Cristina-Ancuța POCORA

Guvernul PD-L – UNPR – UDMR a hotărât că cetăţenii din Ţăndărei şi din împrejurimi trebuie lăsaţi să moară!

02 February 2011 ·

Numai o minte bolnavă ar putea șterge cu buretele ceea ce s-a construit în zece ani de zile, ca o necesitate la nevoile stringente ale cetățenilor din Țăndărei și din localitățile din jur.

Desfiinţarea spitalului din Tandarei va determina amânarea vizitei la medic, agravarea unor boli şi chiar moartea pentru locuitorii din Ţăndarei, Platoneşti, Kogălniceanu, Gura Giurgeni, dar şi din alte localităţi.  Cer cu insistență ministrului Sănătății să renunțe la acest plan și să reevalueze oportunitatea transformării acestui spital în cămin de bătrâni. De asemenea, Primăria şi Consiliul Local Ţăndărei trebuie să folosească toate mijloacele legale şi să se opună acestei decizii criminale! Spitalul este al comunităţii locale şi ministrul nu poate decide desfiinţarea lui fară acordul autorităţii locale!

Doar motive aberante pot duce la desființarea unui spital orășenesc care a încheiat anul trecut fără pierderi și în care s-au alocat sume importante de bani pentru modernizare, 25 de miliarde de lei vechi. S-au construit o secție de Psihiatrie și o Unitate de Primire Urgenţe, s-a modernizat şi refăcut sistemul de încălzire la nivelul întregii unităţi. Și acum, dintr-o mișcare, totul e aruncat pe apa sâmbetei. Este inadmisibil!

Conform statisticilor, România se află pe ultimul loc în Europa ca număr de doctori. Avem aproape doi medici la mia de locuitori, iar celelalte state din Uniunea Europeană se laudă cu un număr aproape dublu de specialişti la aceeaşi populaţie. În acelaşi timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că ţara noastră se află pe locul 31 din 33 de ţări privind numărul de medici, fiind urmată doar de Albania şi Bosnia-Herţegovina. La această situație se adaugă și faptul că exodul medicilor români spre spitalele străinătăţii este departe de a se fi încheiat. În aceste condiții, a lăsa zeci de mii de cetățeni fără o unitate sanitară importantă este o crimă.

 

Ma voi ralia tuturor demersurile legale pentru ca decizia de desființare a Spitalului Orășenesc din Țăndărei să nu fie pusa în aplicare. Nu putem sta indiferenți în fața acțiunilor anti-naționale ale guvernanților PD-L – UNPR – UDMR, un guvern care îi extermină prin toate căile pe romani.

13 Raspunsuri la “Guvernul PD-L – UNPR – UDMR a hotărât că cetăţenii din Ţăndărei şi din împrejurimi trebuie lăsaţi să moară!”

 1. Geta says:

  “Guvernul PD-L – UNPR – UDMR a hotărât că cetăţenii din Ţăndărei şi din împrejurimi trebuie lăsaţi să moară!”

  Doar ca imprejurimile tin pana la granitele tarii.
  Scapa cei din diaspora, care voteaza prin corespondenta.

 2. Anton says:

  Consiliul Local Tandarei…???Atat si mai mult nu.Implicare…,rezultate zero.Interesul acestora este cum sa-si umfle buzunarele personale.De ce nu cheama lumea sa protesteze???
  Investitii facute degeaba la acest spital,este nimic fata de ce urmeaza ca sa se intample.Si sa va spun ce se va intampla.Desfiintarea a 2800 posturi comunale de politie.Adica 2800 de unitati de calcul(PC,monitor,statii,antene,care costa peste 15.000 euro/post)care au fost achizitionate pentru sistemul schengen,care inca nu este operational,vor fi retrase si nu sunt locatii unde vor fi depozitate.Abia au fost montate in luna decembrie 2010.Nemaivorbind de cele 2800 de autorisme care vor fi retrase.Unde vor fi garate???O guvernare de 2 bani,azi investesc bani pentru ceva si maine vin sa distruga ce au facut inainte cu o zi.Ar trebuii sa iesim in strada,dar cu o floare nu se face primavara.De o luna va spun ca sa va implicati la Tandarei.

 3. Nicu Bazga says:

  Nevoia de sanatate, cea de ingrijire medicala, de asistenta medicala, nu poate si nu trebuie sa fie pusa in discutie sub nicio forma.Dreptul la viata este un drept inalienabil!
  A privi si a trata spitalele (dar si alte asemenea asezaminte de sanatate) in termenii profitului, este o crima!
  Spitalele (si ma refer aici inclusiv la cel din Tandarei) nu trebuie sa fie profitabile, ele trebuie sa asigure asistenta medicala neconditionata, fara a se urmari vreun fel de profitabilitate.
  Desi actualul capitalism international, deci si cel romanesc, se construieste pe piloni care au la baza conceptul de profit/profitabil, cred ca e gresit sa asociem capitalismul cu neomenia si cruzimea, asa cum am fi tentati sa o facem privind la stiri de genul asta!
  Spitalul din Tandarei este pe cale sa fie desfiintat?
  Sunteti deputat de Fetesti-Tandarei, doamna Pocora si trebuie sa incercati sa actionati de asa fel incat acest lucru sa nu se intample!
  Este datoria dumneavoastra si lupta dumneavoastra pe care va trebui sa o duceti chiar si de una singura, daca nu veti gasi sprijin nicaieri!
  Daca, pana in final, nu veti reusi, macar nu veti fi stat cu mainile incrucisate!
  Va doresc succes!

