Cristina-Ancuța POCORA

Dr. Florin Tudose ar trebui sa vorbeasca precum un medic nu precum un cetatean care a stat prea mult la carciuma

09 February 2011 ·

UPDATE: reactia oficiala: Comunicat ref psihiatru Florin Tudose

“România are nevoie de o lege care să-i oblige pe moderatorii de televiziune, în special pe femei şi pe comentatorii politici, să treacă printr-un examen psihiatric, înainte de a intra pe sticlă”, susţine psihiatrul Florin Tudose.

Nu sunt misogin, dar cred că femeile din mass-media ar trebui să fie ținta unei astfel de legi. Nu mă refer doar la cele din televiziune, ci și la cele de la radio, fiindcă diferența nu este foarte mare. Am pacienți care au dezvoltat nevroze din pricina unor moderatoare de televiziune. Este incredibil. Mi-au spus că atunci când o văd pe cutare sau pe cutare le vine să spargă televizorul”, a adăugat Florin Tudose.

***

 

Nu mi-a venit sa cred atunci cand am citit aceasta declaratie. Privind la televizor interventiile dr. Florin Tudose pe diferite subiecte care abordau si latura psihiatrica a problemei, mi se parea ca are o abordare oarecum echilibrata. Astazi, insa, prin declaratia preluata de inpolitics, cred ca a “sarit calul”.

Astfel de abordari in spatiul public, din partea unor persoane care au acces la canalele media, sunt extrem de daunatoare pentru intreaga noastra societate.

Ma intreb, domnule doctor, daca pentru pacientii dumneavoastra, care au astfel de reactii, nu poate fi de vina si tratamentul neadecvat?  Va mai intreb, domnule doctor, daca aveti cumva si paciente sau pacienti care reclama astfel de tendinte atunci cand vad, in emisiuni TV, reprezentantii PD, UNPR si UDMR, explicandu-ne pe un ton extrem de agresiv, ca meritam sa traim in mizerie iar ei ne vor binele?!

Pana atunci, domnule doctor, ma bucur ca nu aveti drept de initiativa legislativa (decat in limitele constitutionale), dar ma astept, cu temere, ca Prigoana, Visan sau chiar Guvernul sa se inspire din propunerile dumneavoastra si sa promoveze o astfel de lege sau ordonanta de urgenta! Pana atunci, poate, Jandarmeria va solicita sa fie dotata si cu tranchilizante, botnite, catuse etc pentru jurnaliste si…daca situatia o impune…si pentru femeile din politica, atunci cand indraznesc sa-i contrazica pe pacientii dumneavoastra!

P.S. Nu vi se pare ca acesta abordare este in linia lansata de “conducatorul mult iubit” si de portavocile sale?!

17 Raspunsuri la “Dr. Florin Tudose ar trebui sa vorbeasca precum un medic nu precum un cetatean care a stat prea mult la carciuma”

 1. Lucian says:

  Dragi compatrioti liberali, daca presedintele Romaniei trebuie sa fie un ticalos cu imunitate atunci multi dintre noi romanii nu mai avem nevoie de aceasta institutie. Daca voi ca oameni politici va supuneti si respectati un ticalos atunci am marii dubii in ceea ce priveste persoanele care fac politica in Romania.

 2. Anton says:

  Dar de ce acest domn doctor nu spune la cate milioane de romani le vine sa sparga televizorul cand il vad pe Basescu,Boc si toti parlamentarii cu ineptiile lor???

 3. Recunosc că şi eu am momente de “spart televizorul”, noroc că s-a stricat. 😀

  Am trecut deja la un fel de perversitate a durerii… O privesc pe doamna Pora cu un fel de pornire stoică a suferinţei psihice, exact cum alţii se auto-flagelează pentru a-şi dovedi credinţa. La fel şi “Naşul” 10 TV Moraru, mai ales când începe frazele cu “vă spun eu” urmat de ceva pe care îl inventează sau l-a auzit la veninul de acasă. 😀

  La fel sunt şi nişte parlamentari (aici sunt mai mulţi domni decât doamne) care ridică absurdul logicii la nivel de artă, şi sunt pe la toate partidele. 😆

  Dacă România ar merge bine şi prosper… aşa m-aş retrage 40 sau 50 de ani printr-o clinică de calmat nerviiiiii. Deocamdată statul văd că nu-şi permite asta. 😀

