Cristina-Ancuța POCORA

Exista viata si fara Traian Basescu!

11 December 2009 ·

 

Pentru ca Mos Nicolae STIA ce va urma si pentru ca s-a indurat de mine, mi-a adus doua bilete la concertul de Craciun al lui Stefan Banica Jr.

 

La ora 19, traficul in jurul Salii Palatului era blocat. La 19.30, sala era ticsita cu oameni. Si cu totii, timp de doua ore, am ascultat muzica, am zambit, am dansat si am cantat. Timp de doua ore, Traian Basescu nu a existat!

 

Mirajul, insa, s-a risipit inainte sa apuc sa ies din cladire: o tanara mi-a zis „Sa nu intrati cu ei in Guvern! Sa-l lasati pe el sa rezolve criza! Sa-i spui asta lui Crin!”…

 

P.S. Merita concertul , Banica nu are nicio vina!

4 Raspunsuri la “Exista viata si fara Traian Basescu!”

 1. Emilia says:

  NOROCOASO!!!

 2. radu says:

  Sa-i mai spuneti lui Crin ca Traian Basescu a fost votat presedinte de majoritatea romanilor (asa subreda cum a fost acea majoritate). Am remarcat ca ii plac cuvintele mari asa ca poate prinde mesajul. Ca intra sau nu la Guvernare e mai putin important, nu face o favoare nimanui. Macar sa nu puna bete in roate desi asta e singurul lucru pe care PSD si PNL l-au facut in ultimul an.

 3. silviiu florescu says:

  am primit o chestie tare,ar trebui sa o dati la partid ca circula prin timis si il compromite pe cristi….http://crizeleluarvinte.wordpress.com/2009/12/10/scatofili%e2%80%a6prin-noi-insine-spadasinul-cristi-busoi-imparte-bezele-cu-buzele-sale-moi/

 4. Fonduri nerambursabile în valoare de 292.000 de euro, destinate ajutorării persoanelor cu handicap, au fost date de către conducerea ANPH unor ONG-uri, pentru achiziţii de terenuri. Poliţia şi Parchetul au deschis acţiuni penale împotriva celor care au repartizat banii, iar şeful ANPH a fost promovat subprefect de Hunedoara.

  Anual, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) primeşte de la bugetul de stat fonduri nerambursabile pe care conducerea instituţiei le distribuie, în urma analizării unor proiecte, unor ONG-uri care au ca obiect de activitate ajutorarea persoanelor cu handicap, banii urmând a fi cheltuiţi pe diverse programe care să ajute această categorie defavorizată.

  Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit, în urma unui control, că secretarul de stat Silviu Didilescu, preşedintele ANPH, a aprobat în 2006 finanţarea proiectelor a şapte ONG-uri cu 292.000 de euro, bani care au fost cheltuiţi, printre altele, şi pe achiăziţia de terenuri. Inspectorii susţin că aprobarea finanţării celor şapte proiecte este ilegală, deoarece cele şapte ONG-uri nu întruneau condiţiile minime de eligibilitate, iar, conform statutelor lor, nu desfăşurau activităţi în domeniul protecţiei persoanelor cu handicap, aşa cum o cere legea.

  Organizaţiile neguvernamentale care au primit finanţări nerambursabile sunt: Asociaţia Kelsen Baia Mare, Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă Someş Dej, Societatea Naţională de Crucea Roşie Focşani, Fundaţia Pro Armonia Focşani, Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale „TREBUIE“ Feteşti, Societatea Doamnelor Bucovinene Suceava, Asociaţia Internaţională de Ortopedie şi Recuperare prin Ortopedie Bucureşti.