  Cu solidaritate,
  Un socialist

 4. Anton says:

  In seara asta a fost sedinta Consiliului Local Tandarei.Gurile rele spun ca rpimarul ar fi de acord cu desfiintarea spitalului.Gura pacatosului adevar graieste.

 5. Este simplu de urmarit acest lucru: va semna acordul sau nu?! Daca nu semneaza, iar spitalul indeplineste conditiile cerute de Casa, ministerul nu poate face nimic!

 6. Cum mă îndoiesc că premierul Boc va apleca urechea la ceea ce spuneţi, sfatul meu este relativ simplu.

  Doctorii din spital să-şi fiecare facă PF-uri, apoi să se asocieze, urmând ca apoi să cumpere de la primărie spitalul sau să-l închirieze. Medici să-şi încheie contracte individuale cu Casa de Sănătate ca particulari… şi cu asta basta, spitalul poate funcţiona bine merci şi fără aprobarea domnului Boc.

 7. dodo says:

  Eu va sugerez sa cercetati mai aplicat ce se va intampla cu unele din spitalele propuse pentru desfiintare. Mai ales cele care tocmai au fost renovate. Eu stiu ca exista intentia de a le privatiza, bineinteles, sub conducerea unor gasti portocalii. Adunati informatii, apoi faceti ceva concret in sensul asta. Doar protestul in emisiuni televizate nu ajunge.

 8. Acum, între noi fie vorba… nimic despre castravete? Cu cât se măresc pensiile? 😀

 9. PS.
  Comentariul de mai sus este legat de emisiunea Realitatea TV care curge în momentul în care scriu aceste rânduri.

 10. mare circ! ar trebui sa mearga doar ei in emisiuni.

 11. gabryela says:

  stiati d-na cristina de aceste ordine care ne v-a face pe asistentii (ordinul comun al ministrului Administratiei si Internelor si ministrului Finantelor Publice, nr. 7/12.01.2011 respectiv 57/11.01.2011, unitatile administrativ teritoriale sunt obligate sa se incadreze in limita cheltuielilor de personal fixate in anexele documentelor. In documentele mentionate se recomanda ca „in situatia in care angajatorul nu poate asigura angajarea asistentilor personali, se acorda indemnizatia prevazuta, indiferent de optiunea exprimata”).persoanelor cu handicap grav sa ajungem someri

 12. gabryela says:

  d-na Cristina sunt asistent social(personal)angajat al primariei Petrila pt. fiului meu de 21 ani cu handicap grav aflat intr-un carucior.Dupa cum stiti am avut salariile diminuate, iar din luna ianuarie trebuia sa primim 15% la salariu.deci la brutul de 600lei de pana acum plus 15% venea 690 lei.Ieri pe data de 8.02.2011 am primit la domiciliu de la doi domni politisti cred ca comunitari o decizie de la primarie cu noul salariu de 680 de lei.Acea decizie era este emisa la 31.01 2011 si scrie ca o pot contesta in 5 zile.Pai daca eu am primit-o pe data de 8 februarie cand o pot contesta?
  Si inca o problema sunt asistenti carora li se sugereaza sa se ceara in somaj ca oricum din iulie ne da afara ca nu mai au bani la buget de salarii.Mie personal nu mi-a zis nimeni acest lucru.

 13. Gabryela

  Guvernul Boc a dat OUG 84 din noiembrie 2010 la care s-a adaugat Ordinul invocat de dv. prin care s-a lasat la discretia autoritatilor locale desfacerea contractelor de munca ale asistentilor personali ai persoanei adulte cu handicap, prin trimiterea in somaj in cel mai bun caz pentru ca se practica si solicitarea demisiei asistentului personal care nu mai beneficiaza de ajutor de somaj.
  In cazul desfacerii contractului de munca al asistentului personal, persoana cu handicap grav trebuie sa solicite la primarie acordarea indemnizatiei de insotitor. In acest an Guvernul nu a alocat bani si pentru salariile asistentilor personali in teritoriu, situatie fata de care primariile trec la disponibilizarea acestora.
  Pe data de 9 februarie 2011 la Camera Deputatilor Comisia pentru munca si protectie sociala a solicitat reprezentantilor Ministerului Muncii sa aiba in vedere ca in OUG 84/2010 sunt 3 articole respecti, 42, 44 si 37 care se contrazic si in practica duc la disponibilizarea asistentului personal, urmand ca in doua saptamani sa se reia dezbaterea la comisia de munca.

Raspunde