 4. gabryela says:

  D-na Cristina sunt asistent social(personal)angajat al primariei Petrila pt. fiului meu de 21 ani cu handicap grav aflat intr-un carucior.Dupa cum stiti am avut salariile diminuate, iar din luna ianuarie trebuia sa primim 15% la salariu.deci la brutul de 600lei de pana acum plus 15% venea 690 lei.Ieri pe data de 8.02.2011 am primit la domiciliu de la doi domni politisti cred ca comunitari o decizie de la primarie cu noul salariu de 680 de lei.Acea decizie era este emisa la 31.01 2011 si scrie ca o pot contesta in 5 zile.Pai daca eu am primit-o pe data de 8 februarie cand o pot contesta?
  Si inca o problema sunt asistenti carora li se sugereaza sa se ceara in somaj ca oricum din iulie ne da afara ca nu mai au bani la buget de salarii.Mie personal nu mi-a zis nimeni acest lucru.

 5. liberalul optimist says:

  Doctorul are dreptate. Nu numai moderatoarele si prompteristele sunt isterice dar si moderatorii. Eu nu inteleg cum va chinuiti voi acolo in studiourile alea, incercand sa transmiteti un mesaj politic fata in fata cu imbecilele si imbecilii de televiziune. Crede-ma, nu rezist mai mult de un minut. Pana la urma viata nu se invarte doar dupa parerile Danei Grecu, Stoiceascai, Fire, Gadelui s.a.
  Pentru a-si masca incompetenta invit 10-12 invitati ca sa nu se mai inteleaga nimic. Trebuie sa intelegeti ca alegatorii nu se mai uita la prostiile astea. Va pierdeti vremea de pomana prin studiorile astea TV. Lasati-l sa se faca de ras doar betivul national pe la posturile lui!

 6. Shadow says:

  Sarmanul tovaras asa zis “medic” se contrazice si singur sustinand ca acel control psihiatric se face numai la cererea pacientului si deci “discretia” medicului este principiala si atunci cand da “sfaturi” cu ce ar trebui sa fie “interzis” si cum e unul si altul “public”. Daca “asta” este “medic” ceva e foarte putred in Romania.

 7. rational says:

  CUM SA NU NE MAI CONCENTRAM PREA MULT PE COPACI, PENTRU CA SA VEDEM PADUREA :

  Ca sa conduci un automobil trebuie sa fii evaluat eliminatoriu dpdv psihologic.
  Ca sa conduci lumea nu trebuie sa fii evaluat sub nici o forma dpdv psihologic.

  Nu exista pentru profesia de “conducator de oameni”:
  1) un statut al profesiei de “conducator de oameni”
  2) un cod deontologic
  3) o fisa a postului
  4) un contract cu valoare juridica incheiat intre cel care “conduce” si cei care sunt “condusi”
  5) posibilitatea ca cei care conduc sa poata fi demisi inainte de terminarea mandatului
  6) criterii de performanta profesionala
  7) criterii de performanta intelectuala
  8) profil psihologic pentru profesia de “conducator de oameni”
  9) etc in aceeasi directie cu nr crt. 1-8 de mai sus.

  In calitate de sofer de masina poti sa distrugi cateva vieti.In calitate de “conducator de oameni” poti sa distrugi cateva zeci, sute sau miliarde de oameni prin deciziile luate in mod eronat din cauza unei posibile incompetente profesionale sau/si din cauza unui dezechilibru cognitiv-emotional-comportamental, care sa aiba un impact puternic asupra unei decizii luate.Oare cate decizii luate de conducatorii lumii au fost sub influenta unui posibil dezechilibru cognitiv-emotional-comportamental? Si acestia sunt oameni,… nu ? Nimeni nu poate sa raspunda la aceasta intrebare.Insa, daca analizam realitatea in care s-a zbatut (ex.cele 2 razboaie mondiale, care chiar daca s-au facut nu au schimbat cu nimic suprafata pamantului…!!!) si se zbate omenirea, putem deduce daca au existat in trecut si exista si in prezent asemenea influente si dupa metoda de cercetare psihologica “analiza produselor activitatii unui om”.Trecutul nu se mai poate schimba.Se poate schimba doar interpretarea trecutului.Prezentul este la indemana noastra a tuturor pentru a schimba regulile in care traim in prezent pentru ca generatiile prezente si viitoare sa mai apuce sa aiba viitor.

