Cristina-Ancuța POCORA

Fetesti – Saucesti, romani pentru romani

19 July 2010 ·

In saptamanile trecute am trait intens problema cresterii Dunarii si iminenta ruperii digurilor la Fetesti, Stelnica, Vladeni, Giurgeni sau Bordusani (in Colegiul pe care il reprezint in Parlament) dar si la Galati, acolo unde parintii mei locuiesc. Prin prisma lor am inteles ce inseamna sa-ti strangi toate lucrurile, sa le depozitezi in alta parte si sa stai, sa vezi, daca vine apa si iti inunda casa la ai muncit toata viata. Din fericire, aici catastrofele au fost evitate, de aceasta data. Am avut noroc! Vom vedea daca acest noroc ne tine si autoritatile guvernamentale vor face ceva concret pentru ca pe viitor sa nu mai fim in pericol!

 

Nu aceeasi este situatia insa si in cazul unor localitati din nordul Moldovei. Comuna Saucesti din judetul Bacau, a devenit cunoscuta datorita nenorocirii care s-a abatut asupra ei.  Apele au maturat totul in calea lor. Iar aceste situatii i-au facut sensibili  si solidari pe multi romani, printre care si locuitorii municipiului Fetesti (Ialomita).  La apelul primarului dar si a colegilor mei din PNL-Fetesti am reusit, ca vineri, la Saucesti, sa trimitem doua TIR-uri incarcate cu saltele si conserve de legume. Cele doua TIR-uri au continut 260 de saltele noi, in valoare de 400 milioane de lei vechi, precum si 10.000 de conserve de legume, de la societatea “Horticons” Fetesti, in valoare de 270 de milioane de lei.

Saltelele au fost distribuite in mod direct sinistratilor, pe baza de tabel si semnatura. Conservele de carne au fost duse in depozitul de la Bogdan Voda, urmind apoi sa fie si ele distribuite de autoritatile locale celor din Saucesti.  

 

Le multumesc si ii felicit pe toti cei care au participat la aceasta actiune!  

 

P.S. Dupa vizite oficiale, promisiuni, biciclete si pantofi cu toc oamenii din Saucesti au ramas tot sub cerul liber! Drama lor continua si au nevoie de ajutorul nostru!

13 Raspunsuri la “Fetesti – Saucesti, romani pentru romani”

 1. Gabi says:

  ”Tot ce am agonisit o viata s-a dus intr.o clipa, asa a vrut Dumnezeu ….” spunea o batrana cu lacrimi in ochi care statea la poarta impreuna cu sotul ei,…..nu este vina lui Dumnezeu, este vina autoritatilor care nu fac nimic pentru acesti oameni care se confrunta cu aceeasi problema an de an .
  In case, apa lasase ravagii , mobila, obiectele de uz casnic , imbracaminte …totul era distrus iar ei nu vroiau decat sa fie ultima data cand trec prin asa ceva ….
  Cei care au posibilitatea sa ajute, sa nu ezite sa o faca, pentru ca in calea naturii nu ai cum sa te pui si ganditi.va ” si noi puteam fi in locul lor ”.

 2. Încep să-l înţeleg pe Nero din ce în ce mai mult…

 3. […] parere aveti? Crin Antonescu, Alina Gorghiu, Cristina Pocora, Comunitatea liberala, Rares Manescu, Mihai Malaimare,  Marius Filimon, Razvan Pop, Varujan […]

 4. […] partidului coordonat de acesta încă nu au fost în stare să definească termeni precum “partid”, “democrație” sau “liberalism”, deși îmbrăcându-se în aceste haine și insistând […]

 5. Cristina, nu te mai odihnesti 🙂

 6. ba da. in aceasta perioada.

 7. Trebuie sa recunoastem faptul ca sandalele cu toc si ciocolatele date peste geamul masinii au fost asezonate cu informatii importante despre brandul turistic de tara. Toate indispensabile sinistratilor.

 8. Din lipsa de comentarii bănuiesc că sunteţi în vacanţă.

 9. Datorita deficitul de imagina externa a Romaniei nici un fel de campanie nu poate fi eficientea daca este difuzata pe baza de spoturi pe suporturi media sau la targuri internationale de turism si in campanie outdoor deoarece orice specialist in Branding si comunicare stie foarte bine ca atunci cand o perceptie negativa si care pune in pericol viata unor oameni este asa de bine consolidata nici o informatie indiferent de cit de bine este ilustrata si pusa pe un suport media nu va reusi sa invinga o astfel de perceptie si tocmai de aceea in astfel de situatie modul de a promova turismul este cu totul alta http://www.partyboom.net

 10. Ce este scris mai sus nu este nimik.Trebuie sa traiesti aceasta clipa.Eu am trait aceasta drama.In 2010 ma asteptam si ma rugam ca sa nu vina inundatiile ,dar rugamintile mele au fost in zadar.Toate locuinte din Saucesti,Schineni,Serbesti au fost inundate.Primarul a crezut ca daca ne ofera excursii gratuite uitam totul si vom fi fericiti,dar sa inselat amarnic,cand imi aduc aminte cum apa a intrat in case;e tuturor oamenilor raman blocata si ma intreb cum de am trecut peste aceasta primejdie.dupa inundatii am repart casa,si ne-am putut culca linistiti,aveam un acoperis asupra capului din nou.Eu am trecut cu geru peste aceasta drama ,dar totusi apa nu a creeat numai dificultati caselor, a adus mizerii in curtile oamenilor si oamenii acum sunt bolnavi de toate cele.Aici e vina primarului caci nu a facut dig de cand iau spus oamenii, nu a ascultat sfatul celor batrani si intelepti.

 11. Datorita inundatiilor multi copii au suferit foarte mult.
  In com. saucesti a fost apa pana la prizele oamenilor din casa (cam vreo un metru jumatate),am stat fara lumina 1 saptamana si jumatate,dar pt mine conta ca suntem teferi si nevatamati,batrani si copii mici erau cei care nu rezistau dar intro zi era joi am primit o veste buna , nu mai trebuia sa stam pe campuri puteam sa mergem in satul nostru.

 12. bibliotecarule nu e nimeni in vacanta , poata ca nu au intrat sa vada sau nu au avut timp =))=))=))

Raspunde