Cristina-Ancuța POCORA

Eu cum votez? “Rrom” sau “tigan”

08 February 2011 ·

Dupa cum se stie exista in dezbaterea parlamentara o initiativa legislativa care prevede schimbarea denumirii etnicilor rromi in “tigani”.

Stiu care sunt argumentele pro si contra, dar pentru ca in colegiul pe care eu in reprezint in Camera Deputatilor, Colegiul Fetesti-Tandarei din Ialomita, exista  un procent semnificativ de cetateni de etnie rroma, este nevoie sa-I consult  si prin votul meu sa ii reprezint si pe ei.

 Prin urmare, la sfarsit de saptamana  ma voi intalni si voi discuta pe acest subiect cu cetatenii de etnie rroma din Fetesti si din Tandarei.  Votul meu va reflecta  dorinta lor.

3 Raspunsuri la “Eu cum votez? “Rrom” sau “tigan””

 1. Anton says:

  Poate sa le spuna si ……. cum vreti dumneavoastra.Problema este ca din nou Justitia s-a facut de tot rasul.Toti tiganii din Tandarei au fost eliberati din puscarie.Rusine Justitiei Romane!!!Acuma pot sa faca in continuare trafic de persoane,secrestrari de persoane.Poate domnii judecatori ii vor tine mai mult la racoare,cand acestia vor avea tancuri detinute ilegal.Si ne mai miram ca pleaca lumea din aceasta tara jegoasa.

 2. gabryela says:

  D-na Cristina sunt asistent social(personal)angajat al primariei Petrila pt. fiului meu de 21 ani cu handicap grav aflat intr-un carucior.Dupa cum stiti am avut salariile diminuate, iar din luna ianuarie trebuia sa primim 15% la salariu.deci la brutul de 600lei de pana acum plus 15% venea 690 lei.Ieri pe data de 8.02.2011 am primit la domiciliu de la doi domni politisti cred ca comunitari o decizie de la primarie cu noul salariu de 680 de lei.Acea decizie era este emisa la 31.01 2011 si scrie ca o pot contesta in 5 zile.Pai daca eu am primit-o pe data de 8 februarie cand o pot contesta?
  Si inca o problema sunt asistenti carora li se sugereaza sa se ceara in somaj ca oricum din iulie ne da afara ca nu mai au bani la buget de salarii.Mie personal nu mi-a zis nimeni acest lucru.

 3. Gabryela

  Guvernul Boc a dat OUG 84 din noiembrie 2010 la care s-a adaugat Ordinul invocat de dv. prin care s-a lasat la discretia autoritatilor locale desfacerea contractelor de munca ale asistentilor personali ai persoanei adulte cu handicap, prin trimiterea in somaj in cel mai bun caz pentru ca se practica si solicitarea demisiei asistentului personal care nu mai beneficiaza de ajutor de somaj.
  In cazul desfacerii contractului de munca al asistentului personal, persoana cu handicap grav trebuie sa solicite la primarie acordarea indemnizatiei de insotitor. In acest an Guvernul nu a alocat bani si pentru salariile asistentilor personali in teritoriu, situatie fata de care primariile trec la disponibilizarea acestora.
  Pe data de 9 februarie 2011 la Camera Deputatilor Comisia pentru munca si protectie sociala a solicitat reprezentantilor Ministerului Muncii sa aiba in vedere ca in OUG 84/2010 sunt 3 articole respecti, 42, 44 si 37 care se contrazic si in practica duc la disponibilizarea asistentului personal, urmand ca in doua saptamani sa se reia dezbaterea la comisia de munca.

Raspunde