  Cei care nu au cunostinte in domeniul psihologiei impun regulile noi cu forta in mod constient sau inconstient intr-o forma mai mult sau mai putin mascata (= realitatea prezenta la nivel mondial).
  Cei care au cunostinte in domeniul psihologiei pot sa-i determine pe oameni sa accepte regulile noi prin constientizarea consecintelor pozitive in urma implementarii acestora in realitate.

  Sa analizam urmatoarele 2 reguli care exista in prezent :
  1) Cine vrea sa conduca un automobil este necesar sa se supuna unei evaluari psihologice eliminatorii.
  2) Cine vrea sa conduca lumea NU trebuie sa se supuna unei evaluari psihologice eliminatorii.

  Prima regula este cunoscuta,acceptata de catre societate si a intrat in normalul cotidian.

  A doua regula este cunoscuta si acceptata de catre societate fara ca macar sa fie pusa sub semnul intrebarii daca aceasta regula face parte din normalitate sau anormalitate.Poate peste cateva sute de ani aceasta regula va sta la baza metodologiei de acces la profesia de “conducator de oameni”. Pentru ca mentalul colectiv sa se schimbe in acest sens este posibil ca omenirea sa mai aiba de experientiat multe trairi emotionale negative (ex.inca un razboi mondial, foamete, dictatura mascata bazata pe tehnologia informaticii – o persoana daca stie ca este monitorizata 24 din 24 de ore isi va schimba gandirea,comportamentul -alte crize economice, politice, morale, etc).

  Pentru ca regula nr.2 de mai sus sa fie schimbata cu regula “Cine vrea sa conduca lumea trebuie sa se supuna periodic unei evaluari psihologice eliminatorii”, este necesar ca in prezent sa se schimbe mentalul colectiv si sa se previna experientierea de catre societate a unor posibile evenimente istorice negative care sa-i zdruncine din temelii actualul sistem de organizare.
  Nu vreau sa detaliez aceasta idee, insa cu siguranta cei in cauza care vor citi aceste randuri vor intelege care este impactul la nivelul intregii specii umane introducerea acestei reguli foarte simpla : “Cine vrea sa conduca lumea trebuie sa se supuna periodic unei evaluari psihologice eliminatorii”.

  COPIATI SI TRANSMITETI MAI DEPARTE ACEST COMENTARIU !!!

 8. rational says:

  Prostie vs. Inteligenta / Nu exista nu se poate. Se poate

  O intrebare mai importanta decat
  “prostii oare merita sa aiba acces la vot ?”
  este
  “prostii cu/fara caracter, inteligentii fara caracter oare merita sa aiba dreptul de a fi votati ?”

  Daca sunt “prosti cu/fara caracter, inteligenti fara caracter”, nu se cunoaste acest lucru si sunt pe listele de votare, atunci ei pot sa fie votati atat de catre “inteligenti” cat si de catre “prosti”.
  Daca sunt “prosti cu/fara caracter, inteligenti fara caracter”, se cunoaste acest lucru si nu apar pe listele de votare, atunci ei nu au nici o sansa sa fie votati de catre “inteligenti” si/sau de catre “prosti”.

  Ca “prostii” sa nu poata avea dreptul de a vota, ar trebui ca acestia sa fie testati psihologic si nu ma refer aici numai la Ro, ci la nivel global pentru ca toti se confrunta cu aceeasi problema.Este dificil sa testezi o planeta intreaga (inclusiv masurarea coeficientului de inteligenta si stabilirea unui nivel minim pentru a avea dreptul de a vota), pentru ca sa-i imparti in doua categorii (1)“prosti” si (2) “inteligenti”.

  In schimb este mai usor sa fie testati psihologic, eliminatoriu toti cei care doresc sa fie votati si sa se stabileasca daca acestia fac parte din categoria (1) “inteligentilor cu caracter” sau din categoria (2) “prostilor cu /fara caracter, inteligentilor fara caracter”.
  Daca au dreptul sa candideze pentru a fi votati numai “inteligentii cu caracter”, atunci se minimalizeaza riscurile sistemului actual de votare.

