Cristina-Ancuța POCORA

Domnule Funeriu, scoateti-vă mâna din buzunarul persoanelor cu handicap!

08 September 2010 ·

Decizia lui Daniel Funeriu, de a achiziţiona păpuşi cu dizabilităţi şi alte jucării în valoare de 2,75 milioane de euro, pe care să le distribuie în grădiniţe mi se pare a fi furt la drumul mare.

Este ca şi cum toate problemele grave cu care se confruntă învăţământul ar fi fost rezolvate. Or, realitatea este alta, sub guvernarea pedelistă viaţa copiilor, a şcolarilor şi a persoanelor cu dizabilităţi s-a degradat considerabil. Subfinanţarea, tăierea drepturilor sau neacordarea acestora au împins persoanelel vulnerabile la limita suportabilităţii şi a demnităţii umane. Aceste persoane, fie că sunt copii sau adulţi, suferă zilnic din cauza lipsurilor materiale şi din cauza marginalizării la care au fost împinse prin măsurile luate de Guvernul PD-L. Păpuşile cu dizabilităţi nu vor ajuta nici copiii din grădiniţe să respecte persoanele aflate în nevoi, nici nu vor îmbunătăţi viaţa celor din urmă, ci vor umple buzunarele lui Funeriu şi ale oamenilor de casa ai PDL!

          Cred că întâi trebuie să putem să ne creştem şi să ne educăm copiii în normalitate. Explicaţiile ministrului sunt cu atât mai hilare cu cât şi psihologii au atras atenţia asupra efectelor nocive asupra psihicului micuţilor dacă li se vor da să se joace cu papuşile cu dizabilităţi. Daniel Funeriu vorbeşte despre respectarea drepturilor copilului, promovarea incluziunii sociale şi respectarea diversităţii, dar acestea sunt doar cuvinte pompoase, lipsite de substanţă, mai ales că vin din partea unei persoane părtaşe la programul de înfometare a poporului român. Dacă vrem cu adevărat să integrăm în societate copiii aflaţi în dificultate, atunci domnul Funeriu ar trebui să finanţeze programele educaţionale specifice, să promoveze acţiunile de voluntariat prin întâlniri permanente între preşcolari şi şcolari cu persoanele cu handicap, cu scopul schimbării mentalităţii şi a atitudinii faţă de persoanele aflate în nevoi. Pot desfăşura activităţi didactice împreună, cum ar fi excursiile, taberele, vizitele la muzee, activităţile în aer liber, acestea ar fi cu adevărat ceea ce au nevoie copiii pentru a învăţa să-şi respecte semenii.

Ministrul Funeriu ar trebui să fie chemat în faţa Comisiilor de Învăţământ, Muncă şi protecţie socială şi Drepturile omului ale Camerei Deputaţilor pentru a explica cum sunt cheltuiţii banii publici, care sunt proiectele ce urmează a fi finanţate şi care este impactul acestora asupra educaţiei copiilor. În plină criză, amplificată de măsurile guvernamentale, banii publici trebuie cheltuiţi cu responsabilitate, iar domnul Funeriu trebuie să dea socoteală pentru felul în care gestionează fondurile alocate ministerului, fie că e vorba de banii de la bugetul de stat, fie de banii europeni.       

(fotografia a fost preluata de aici))

15 Raspunsuri la “Domnule Funeriu, scoateti-vă mâna din buzunarul persoanelor cu handicap!”

 1. D-l Funeriu ar putea sa duca copii din gradinite si clasele primare sa cunoasca copii cu dizabilitati in centrele unde sunt acestia.Daca copiii ar fi confruntatii de mici cu copiii cu handicap si l-i s-ar explica situatia are acestora,sunt convinsa ca nu ar mai discrimina si nu ar mai rade de cei cei care nu au avut norocul de a se naste normali.Sunt mama unui copil cu handicap grav(autist)si ma doare de fiecare data cand copiii rad si il imita pe copilul meu.