  Asociaţia Kelsen are ca obiect de activitate acordarea asistenţei socio-medicale persoanelor aflate în stare de risc social, iar ca obiect secundar de activitate, protecţia mediului. „Asociaţia Kelsen a primit de la ANPH 100.000 de euro pentru a construi două case pentru persoanele cu handicap. Casele au fost construite pe un teren de 40 de ari pe care eu l-am primit moştenire şi l-am donat asociaţiei. Tot ceea ce afirmă Curtea de Conturi la adresa Asociaţiei Kelsen este eronat. La mine a venit în control Curtea de Conturi Maramureş şi nu a găsit nimic în neregulă“, ne-a declarat Titel Caoşan, preşedintele Asociaţiei Kelsen.

  Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă Someş Dej se ocupă de „promovarea coeziunii economice şi sociale la nivelul judeţului“, potrivit felului în care a fost înregistrată. Întrebat cum explică faptul că a primit finanţare, deşi nu are în obiectul de activitate protecţia persoanelor cu handicap, Ionel Dîncu, directorul executiv al asociaţiei, ne-a explicat: „Suntem o ONG care are, printre celelalte obiecte de activitate, şi protecţia persoanelor aflate în dificultate. Cu banii primiţi pe proiect am făcut o tipografie pentru persoanele cu handicap. Tipografia este pentru ei, să se întreţină. Poate procesul de evaluare a proiectului să fi avut vreo deficienţă, în rest… nu ştiu nimic altceva“.

  Asociaţia Internaţională de Ortopedie şi Recuperare prin Ortopedie Bucureşti are ca obiect de activitate crearea unui cadru juridic pentru integrarea persoanelor cu afecţiuni ortopedice. „Domnul Didilescu a încălcat legea, pentru că a aprobat proiecte care nu vizează ajutorarea persoanelor cu handicap, iar acele ONG-uri nu au ca obiect de activitate ajutorarea acestei categorii defavorizate.

  Dacă vă veţi uita pe lista cu ONG-uri care au primit finanţări nerambursabile în 2007 şi 2008, veţi vedea că printre beneficiari se numără din nou acele ONG-uri, deşi Curtea de Conturi a spus clar în raportul său că aceste organizaţii nu trebuiau să primească acei bani. Eu i-am făcut plângere penală lui Didilescu, dar autorităţile refuză să ia măsuri, deoarece Didilescu este membru PNL şi are relaţii printre membrii din conducerea acestui partid“, ne-a declarat Marian Minculescu, preşedintele Societăţii Handicapaţilor Locomotor din România.

  Întrebat cum comentează aceste acuzaţii, Didilescu ne-a răspuns prin Biroul de presă: „La Raportul intermediar al Curţii de Conturi, ANPH a formulat obiecţiuni. În urma analizei obiecţiunilor prezentate de ANPH, Curtea de Conturi a redactat Raportul final care până în prezent nu a fost transmis ANPH“. Adriana Samoilescu, şefa departamentului programe-proiecte din ANPH, ne-a declarat că nu a luat nici o măsură ca să recupereze fondurile nerambursabile cheltuite pe achiziţii de terenuri şi ne-a rugat pe noi să-i dăm o copie după raportul final al Curţii de Conturi.

  Didilescu, demis de la ANPH şi numit subprefect

  Guvernul a decis, săptămâna trecută, eliberarea din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap a lui Silviu George Didilescu şi numirea sa în funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara. El va ocupa noua funcţie temporar, până când Executivul va organiza concurs pentru ocuparea acestui post.

  Dosare penale pentru cei care au avizat proiectele

  Cinci funcţionari publici din cadrul ANPH sunt anchetaţi penal de către Poliţia Capitalei, pentru că au aprobat acordarea de fonduri guvernamentale nerambursabile unor organizaţii care nu îndeplineau condiţiile legale. Dosarul este efectuat de către poliţiştii sectorului 1, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Cei cinci sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată contra intereselor publice. Deşi a semnat din calitatea de ordonator principal de credite al ANPH, preşedintele instituţiei, Silviu Didilescu, nu este anchetat de poliţişti.
  Vrei apartament finalizat cu 900 hectare de padure la fereastra ta?
  Cotidianul

Raspunde