  Este foarte simplu :
  (1) Vrei sa candidezi = trebuie sa fii testat.
  (1.a) Daca nu te incadrezi in categoria “inteligentilor cu caracter”, atunci nu poti candida si acest rezultat ramane
  confidential.
  (1.b) Daca te afli in categoria “inteligentilor cu caracter” si esti multumit de categoria din care faci parte, atunci poti candida si acest rezultat nu va mai ramane confidential. Daca nu esti multumit ca faci parte din categoria
  “inteligentilor cu caracter”, atunci nu poti sa candidezi si acest aspect poate sa ramana confidential.
  (2) Nu vrei sa candidezi = nu trebuie sa fii testat si nu va sti nimeni in ce categorie te afli (nici chiar persoana in cauza).

  In prezent “prostia ca trasatura care are cauze patologice” poate sa fie pe listele de votare si sa fie aleasa fara nici o problema atat de catre cei inteligenti,destepti cat si de catre cei prosti,novici.Oare asa ceva face parte dintr-o societate normala sau dintr-o societate anormala, patologica ???

  Exista o multime de instrumente psihologice pentru masurarea inteligentei si prostiei unui om. Dar oare exista vreun instrument psihologic de masurare a inteligentei si prostiei unui anumit sistem de organizare sociala (nu ma refer in mod special la Ro)? Un sistem de organizare sociala care permite “prostiei ca trasatura care are cauze patologice, prostiei cu/fara caracter si inteligentei fara caracter” sa candideze la functii de conducere, ce efecte poate sa produca in realitatea cotidiana ?? Poate sa genereze ordine, disciplina, respect, bun simt, calm, liniste, stres minim, increderere, recunoasterea valorilor, recompensarea sub toate formele a valorilor din toate domeniile, punerea omului potrivit la locul potrivit, respectarea legii, organizare sociala eficienta, organizare cognitiva-emotionala-comportamentala eficienta atat la nivel de institutie dar mai ales la nivel de individ, un sistem de legi rationale, eficiente, coerente, simple, clare si pe intelesul tuturor,… , etc ???

  Se spune ca in dragoste si in razboi este permis orice. As completa aceasta “axioma” astfel : in dragoste, in razboi si in imaginatie este permis orice. Daca nu ar exista imaginatia nu ar mai fi creativitatea. Daca nu ar mai fi creativitatea nu ar mai exista progresul. Daca nu ar mai exista progresul ar exista stagnarea. Cred ca cei mai multi oameni nu isi doresc stagnarea. Stagnarea inseamna si blocarea cognitiva in problemele prezentului. Atunci haideti sa incercam sa “eliminam” stagnarea si sa ne imaginam urmatoarele scenarii de film.

  Imaginati-va urmatorul scenariu de film SF : o echipa de cateva sute de psihologi din viitor (anul 3000) face o calatorie in trecut (anii 1900-1940) pentru a opri cu mijloace psihologice (stiintifice) ascensiunea la putere a lui Hitler. O sa va ganditi ca o asemenea interventie ar putea sa duca la disparitia fizica a echipei de psihologi si la modificarea radicala a realitatii anului 3000 si acest demers s-ar putea incadra in categoria prostiei. Este posibil, dar sa nu luam in calcul aceasta ipoteza de dragul scenariului acestui film. Nu intru in detalii, dar fiecare dintre dvs. (care aveti cunostinte in domeniul psihologiei) puteti sa va imaginati ce metode si instrumente psihologice (stiintifice) ar putea sa foloseasca aceasta echipa de psihologi, care calatoresc in timp, pentru ca sa evite ascensiunea la putere a lui Hitler. Oare acest personaj intrat in istorie nu se incadreaza in categoria “prostiei ca trasatura avand o cauza patologica” ??
  Pentru a se inlatura lovirea planetei pe care locuim de catre un meteorit este mult mai eficient ca acestui meteorit sa-i fie deviata traiectoria. Cu cat aceasta deviere se realizeaza la o distanta mai mare fata de pamant cu atat sunt sanse ca acest meteorit sa treaca la o distanta mai mare fata de pamant. Aceeasi idee poate sa stea si la baza stabilirii planului psihologic de actiune al echipei de psihologi (din acest scenariu de film), care ar calatori in timp : cu cat vor actiona mai mult in perioada copilariei lui Hitler (atat asupra copilului Hitler cat si asupra societatii din acea perioada), cu atat sansele de a-l “devia” catre alte “traiectorii” viitoare, care sa fie la o distanta mai mare fata de “ascensiunea la putere”, vor fi mai mari.