 2. Gabi says:

  Papusile fetiţei mele sufera de cate un handicap cam după 2-3 zile de joacă.(mâni, picioare, capete prin casă)Pot să-i fac donaţii dacă vrea…sa nu mai cheltuie atatia bani…:))))
  Sa treaca el si cu handicapatii din minister pe la fiecare gradinita, astfel copiii vor avea ideea de diversitate…….:)))
  Te pomenesti ca vreo firma a PDL are pe stoc asa ceva si nu le cumpara nimeni si s-au gandit sa rezolve situatia:) Ar fi bine sa fie asta motivul, daca s-au gandit “pe bune” atunci nu sunt sanatosi si invatamantul chiar e in pericol cu asa nebuni.

 3. Danut Udrea says:

  Intrucat sunteti membru in Comisia care se ocupa de probleme sociale as vrea sa va trimit o scrisoare, un e-mail cu aspecte ,cu probleme concrete referitoare la persoanele cu handicap. As fii fericit sa acceptati unele sugestii, propuneri concrete. Doar o parere.
  Cu respect Dan Udrea din Braila

 4. @danut
  accept cu mare bucurie sugestii.
  adresa de email [email protected]

 5. […] sa vorbeasca despre costurile “scolii gratuite” din Romania, despre sursele din care ministrii fura din banii […]

 6. ramona says:

  pai ca sa vedeti unde se duc bani care ni s-au taiat din salarii, pe papusi.sa le fie rusine. copii cu handicap sufera foarte mult si parintii pe linga ei.d-zeu e mare si niciodata nu se stie cind le vine si lor vreun necaz.

 7. Buna ziua. Ce se mai aude cu indemnizatia de handicap?

 8. gabryela says:

  buna ziua.ma numesc gabriela din petrila.am fost la deva la directia de asistenta sociala ptr.rovineta si mi-a spus ca nu mai ni se acorda ca nu este masina pe numele meu care sunt asistent personal al fiului meu cu handicap grav care este major si in imposibilitatea de a fi conducator auto.masina este pe numele sotului si acum 2 ani am primit rovinieta.anul trecut nu am mai facut cerere.care este adevarul in metodologie nu scrie ce imi spun ei,ca masina trebuie pe numele asistentului

 9. gabryela says:

  domnul ministru oare cunoaste nevoile unor persoane cu handicap?

 10. ramona says:

  domnul ministru nu stie altceva decit sa cumpere papusi cu dizabilitati.ce poate sa stie el despre copii cu dizabilitati.nu este el in pielea lor si nici a parintilor care le este foarte greu.

 11. gabryela says:

  daca s-ar acorda grad de handicap ptr.incompetenta tot guvernul ar fi handicapat.fiul meu in carucior student la finante banci anul III la zi are o strategie mai buna de a scoate tara din criza decat acesti incompetenti.dar v-a veni ziua cand vor raspunde ptr.ceea ce fac astazi.

 12. ramona says:

  da asa e.ai dreptate gaby

 13. gabryela says:

  d-na cristina imi puteti raspunde la problema cu rovinieta

 14. Dana says:

  @Gabryela.. legat de rovineta..la Cluj anul trecut m-au plimbat foarte mult pentru actele necesare, dar anul acesta in 10 minunte totul s-a rezolvat. Fratele meu este persoana cu handicap grav iar masina este pe numele tatalui meu(asistentul personal al fratelui). Mergeti la primarie, cel putin eu acolo am fost. Poate daca scrieti o declaratie pe proprie raspundere ca sunteti asistentul personal si ca masina este a familiei,chiar daca este pe numele sotului, poate va da, desi tin minte ca se da doar daca masina este inscrisa pe numele asistentului personal. 🙁 Succes http://www.dincolodebariere.ro

 15. Daniela Zaharia says:

  Buna seara,

  Persoanele cu handicap sunt in acest moment la pragul de jos al subzistentei, nici macar medicamentele pentru ele nu mai sunt gratuite – asa arata o familie cu doua persoane cu handicap in ingrijire:

  http://stirileprotv.ro/locale/31/tinerete-distrusa-de-o-boala-nemiloasa-pentru-doua-gemene-din-braila.html

  Doua tinere de 26 de ani pentru care nici macar singurul medicament pe care il iau lunar – cerebrolysin – nu mai este gratuit.

  Fara cuvinte domnilor…..

  Daniela Zaharia
  0763664224

Raspunde