Cristina-Ancuța POCORA

Guvernarea lui Traian Basescu este mai cruda dacat regimul lui Nicolae Ceausescu!

10 December 2010 ·

Scrisoare deschisa adresata ministrului Botis

Domnule ministru,

Știrile din mass-media ne-au dezvăluit că o serie de viitoare mămici aleg sa ceară medicului provocarea nașterii înainte de termen, pentru a nu intra sub prevederile noilor reglementari privind drepturile financiare micșorate care se acordă pentru concediul privind creșterea copilului.

Domnule ministru, ceea ce se întâmplă este o crima! O crimă împotriva acestor mame și acestor copii! Iar dumneavoastră, alături de colegii de partid și de coaliție, sunteți unul dintre călăi! Chiar nu aveți nici un dram de conștiință? Pentru că, probabil știți, deoarece și dumneavoastră sunteți părinte, o astfel de intervenție este una cu risc crescut. Care poate avea consecințe grave asupra mamei sau a copilului, pe termen scurt sau lung. Cine va fi vinovatul moral dacă în numele unor economii nesemnificative la bugetul de stat mai multe suflete vor fi mutilate pe viața?

Dacă pe vremea lui Ceaușescu am avut o generație întreagă numită ”decreței”, astăzi cum ar trebui să se numească copiii născuți forțat înainte de 1 ianuarie 2011? Din disperarea părinților de a nu li se amputa banii, și așa insuficienți, pe care îi vor primi pentru creșterea copilului? Vă las pe dumneavoastră să găsiți un nume, sunt convinsă că cinismul de care dați dovadă vă va fi o sursa importantă de inspirație. Dar dacă președintele dumneavoastră Traian Băsescu a găsit de cuviință să ridiculizeze public ceea ce e mai sfânt pe lumea asta, mamele cu copii, atunci, domnule Botiș, la ce ne putem aștepta din partea dumneavoastră?

Poate ne surprindeți și, într-un moment de luciditate și de trezire a conștiinței, veți realiza că noua lege , dacă tot e obligatoriu să o dați, ar trebui să intre în vigoare de la 1 octombrie 2012. Numai așa tinerele familii, femeile, vor putea decide, în cunoștință de cauză, dacă își pot asuma responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil. Oricare alt termen, mai mic de un an de zile, ne va aduce în aceeași situație disperată în care ne aflăm astăzi.

  Stimate domnule Botiș,

Prin ironia sorții, astăzi dețineți puterea. Puterea de a decide, printr-o simplă semnătură, destinul unor oameni. Mâine însă veți redeveni un simplu muritor. Gândiți-vă la acest lucru. Și dacă doar executați niște ordine venite de sus, fiind doar o marionetă în fruntea unui minister, poate nu e prea târziu să dați dovadă de demnitate și să vă dați demisia de onoare. Dacă sunteți capabil de așa ceva, desigur!

5 Raspunsuri la “Guvernarea lui Traian Basescu este mai cruda dacat regimul lui Nicolae Ceausescu!”

 1. MARIN says:

  Pornind de la faptul ca unele cuvine din L. Romana au mai multe intelesuri, as putea sa va “contrazic” cand spuneti ca actuala guvernare e mai “cruda” decat fostul regim; eu sustin chiar ca este mai “coapta” deoarece asitam la emanatii ale unor minti fara precedent, chiar si in fostul regim comunist.

 2. […] are nici o gaura, şi întreabă: – Singur l-ai ucis? – Da. – De câte ori ai împuscat? – De zece. – Şi de câte ori ai nimerit? – Niciodată. A murit de râs. Cainele tau latra la usa din spate. Nevasta latra la cea din fata. […]

 3. […] acestea a fost modificat codul muncii. Sunt multe voci care sustin ca noile modificari ingradesc drepturile angajatilor si lasa loc […]

 4. cred ca pot indura faptul ca ma contrazici 🙂

 5. zombu says:

  probabil nu o sa-mi aprobi postarea dar nu ma pot abtine.
  fata draga, nu-ti bate joc de pnl, te rog sa nu ma apari la tv si din partea pnl. esti ceva de groaza ai ideii de stanga, fixe, fixiste mai degraba, ai un ras total dezagreabil. (mesaj sters de administrator pentru ca autorul foloseste cuvinte nepotrivite)

Raspunde