  Desigur ca psihologia anului 3000 in mod sigur va arata altfel fata de psihologia anului 2011, dar oare psihologia din prezent (2011) daca ar putea sa faca o calatorie in trecut (1900 – 1940) ar reusi sa schimbe cursul istoriei in sensul aratat mai sus? Grea sarcina pentru psihologia de azi. Spun grea nu pentru ca nu ar exista instrumente si metode psihologice (stiintifice), ci pentru ca in prezent nu se poate calatori in timp.

  Atunci daca nu se poate calatori in timp sa ne imaginam urmatorul scenariu de film (mai mult sau mai putin SF in functie de cunostintele de psihologie ale persoanei care isi imagineaza acest scenariu de film): o echipa de psihologi din prezent (2011) au conceput o baterie de instrumente de masurare psihologica (stiintifica) prin care sunt testati eliminatoriu toti cei care vor sa fie inscrisi pe listele de votare, pentru a se vedea daca acestia (candidatii din alegeri) se incadreaza in categoria “prostiei ca trasatura care are o cauza patologica, prostiei cu/fara caracter, inteligentei fara caracter”. Si sa ne mai imaginam in acest scenariu de film ca aceasta echipa de psihologi au conceput si o lege care sa reglementeze modul de desfasurare a acestei testari eliminatorii atat inainte de alegeri cat si in timpul mandatelor celor alesi (pentru ca psihicul uman este intr-o schimbare continua in functie de stimularea interactiunii dintre mediul extern si cel intern).

  Si sa ne mai imaginam in acest scenariu de film pentru satisfactia totala, ca aceasta lege s-a implementat intr-un timp foarte scurt in urma unui sondaj de opinie cu strangerea de semnaturi de la populatie, care a inteles foarte bine importanta implementarii acestei legi in urma explicatiilor facute publice prin mass-media (vizuala si scrisa) de catre echipa de psihologi care a lucrat la conceperea unei astfel de legi si la realizarea unei baterii de instrumente de masurare psihologica prin care sa se testeze eliminatoriu “prostia ca trasatura avand o cauza patologica, prostia cu/fara caracter si inteligenta fara caracter” in randul celor care vor sa apara pe listele de votare. Si sa ne mai imaginam (in acest scenariu de film) in spiritul recunoasterii si recompensarii sub toate formele a valorilor unei societati, ca aceasta echipa de psihologi dupa implementarea acestei proceduri prezentata mai sus a primit premiul Nobel pentru psihologie aplicata.

  P.S. Cum ramane cu “dreptul” de a fi votat indiferent de starea sanatatii mintale a celui care este votat ?
  Dupa modul cum evolueaza fenomenele sociale vom ajunge sa confundam (1) “prostia ca trasatura avand cauze patologice, prostia cu/fara caracter si inteligenta fara caracter” cu (2) “inteligenta cu caracter”. A se vedea pentru amuzament (sau nu) filmul “Idiocracy” (2006) cu urmatoarea descriere “imprumutata din online” :

  “Joe Bauers este un soldat mediu din toate punctele de vedere care nu doreste decat sa fie lasat in pace intr-un post uitat de lume. Insa el este transferat si i se atribuie sarcina de a fi un cobai intr-un proiect militar ultra-secret, alaturi de o prostituata – sa fie criogenati. Insa dupa doi ani, cei care stiu de ei dispar, iar capsulele celor doi sunt aruncate la gunoi. Dupa 500 de ani, dintr-un accident, capsula ii este deschisa si se trezeste intr-o lume in care constata ca prostia e la loc de cinste si ca el ar putea fi usor cel mai inteligent om de pe planeta. Asa ca, trecand printr-o serie de aventuri, pleaca in cautarea “masinii timpului” pentru a se intoarce in trecut si a-i avertiza pe toti de iminenta distrugerii (mai bine zis prostirii) umanitatii.”

