Cristina-Ancuța POCORA

Guvernul PD-L – UNPR – UDMR – Minorităţi a decis desfiinţarea spitalului din Ţăndărei

15 March 2011 ·

Guvernul lui Băsescu-Boc este surd la durerile oamenilor. Deciziile inumane, anti-româneşti, continuă să fie luate de guvernarea PD-L – UDMR – UNPR – Minorităţi. În ciuda semnalelor de alarmă trasmise, ale petiţiilor oficiale trimise conducerii Ministerului Sănătăţii şi Executivului, membrii Guvernului au decis, prin Hotărârea de Guvern nr. 175 din 11.03.2011, desfiinţarea Spitalului Orăşenesc din Ţăndărei. Sub denumirea de „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila au semnat condamnarea la o viaţă de mizerie pentru cei 38.000 de locuitori din zonă care beneficiază de serviciile medicale de specialitate oferite de spitalul în cauză. Le refuză, practic, dreptul la asistenţă medicală de specialitate, pentru că, din cauza sărăciei, oamenii nu se pot deplasa la celelalte spitale din judeţ, aflate la distanţe mari. N-au contat nici petiţiile autorităţilor locale şi ale mele în calitate de deputat al Colegiului 1 Feteşti-Ţăndărei, nici întâlnirile directe cu ministrul sănătăţii, nici protestele oamenilor din zonă, nici memoriile adresate la Ministerul Sănătăţii sau la Guvern.

            Argumentele evidente aduse în sprijinul păstrării actualei structuri a Spitalului Orăşenesc din Ţăndărei nu au contat în faţa intereselor de gaşcă. Este evident că lista, care cuprinde spitalele care vor fi transformate în azile de bătrâni, a fost întocmită după ureche, fără o analiză realistă a nevoilor oamenilor. O dovadă este şi retragerea de pe lista spitalelor care trebuiau desfiinţate a celui de la Cernavodă, motivul fiind respectarea normelor internaţionale care impun existenţa unei asemenea instituţii în apropierea unei centrale nucleare. Au scăpat de la reprofilare câteva spitale orăşeneşti din Botoşani (Darabani), Gorj (Rovinari), Prahova (Floreşti), Sibiu (Agnita), Timiş (Făget) şi Vâlcea (Brezoi). Este evidentă motivaţia politică, clientelară şi de partid care a stat la baza acestei decizii.

            Toate datele prezentate în petiţii, memorii, declaraţii şi proteste ale cetăţenilor, autorităţilor locale şi ale mele în calitate de deputat al Colegiului 1 Feteşti-Ţăndărei justificau păstrarea Spitalului Orăşenesc din Ţăndărei.

            Guvernul PD-L – UDMR – UNPR – Minorităţi, prin premier şi prin ministrul sănătăţii, nu ţine cont de nevoile cetăţenilor, îşi bate joc de locuitorii din zonă, de angajaţii spitalului, de medici şi de personalul medical auxiliar. Decizia de desfiinţare a spitalului va duce la înrăutăţirea stării de sănătate a populaţiei care şi aşa are un nivel de trai foarte scăzut şi nu-şi permite efectuarea de tratamente medicale la spitale aflate la mare distanţă. Mai mult, hotărârea, luată artificial, ca o măsură pur contabilă, poate duce şi la pierderi de vieţi omeneşti, dat fiind că la Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei puteau fi tratate, în regim de urgenţă, cazurile grave, instituţia urmând să beneficieze din luna mai, anul acesta, de un Centru de Primiri Urgenţe. O investiţie aflată în derulare, care va fi aruncată pe apa sâmbetei.

            Practic, actuala guvernare s-a folosit de un şiretlic pentru a pasa responsabilitatea în cârca administraţiei locale, trecând spitalele în administrarea acestora. Apoi, Guvernul a trecut peste semnalele de alarmă trase de primari privind consecinţele dezastruoase pe care le vor provoca prin decizia de desfiinţare a spitalelor. Astfel, coaliţia guvernamentală încearcă să paseze întreaga responsabilitate privind afectarea gravă a nivelului de trai al populaţiei în sarcina primarilor. Un gest laş, descalificant, tipic guvernării PD-L – UDMR – UNPR – Minorităţi.

            Concluzia este una singură: Guvernul Băsescu-Boc trebuie să plece cât mai curând. Altfel, tăvălugul deciziilor anti-naţionale, împotriva intereslor şi drepturilor constituţionale ale cetăţenilor va continua. Fac apel la parlamentarii PD de Ialomiţa, senatorul Tudor Panţuru şi deputatul Tinel Gheorghe să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, pentru a-şi demonstra buna-credinţă faţă de cetăţenii care le-au acordat încrederea. Este singura şansă de a îndrepta răul făcut poporului român de către coaliţia PD-UDMR-UNPR-Minorităţi în ultimii doi ani de guvernare.

3 Raspunsuri la “Guvernul PD-L – UNPR – UDMR – Minorităţi a decis desfiinţarea spitalului din Ţăndărei”

  1. Anton says:

    Fix Tinel Gheorghe va vota motiunea de cenzura.Nu ati gasit un altul mai pupinbasist decat pe Tinel???Toata ziua sta la Realitatea TV si Antena si sustine cu tarie toate mizeriile si ineptiile guvernarii si vreti sa voteze motiunea???Am vorbit cu cine trebuie si cu Spitalul ramane conform Monitorului Oficial.De la 01.04.2011 se desfiinteaza.

  2. […] care isi trimitea sagetile in timpul sedintei sa-i dea indicatii acelei chestii care, dintr-o eroare a istoriei, poarta numele de premier al […]

  3. De ce i-ar interesa pe ei? Doar se trateaza la Viena, se duc la clinici private, isi angajeaza de la menajere pana la asistente medicale.
    Un azil de batrani e bun, scapa mai repede de plata pensiilor.
    Am auzit o idee buna, de ce nu se fac azile in fostele unitati militare?

Raspunde