Cristina-Ancuța POCORA

Forta USL in Colegiul 1 Fetesti-Tandarei. Atmosfera din prima saptamana de campanie

19 November 2012 ·

Prima saptamana de campanie: o saptamana de forta. O saptamana in care echipa USL a ajuns la Fetesti, Tandarei, Stelnica, Bordusani, Facaeni, Vladeni, Movila.

In acelasi ritm vom continua si in aceasta saptamana, saptamana II, si astfel vom acoperi odata intregul colegiu. Voi reveni la sfarsitul saptamanii cu imagini din Giurgeni, Gura Ialomitei, Mihail Kogalniceanu, Platonesti si din nou, Fetesti si Tandarei.

8 Raspunsuri la “Forta USL in Colegiul 1 Fetesti-Tandarei. Atmosfera din prima saptamana de campanie”

 1. Sărăcie şi frig… 🙁

  Favoritele mele sunt cele de la plantat de copăcei. Observ însă că nu au fost udaţi…

  Cea cu cele trei doamne cu baloane… pe băncuţa din faţa casei… genială.

  Simt că aş vrea să ştiu mai multe despre astfel de oameni.

 2. am plantat salcie. am avut alaturi de noi reprezentantii ai directiei silvice.

 3. 😀
  Acum observ şi eu că sunt sălcii. Lucrurile stau şi mai rău. Salcia se sădeşte primăvara, în mod ideal. Neudarea lor este şi mai gravă pentru că este o plantă căruia îi prieşte un sol foarte umed, îmbibat de apă. De regulă umezeala se menţine, după sădire, cam o lună sau două pentru a creşte judicios, mai ales că există o creştere rapidă din primele luni. Mai mult, observ că sădirea s-a făcut şi desă. Rădăcinile salciei cresc repede şi sunt, de regulă, lungi şi groase. Din acest motiv sunt un real pericol, nu numai pentru alte plante pe care le distruge, dar şi pentru elementele de construcţie pe care le întâlneşte, respectiv fundaţii, asfalt, ţevi, canalizare… Creşterea masivă a coroanei va conduce apoi şi la fenomenul de auto-umbrire. Eu aş fi spus că plantarea ar trebui să se facă la minim 10 metri.

  Vă recomand un pic de lectură…

  http://www.milioanedecopaci.ro/utile.php?obj=download&filePath=sfaturi/Indrumar_pentru_plantare.pdf

  … ajută în drumurile lungi între localităţile patriei noastre.

  Glumesc, stimată doamnă. De fapt vă invidiez că puteţi să faceţi toate acestea…

 4. eu ma bazez pe cei care sunt specialisti.

 5. 😀
  Am înţeles…

 6. De altfel puteţi vizita la finalul celui de al doilea mandat, peste patru ani, exact acea zonă pentru a vedea câţi pomişori s-au prins, nu-i aşa? 😀

 7. stai, stai, stai, mai avem trei saptamani de campanie, iar batalia este serioasa.
  vrei sa faci o inspectie :-)?

 8. Stimată doamnă,
  Pe cuvânt că starea agricolă (nu numai cu plantatul de copaci) ar fi pentru mine o bucurie maximă. Starea mea de sănătate însă nu e deloc bună. Chiar şi statul pe scaun pentru a tasta aceste texte pe internet îmi face rău. O să-mi iau inima în dinţi ca să mă duc să votez. Scuzaţi dacă mai exagerez cu textele, dar e plăcut să discuţi cu cineva… mai exagerez uneori.

  Sper că nu din cauza mea aţi închis comentariile…

  Am o întrebare relativă la taxa de pod, o întrebare care mă frământă de mult timp.

  România are tot felul de taxe, taxa de drum din benzină, ro-vinieta, taxă de autostradă (dacă se concesionează întreţinerea), taxă de pod…

  Eu mă întreb, dacă podul şi autostrada sunt construite cu banii plătiţi tot de şofer prin taxa de drum (că aşa înţeleg că se întâmplă), de ce cetăţeanul plăteşte încă o dată o taxă pentru a folosi un bun pentru care a plătit deja construcţia lui şi plăteşte în continuare? Dacă bunul era concesionat în construcţie şi exploatare şi se făcea cu bani privaţi, avea o logică… La fel s-a întâmplat cu Hidrocentralele şi NuclearElectrica… Românii au plătit construcţia (adică partea scumpă) şi privaţii beneficiază de preţul mic… eventual de privatizare.

  România plăteşte infrastructura de transport în mai multe feluri şi infrastructura nu există sau există în stare jalnică… Această problemă se găseşte şi la pensii, şi la sănătate, unde românul plăteşte contribuţii atât cât i se cere, şi nu e puţin, dar primeşte mai nimic în schimb.

  Din câte am înţeles, se pregăteşte o nouă taxă pe poluare. Banii se duc la buget, asta este clar, dar ce se face din ei ca poluarea să fie diminuată (că acesta ar fi rostul unei astfel de taxe)… nimeni nu ştie.

  Politicienii se feresc să ducă astfel de discuţii, dar ele trebuiesc duse. Aş spune că mai ales aceste discuţii trebuie duse. Politica este datoare să coreleze serviciul public cu nevoia şi posibilitatea…

  Nu ştiu dacă aţi citit…
  http://bibliotecarul.blogspot.ro/2011/08/sinteza-practica-pentru-uzul_19.html

  Astfel de lucruri trebuiesc discutate, poporul ar trebui să aleagă între un sistem al medicinii cu tehnici şi medicamente scumpe sau avansate, dar care nu are fonduri nici pentru o operaţie de apendicită sau o aspirină, sau un sistem care nu prea foloseşte mai mult de radiografie pentru imagistica medicală şi medicamente generice (cum era pe timpul lui Ceauşescu) lăsând particularilor “scumpetea”, dar care intervine asupra tuturor pacienţilor fără coplată, fără a conta asigurarea, fără probleme.

  Pai dar decât sa-i dau un zlot, mai bine trec Oltu’ înot.

Raspunde