  Cine are ochi de vazut sa vada.Cine are urechi de auzit sa auda.Cine are o gandire intuitiva sa intuiasca.Cine are functia, pozitia, cunostintele in domeniul psihologiei si psihiatriei, poate si vrea sa faca ceva in acest sens sa faca ceva si sa nu mai stea pe margine si sa se uite cum lumea suporta consecintele luarii unor decizii sub influenta unei sanatati mintale care este posibil sa se incadreze in categoria patologicului. Spun “posibil” pentru ca deocamdata nu se face nici o examinare psihologica si psihiatrica in acest sens.Iar daca nu se face nu se stie. Dar se va face pentru ca lumea incepe sa-si dea seama de importanta unei asemenea examinari pentru ca in final cursul vietii lor depinde de deciziile luate de catre cei alesi, iar daca acestia iau decizii sub influenta unor patologii psihologice viata lor este influentata in mod negativ.

  Ca sa va convingeti ca oamenii au inceput sa-si dea seama de importanta acestei examinari accesati adresa urmatoare de internet, unde veti gasi o multitudine de articole,stiri si comentarii pe aceasta tema. Cautati pe google : “propunere legislativa examinare psihologica obligatorie a demnitarilor”.

  1) http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-02-6-8276281-0-propunerea-legislativa.pdf

  2) http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-02-6-8276282-0-raspunsul-guvernului.pdf

  3)
  http://www.google.ro/#q=propune+legislativa+examinarea+psihologic%C4%83+obligatorie+a+demnitarilor&hl=ro&biw=1020&bih=599&prmd=ivns&ei=iARRTaKtDIvGswaJ0NXvBg&start=0&sa=N&fp=ea437fe87fd2d37a

  4) http://www.stiriazi.ro/ziare/cuvinte/stiri-despre/candidatilor-demnitate/

  Bulgarele de zapada a pornit la vale si este din ce in ce mai mare.

  Constitutia se poate schimba prin referendum, pentru ca nimeni sa nu mai poata spune ca este neconstitutionala o asemenea lege de examinare psihologica si psihiatrica a celor alesi. Daca nu sunt de acord se pot strange si semnaturi de la oameni asa cum prevede si constitutia la articolul despre initiativa legislativa. Nu exista nu se poate. Se poate. Important este sa vrei. Daca nu vrei, spui ca nu se poate. Daca vrei, atunci cauti solutii prin care sa se poata.

  COPIATI SI TRANSMITETI MAI DEPARTE ACEST COMENTARIU !!!

 9. […] cine mai crede în poveşti la ora asta?!?! Păi se pare că un ~40% mor de dorinţa unei poveşti cu zâne şi feţi frumoşi care salvează […]

 10. gabryela says:

  D-na Cristina sunt asistent social(personal)angajat al primariei Petrila pt. fiului meu de 21 ani cu handicap grav aflat intr-un carucior.Dupa cum stiti am avut salariile diminuate, iar din luna ianuarie trebuia sa primim 15% la salariu.deci la brutul de 600lei de pana acum plus 15% venea 690 lei.Ieri pe data de 8.02.2011 am primit la domiciliu de la doi domni politisti cred ca comunitari o decizie de la primarie cu noul salariu de 680 de lei.Acea decizie era este emisa la 31.01 2011 si scrie ca o pot contesta in 5 zile.Pai daca eu am primit-o pe data de 8 februarie cand o pot contesta?
  Si inca o problema sunt asistenti carora li se sugereaza sa se ceara in somaj ca oricum din iulie ne da afara ca nu mai au bani la buget de salarii.Mie personal nu mi-a zis nimeni acest lucru.

 11. Gabryela

  Guvernul Boc a dat OUG 84 din noiembrie 2010 la care s-a adaugat Ordinul invocat de dv. prin care s-a lasat la discretia autoritatilor locale desfacerea contractelor de munca ale asistentilor personali ai persoanei adulte cu handicap, prin trimiterea in somaj in cel mai bun caz pentru ca se practica si solicitarea demisiei asistentului personal care nu mai beneficiaza de ajutor de somaj.
  In cazul desfacerii contractului de munca al asistentului personal, persoana cu handicap grav trebuie sa solicite la primarie acordarea indemnizatiei de insotitor. In acest an Guvernul nu a alocat bani si pentru salariile asistentilor personali in teritoriu, situatie fata de care primariile trec la disponibilizarea acestora.
  Pe data de 9 februarie 2011 la Camera Deputatilor Comisia pentru munca si protectie sociala a solicitat reprezentantilor Ministerului Muncii sa aiba in vedere ca in OUG 84/2010 sunt 3 articole respecti, 42, 44 si 37 care se contrazic si in practica duc la disponibilizarea asistentului personal, urmand ca in doua saptamani sa se reia dezbaterea la comisia de munca.

