ajunge la „cheremul“ baronilor locali, iar angajaţii îşi vor pierde orice speranţă de a-şi face dreptate în relaţia cu angajatorii.

 

Acestea sunt motivele pentru care îi cerem din nou Avocatului Poporului să facă urgent demersurile legale, astfel încât articolul 5 al OUG 86/2014 să fie declarat neconstituțional.

2 Raspunsuri la “Domnul Ciorbea doarme mai profund ca ursul intrat în hiberbare!”

  1. […] Pocora face pe siteul său blog.cristinapocora.ro un apel la trezirea lui […]

  2. Stimata Doamna,

    Va scriu in numele profesionistilor care activeaza pe piata serviciilor de securitate si sanatate in munca din Constanta.

    Preocupati de cresterea calitatii acestor servicii am constituit in decembrie 2014, Asociatia Nationala Corpul Expertilor in Securitate si Sanatate, cu scopul de a reglementa statutul expertului in acest domeniu, si a standardiza prestarea serviciilor pentru o monitorizare pragmatica in folosul beneficiarilor nostri si al salariatilor acestora.

    Acest demers are nevoie de suport legislativ si dorim sa ne sprijiniti in acest sens.

Raspunde