Cristina-Ancuța POCORA

Firea: Cei care nu au copii nu pot fi Președinte! Oare Ion Iliescu ce ar spune?

08 October 2014 ·
Declaraţiile doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, conform cărora oamenii care nu au copii sunt răi și nu au drepturi depline, ne-au oripilat pe toţi, acestea fiind  inadmisibile şi lovind puternic un important segment de cetăţeni care se confruntă cu o gravă problemă de sănătate.
 
Evlavioasa doamnă Firea face o discriminare gravă aruncând anatema asupra cuplurilor infertile, cupluri lovite, deja, de crunta neputință de a-și împlini, poate, cel mai mare vis al lor, acela de a avea copii.
 
“Ok, nu poți avea copii, adoptă”, spune senină aceeași doamnă. Dar, oare, toate cuplurile infertile care-și duc zilnic această povară sunt pregătite sau au posibilitatea să adopte? Pot ele trece peste suferința din interior, peste durerea de a nu putea avea un moștenitor sânge din sângele lor? Pot toate aceste cupluri transforma disperarea în dragoste pentru un copil adoptat? Multe dintre ele nu pot și nu trebuie judecate. Nici măcar comentate! Este alegerea lor, așa cum au ales să-și trăiască viața până la sfârșitul zilelor doar în doi. O alegere personală, interioară, complexă, luată după lungi și dureroase analize.
 
Cu ce sunt aceste cupluri mai prejos decât cele care au copii? Cu siguranță nu cunosc multiplele fețe ale fericirii ca cele cu moștenitori, dar nu sunt cu nimic mai “nefamiliste”, “incomplete”, așa cum le etichetează stimabila doamnă Firea.
 
 
Cei 10 zece ani de mandat ai lui Ion Iliescu nu au fost proști pentru că acesta nu are moștenitori.
Guvernarea PSD nu este proastă pentru că Victor Ponta este la a doua căsnicie!
Aceste lucruri se întâmplă pentru că respectivii sunt incompetenți!
 
Chiar dacă este campanie electorală ACL nu face acuze abjecte bazându-se pe relațiile din interiorul familiei. ACL și Klaus Iohannis vorbesc în această campanie despre viitorul României, despre o viață mai bună pentru cetățenii acestei țări la ei acasă, despre România lucrului bine făcut.
 
Și ca să înțeleagă doamna ce discriminare cruntă a scos pe gură, îi precizez că 25% dintre cuplurile din România care sunt infertile. Pentru acestea, guvernarea PSD, a doamnei Firea, nu face nimic. Nu avem încă o lege a reproducerii umane asistate medical, iar, sub guvernarea domnului Ponta, până şi singurul program care se deconta prin Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost stopat, transformând ţara noastră în, practic, singura ţară europeană care nu acordă niciun fel de sprijin cuplurilor care au nevoie de ajutor medical în dorinţa lor de a deveni părinţi.
 
Despre asta ar trebui să vorbim, doamna Firea! Despre măsuri de încurajare a natalității, despre măsuri de susținere a unei liste lungi de categorii sociale care au nevoie de sprijinul guvernului. Despre proiecte și măsuri concrete! Nu despre mizerii ordinare spuse la ceas de elucubrație maximă!
 
Rușine să vă fie, doamnă purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale pentru Victor Ponta!
 
Vă cer ferm, doamnă Firea, să vă cereţi scuze faţă de aceste familii şi  să vă retrageţi cuvintele grele, altfel mă voi vedea obligată să mă adresez Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

2 Raspunsuri la “Firea: Cei care nu au copii nu pot fi Președinte! Oare Ion Iliescu ce ar spune?”

  1. ce imbecila! eu, pt ca nu pot face copii, oricate eforturi fac, nu pot fi un om bun… trist, atat o duce capul pe aceasta femeie buna si cu copii…

  2. Marian I says:

    Va felicit pentru atitudine! Toti ar trebui sa luam atitudine pe 2 Noiembrie! In plus de toate, pentru cuplurile infertile si cu venituri mai reduse, Guvernul Ponta a taiat si banii alocati pentru FIV, plus o birocratie pentru adoptii de nedescris. Cam acestia suntem cei cu sanse reduse de a avea un copil… incomparabil “inferiori” celor cu copii. De aceea unii merg in afara sa isi indeplineasca visul de a avea un copil, in clinici moderne cu aparatura de ultima genereatie….ceea ce voi face si eu in curand. In Romania visele mele nu s-au implinit. Din pacate….dar speranta o avem mereu.

Raspunde