Cristina-Ancuța POCORA

Emil Boc prea „preţios”pentru feteşteni

04 July 2009 ·

În cursul zilei de ieri, vineri, 3 iulie, şeful executivului a venit în campanie electorală la Feteşti. Această vizită s-a redus doar la vizionarea unei ferme de succes!

Pe toată durata vizitei, Emil Boc nu a făcut altceva decât să laude investiţia patronului, să-şi salute colegii de partid, fără a se gândi vreo secundă că e momentul perfect să afle şi problemele cu care se confruntă feteştenii. Deşi, ferma vizată se află la o aruncătură de băţ de oraş – cel mult trei kilometri, premierul a evitat să treacă cu maşina prin localitate, să stea de vorbă cu oamenii de rând sau măcar să accepte o întâlnire cu autorităţile locale.

 

Indiferent de culoarea politică a primarului municipiului Feteşti, consider că oprirea premierului în oraş, măcar pentru cinci minute, era obligatorie. Mai mult, ştiu că edilul Gheorghe Catrinoiu a sperat până în ultima clipă că va avea prilejul să-i comunice prim-ministrului nevoile feteştenilor. Din păcate, în goana după voturi, Emil Boc a fost prea ocupat cu problemele „mărunte”.

 

  A fost prima oară când liderul PD-L a vizitat zona în calitate de premier. Măcar pentru acest lucru, s-ar fi putut opri şi în oraş. Nu mai vorbim despre faptul că, în an de criză, cu bani puţini la buget, nevoile oamenilor sunt mai greu, ca niciodată, de rezolvat. Tocmai de aceea, o întâlnire prim-ministru- primar ar fi fost obligatorie pentru găsirea unor soluţii.

Se pare, însă, că, pentru Emil Boc, a contat doar campania electorală şi strângerile călduroase de mâini ale militanţilor PD-L. De altfel, modelul exclusiv al „băilor de mulţime” a fost ridicat la rang de ideal de manipulare politică de către şeful domnului Boc, Traian Băsescu. Ultima oară, preşedintele a demonstrat acest lucru la întronizarea de la Slobozia. Acelaşi judeţ, acelaşi tipar: o baie de mulţime, discursuri şi atât. Fără discuţii cu cetăţenii, cu edilii locali, fără căutarea unor rezolvări pentru problemele ialomiţenilor.

În aceste condiţii, nu pot să-mi manifest decât regretul şi dispreţul faţă de acţiunea de astăzi a premierului. Măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, după o serie întreagă de măsuri total eronate luate la guvernare, era cazul ca Emil Boc să facă ceva corect: să irosească cinci minute din timpul său pentru o discuţie cu localnicii. Din păcate, timpul premierului a fost mult prea „preţios” pentru problemele feteştenilor!

3 Raspunsuri la “Emil Boc prea „preţios”pentru feteşteni”

  1. Alexandra Stroia says:

    Este lesne de remarcat din nou setea de imagine, foamea de voturi, lucruri caracteristice celor portocalii.In cadrul PD-L, tara moare si Nutzi Udrea se plimba de colo-colo, in interesul “promovarii turismului romanesc”. :))
    Asadar, de ce si-ar fi irosit domnul Boc cateva minute, pentru a saluta primarul din Fetesti sau pentru a asculta un sumar al problemelor orasului?Nu …nu prezenta un subiect de real interes pentru domnia sa! Intelegem, lupii din PD-l au primit ordine de la domnul capitan de vas sa mearga dupa “prada”!

  2. tu ai spus-o!

  3. Problema lui Boc e ca oamenii vor sa faca poze cu el si nu de fiecare data poarta pantofii aia cu toc ce se pot ridica la nivelul cerului pt. a aparea si el in poza. 🙂

Raspunde