 12. Gabryela

  Guvernul Boc a dat OUG 84 din noiembrie 2010 la care s-a adaugat Ordinul invocat de dv. prin care s-a lasat la discretia autoritatilor locale desfacerea contractelor de munca ale asistentilor personali ai persoanei adulte cu handicap, prin trimiterea in somaj in cel mai bun caz pentru ca se practica si solicitarea demisiei asistentului personal care nu mai beneficiaza de ajutor de somaj.
  In cazul desfacerii contractului de munca al asistentului personal, persoana cu handicap grav trebuie sa solicite la primarie acordarea indemnizatiei de insotitor. In acest an Guvernul nu a alocat bani si pentru salariile asistentilor personali in teritoriu, situatie fata de care primariile trec la disponibilizarea acestora.
  Pe data de 9 februarie 2011 la Camera Deputatilor Comisia pentru munca si protectie sociala a solicitat reprezentantilor Ministerului Muncii sa aiba in vedere ca in OUG 84/2010 sunt 3 articole respecti, 42, 44 si 37 care se contrazic si in practica duc la disponibilizarea asistentului personal, urmand ca in doua saptamani sa se reia dezbaterea la comisia de munca

 13. […] Scriam, la inceputul lunii februarie a.c., despre o declaratie deplasata a domnului doctor psihiatru Florin Tudose. […]

 14. […] comunicatele de presa pe care le-am prezentat anterior presei şi pe care le-am postat si aici si aici. Ar fi fost corect ca realizatorul materialului prezentat in publicatia mentionata, să precizeze […]

 15. Părăsit încă de la naştere
  Mihai Caldararu
  Încă de când a văzut lumina zilei, Mihai a fost abandonat în centrul de plasament numărul 5 din Capitală. De la vârsta de şapte ani a fost mutat la centrul de plasament numărul 6, iar la 13 ani a fost agresat sexual de doi indivizi mai mari, de care şi acum îi este teamă. Când credea că ar putea să depăşească trauma, Mihăiţă a fost mutat la un alt centru, unde a fost din nou supus relelor tratamente: «La 15 ani am fost mutat la centrul de plasament numărul 2 «Casa Speranţei», unde primeam bătaie seara de la nişte indivizi mai mari. De atunci am rămas cu sechele».

  Şcoala populară de artă

  După ce a terminat Şcoala de Arte şi Meserii cu profilul confecţii-îmbrăcăminte, pe care a absolvit-o cu nota 9, a urmat şi Şcoala populară de Artă, unde a obţinut un certificat de la OSIM, pentru solist vocal. La 18 ani a fost reintegrat în familia sa. Cu toate acestea, a găsit o mamă bolnavă de hepatita C, iar condiţiile în care trăia sunt greu de explicat. Chiar şi aşa, Mihai nu s-a dat bătut. Deşi şi el suferă de epilepsie, şi-a propus să triumfe în viaţă prin propriile forţe nedându-se bătut de la nimic. Astfel, l-a auzit cântând compozitorul Adrian Ordean care l-a ajutat să-şi înregistreze câteva melodii, iar Star Print l-a ajutat să îşi înregistreze gratuit şase piese: «Cea mai mare dorinţă a mea este să mă lansez, însă nu dispun de resursele financiare necesare pentru a iniţia astfel de demersuri. Am putut doar să înregistrez un număr de şase melodii, iar câteva piese sunt compuse de mine. Înregistrările le-am putut finaliza chiar de Sfintele Sărbători de Paşte». 0724713999
  http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/801312/Mihai-Caldararu-alias-Mihaita-Talent-invitatul-Mihaelei-Tatu-la-Antena-2/
  Cont BCR-Uniri:RO28RNCB0672040604720001 Caldararu Mihai

  PASTE FERICIT !

 16. […] la un subiect despre care am mai discutat aici, aici si aici. Acum avem o […]

Raspunde