Cristina-Ancuța POCORA

Domnule Ponta, nu vă mai bateți joc de pensionari!

24 March 2014 ·
Domnule Ponta, nu vă mai bateți joc de pensionari! Nu-i mai păcăliți cu majorări de pensii, când de fapt nu faceți decât să aplicați legea și decizia Curții Constituționale! Românii au în primul rând dreptul la respect!
Anunțurile triumfaliste ale premierului Victor Ponta și ale ministrului Muncii, Rovana Plumb, cu privire la majorarea pensiilor, reprezintă praf in ochii alegătorilor, fiind o nouă temă de campanie electorală, inventată în laboratoarele PSD.
De fapt, Victor Ponta și Rovana Plumb își asumă merite pe care nu le au. Ei nu fac altceva decât să pună în aplicare o decizie a Curții Constituționale din noiembrie 2013, care îi privește pe cei care s-au pensionat după data de 1 ianuarie 2011.
Ipocrizia și demagogia liderilor PSD este cu atât mai mare cu cât știu foarte bine că recalcularea a peste 200.000 de pensii a fost decisă prin ordonanță de urgență în decembrie 2013, iar la pregătirea implementării acestei măsuri a lucrat intens fostul lor coleg din Guvernul USL, ministrul liberal al Muncii, doamna Mariana Câmpeanu.
Domnul Ponta și doamna Plumb au demonstrat în această conferință de presă că au mari lacune în gestionarea și conducerea Ministerului Muncii. Este evident că aceștia nu au nicio viziune, nu au proiecte reale de dezvoltare, ci au de gând să folosească acest minister în scopuri meschine, electorale.
Doamna ministru Rovana Plumb, renunțați vă rog la discursurile populiste! Aveți de elaborat politici care să vizeze piața muncii, susținerea și dezvoltarea copilului, a familiei, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor vârstnice, a tinerilor. Acestea sunt lucrurile care ar trebui să vă preocupe cu adevărat.
 
Din păcate, constat că PNL a rămas singurul partid care se preocupă de identificarea acelor măsuri care în mod real ajută la relansarea economiei. În acest sens, PNL a cerut adoptarea în regim de urgență în Parlament a reducerii CAS cu 5 puncte procentuale și a scutirii de impozit a profitului reinvestit. Considerăm că aceste două măsuri sunt fundamentale pentru repunerea economiei pe baze sănătoase, pentru asigurarea stabilității mediului de afaceri, care generează locuri de muncă și, implicit, contribuie la consolidarea bugetului asigurărilor sociale, respectiv la creșterea fondului de pensii.

5 Raspunsuri la “Domnule Ponta, nu vă mai bateți joc de pensionari!”

 1. Mioara Stroescu says:

  BATAIE DE JOC! MAI NOU, DACA APLICI LEGEA, IESI LA TELEVIZOR SA TE LAUZI!

 2. Mioara Stroescu says:

  CE GUVERNARE ESTE ASTA? ESTE UN CIRC SI UN TEATRU IEFTIN, O DESCONSIDERARE A CETATENILOR, A OAMENILOR CARE SE COCOSEAZA PE ZI CE TRECE SUB POVARA PRETURILOR SI A GREUTATII TRAIULUI! JOS CU GUVERNUL ASTA DE CARTON!

 3. jean toma says:

  Sau un fel de “Hai sa-i mai prostim p-astia nitel, ca doar vin alegerile!”

 4. Andreea Stan says:

  Lumea este satula pana peste cap de bataia de joc a guvernarii PUPU! Si mergand pe strada tot auzi in stanga si in dreapta lumea plangandu-se de felul in care guvernantii ne trateaza! Si staaati, ca vine un nou val de scumpiri de la 1 aprilie!

 5. Marci Craiu says:

  Da, bravo Ponta ca minti si in somn! Nu mai stiti cum sa va bateti joc de lumea asta! V-ati plasat marionetele in functii de ministri, sa vina aia sa ne spuna ca ce bine e ca mancam paine multa, cand lumea moare de foame! Se vede ca a studiat nu stiu pe unde!! Du-te acasa mai bine, ca habar n-ai de viata adevarata!

Raspunde