Cristina-Ancuța POCORA

Guvernarea USL trebuie sa creeze locuri de munca!

14 June 2013 ·

Am castigat alegerile pentru ca oamenii ne-au votat si pentru ca am promis ca vom crea locuri de munca, dupa ce  guvernele Basescu-PDL-Boc-Udrea au distrus toata economia.

Prin urmare obiectivul central al guvernării USL este realizarea unui echilibru corect între consolidarea fiscală sustenabilă şi relansarea economică, între economic şi social.

Se intampla sa fiu intrebata, in dezbateri publice, care sunt masurile de dreapta luate de Guvern, masurile liberale, de accea cred ca este corect, fata de munca colegilor mei din Guvern, sa prezint informatiile pe care le primesc de la ei.

Sigur ca intotdeauna si eu, si dumneavoastra vom putea spune ca nu este suficient, ca mai sunt 1000 de probleme majore, insa este bine sa apreciem si lucrurile bune care ni se intampla. Am convingerea ca o economie sanatoasa va genera bunastare pe care sa putem sa o simtim in alocatii pentru copii, in ajutor pentru persoanele cu dizabilitati, bolnavi, batrani,  in programe de sustinere a tinerilor etc.

Din datele guvernamentale, Guvernul USL promovează un set coerent de politici macroeconomice menite să susţină mediul de afaceri, să refacă atractivitatea investiţională a României, să conducă la crearea de noi locuri de muncă şi să ofere o evoluţie favorabilă nivelului de trai al populaţiei.

În ceea ce privește Ministerului Economiei, strategia privind privatizarea şi crearea de noi locuri de muncă începe deja să dea roade.

În județul Alba, vor fi create 300 de noi locuri de munca. Fabrica de Arme Cugir a încheiat un contract pentru livrare de arme uşoare către o ţară membră NATO, iar acesta îi va permite dublarea capacităţii şi angajarea a 300 de persoane.

În Bihor, 100 de noi locuri de muncă vor fi create în urma asocierii în participaţiune la S.C. Băiţa, fiind încheiat un contract cu două companii, Remat Group Management şi BS Recycling. Acest contract prevede ca cele două companii să furnizeze o sumă de bani, destinată modernizării şi capitalului de lucru, inclusiv plăţii unor datorii restante. În schimb, jumătate din producţie va fi dată acestor două companii. În total vor fi angajate 100 de persoane, ceea ce contează la nivelul unor localități care numără câteva mii de locuitori

Acţiuni de angajare de personal vor avea loc şi la Metrom Braşov.

Ministrul Economiei a convenit cu Ministerul Finanţelor ca, de fiecare dată când aduce contracte suplimentare faţă de capacitatea unor unităţi economice care au datorii, să i se permită angajarea de personal pe perioada contractului şi în număr necesar pentru îndeplinirea obiectului respectiv.

Din datele publice, numărul de salariați stabili în economie a crescut cu 70.000 față de anul trecut, gratie masurilor active, liberale, luate de Guvern.

Au fost deblocate aproximativ 4.000 de posturi în Sănătate și au fost reînființate posturile de poliție rurală. De la 1 septembrie 2012, funcționează la nivel național 2.748 de posturi de Poliție în mediul rural. Inca insuficiente pentru nevoile existente, dar o gura de oxygen care va fi in ajutorul oamenilor, pana cand se va putea si mai mult.

Raspunde