Cristina-Ancuța POCORA

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe Emil Hossu!

25 January 2012 ·

Nu scriu astfel de articole decat atunci cand dispar dintre noi oameni cu totul speciali, pe care am avut onoarea sa-i intalnesc. Iar domnul Emil Hossu este un astfel de om!

Dumnezeu a ales sa-l cheme la El si, dupa tristetea care m-a cuprins, dupa gandurile de alinare indreptate catre doamna Catrinel Dumitrescu, pentru o secunda mi-a trecut prin minte ca Dumnezeu l-a iubit mult pe Emil Hossu pentru ca a fost pe scena pana in ultima lui clipa…

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe Emil Hossu!

5 Raspunsuri la “Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe Emil Hossu!”

 1. Dumnezeu să-l ierte!

 2. Anton says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Un adevarat roman,un adevarat Maramuresan.De fel a fost din Ocna Sugatag judetul Maramures,intre Baia Mare si Sighetul Marmatiei.

 3. Anton says:

  ATENTIE UE avem cea mai mare crestere economica de 2,5%.Dar pensiile si salariile sunt la fel ca in UE??Atentie Germania,Franta,Marea Britanie,sunteti zero fata de Romania.De ce nu comentati niciunul discursul lui Basescu sau nu l-ati ascultat cu atentie.Oricum cu noi si-a dat foc la vapor,e mancat,nici nu stie ce-l asteapta.A dat in noi in mod expres e vai de mama lui.La Sighetul Marmatiei s-a strigat ceva frumos:”Basescu si cu Boc,azi sunteti pe val,maine la Memorial”Cine nu stie Memoria(Memorialul Durerii)l in Sighet este cladirea fostului Penitenciar unde au murit inaintasii PNTCD si PNL.

 4. GREVA PARLAMENTARA PRESUPUNE CA OPOZITIA SA NU FACA NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE

  Astazi incepe sesiunea parlamentara si tot astazi grupurile partidelor parlamentare ar trebui sa faca nominalizari pentru posturile care le revin in Birourile permanente din camera Deputatilor si Senat, conform algoritmului.

  Opozitia a anuntat greva parlamentara, specificand foarte clar ca acest lucru presupune neparticiparea la sedintele Birourilor permanente, la ale plenului si ale comisiilor.
  Pentru ca aceasta greva sa fie coerenta si sa aiba urmarile scontate, Opozitia NU trebuie sa faca nominalizari pentru posturile care ii revin, conform algoritmului, in Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
  ACELE POSTURI NU POT FI OCUPAT DE PUTERE.

  NUMAI IN ACESTE CONDITII orice actiune a Puterii in Parlament va fi total lipsita de legitimitate.
  Mai mult:
  Puterea NU va putea lua decizii legale- si orice va intreprinde va deveni nu doar contestabil, dar si fara suport legal (deci, fara efecte)- este inutil sa detaliez, de ce.
  Le place sau nu le place celor de la Putere, cadrul legal din Romania este democratic.
  Pana acum, Puterea, desi a incalcat democratia, S-A FOLOSIT de cadrul legal democratic pentru a-si legitima, intern si extern, demersurile abuzive.

  Daca Opozitia face nominalizari in Birourile permanente dar reprezentatii ei nu se prezinta la sedinte, Puterea continua sa functioneze legitim la nivel parlamentar, pe principiul majoritatii.

  Sa se adune cei aflati la putere, sa se aleaga intre ei (evident, conform algoritmului) si sa vada daca pot functiona FARA ca opozitia sa aiba reprezentanti in forurile de conducere ale camerelor Parlamentului.

  Este evident ca doar astfel poate fi pusa presiunea necesara pe Putere.

  Repet, daca Opozitia va face nominalzari pentru Birourile permanente, va legitima viitoarele actiuni ale Puterii chiar daca nu se va prezenta la sedinte.

  In conditiile in care Opozitia nu face nominalizari pentru Birourile permanente, desi ramane prezenta in Parlament- aspect obligatoriu pentru a se putea pune REAL presiune pe Putere, nu doar la nivel simbolic (actuala putere nu este sensibila la simbolistica, neavand valori si repere)- pune guvernanta in situatia de negitimitate a demersurilor.

 5. COMPLETARE

  DACA OPOZITIA NU FACE NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE SE CREEAZA O NOUA SITUATIE DE INVALIDARE A DECIZIILOR PUTERII IN PARLAMENT

  Cunosc decizia (aberanta) a Curtii Constitutionale conform careia Birourile Permanente pot functiona indiferent de membrii PREZENTI la sedintele lor.

  Prin solutia propusa acum s-ar crea o dituatie complet diferita fata de cea asupra careia s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

  Daca Opozitia NU isi nominalizeaza membri in Birourile permanente (ca expresie a grevei parlamentare) Birourile permanente NU sunt complete.
  Deci, NU este situatia pentru care s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

  Curtea Constitutionala a dat solutia pentru situatia in care Birourile permanente sunt complete (dar membrii nu se prezinta la sedinte), nicidecum pentru cea in care pe posturile care revin Opozitiei, conform algoritmului, nu au fost facute nominalizari in debutul sesiunii parlamentare.
  Pe cale de consecinta, TOATE deciziile puterii sunt contestabile in aceasta noua situatie, chiar la Curtea Constitutionala.

  Dupa ce Puterea isi nominalizeaza oamenii in Birourile permanente, Opozitia se poate adresa Cuertii Constitutionale semnalandu-i noua situatie si ilegitimitatea actiunii parlamentare a Puterii.
  Sa se pronunte din nou Curtea Constitutionala asupra acestei NOI situatii.
  Ma indoiesc ca va da castig de cauza Puterii!
  In al doilea rand, nefiind facute nominalizari, apare si problema de legitimitate “morala” a Puterii de a lua decizii.

Raspunde