Cristina-Ancuța POCORA

Guvernul USL a făcut un pas important spre redeschiderea Spitalului din Ţăndărei

23 October 2012 ·

74 de posturi pentru Spitalul Orăşenesc Ţăndărei dintre care 44 posturi de personal de specialitate medico-sanitar, 9 posturi de personal auxiliar sanitar şi 21 de posturi de personal  tehnic – administrativ şi muncitori au fost deblocate prin publicarea în Monitorul Oficial din 22 octombrie 2012 a HG nr 1 006.

După luni în şir în care, alături de cetăţenii din Ţăndărei, am încercat să convingem guvernarea PDL-istă cât de gravă este aplicarea acestei măsuri şi ce urmări dezastruoase are atât asupra populaţiei din oraş, cât şi a celei din localităţile limitrofe, în sfârşit, simt că se face dreptate.

Inutil să mai vorbim câtă risipă de bani şi timp a însemnat această măsură iresponsabilă, de a închide un spital vechi de 100 de ani. Abandonarea unor oameni bolnavi pe drumuri, condamnându-i la moarte sigură, a fost soluţia găsită de regimul băsist, incompetent şi complet lipsit de o strategie coerentă.  Dar aşa se întâmplă când acţionezi din disperare, cu vanitate şi cu dispret faţă de oameni.

Deblocarea acestor posturi reprezintă un prim pas în redeschiderea spitalului. Ceea ce pe 1 aprilie 2011 semana cu o glumă sinistră, făcută de un personaj sadic, acum suntem pe puctul de a o transforma într-o situaţie rezolvată.

Mă întreb, şi cred că ialomiţenii mei sunt de acord cu mine, chiar era nevoie de această bătaie de joc, de atâta muncă acum, pentru a repara un lucru bun stricat de PDL?!

Sunt optimistă şi cred că împreună, cu o guvernare USL, vom reuşi să aducem lucrurile pe făgaşul lor normal.

 

Nota: HG nr. 1 006, pag. 6, Monitorul Oficial 0717din 22 octombrie 2012

6 Raspunsuri la “Guvernul USL a făcut un pas important spre redeschiderea Spitalului din Ţăndărei”

  1. Ţăndăreii nu este totuşi un oraş aşa de mare (12 mii de locuitori) încât să se găsească imediat 53 de cadre medicale. Dacă între timp (că a trecut ceva timp) cei ce lucrau acolo s-au angajat în alte părţi… cum se gândeşte statul să redeschidă spitalul, chiar şi parţial…?

    Văzând ceva poze din Ţăndărei… am observat nu numai cai, dar şi multe oi, lebede… şi alte animale. Nu pot să nu mă întreb dacă există măcar o clinică veterinară, fie ea şi privată.

  2. Se aude că veţi avea o opoziţie puternică în campanie din partea PPDD, mai mare decât din partea PDL. Nu neglijaţi deci această direcţie. Paza bună trece denigrarea grea.

  3. multumesc Biblo! unde se aud astfel de lucruri?

  4. Dan Diaconescu a început să-ţi “cumpere” politicieni. În seara în care a fost domnul academician Teodorescu (cred că acea seară era… or poate cea cu Liliana Mincă) am citit pe crawler tot felul de mesaje din Ţăndărei. De acolo am tras concluzia că cineva a făcut un nucleu important PP-DD acolo dacă dau atâţia bani pe mesaje (sunt destul de scumpe, că au suprataxă) de tipul Domnule Diaconescu, veniţi şi la Ţăndărei că suntem toţi cu Partidul Poporului… sau ceva de genul ăsta. Nu ştiu cine este candidatul PP-DD acolo, poate miza mesajelor este tocmai stabilirea candidatului… de aceea vă recomand să aveţi grijă să nu luaţi de prieteni pe cei ce nu vă sunt prieteni şi să “le daţi din casă”, cum se spune. Se tot anunţă jocuri murdare în campanie. Stilul PP-DD este să “adune poporul” şi să-l întrebe ce vrea pentru ca populismul să fie absolut. Ar fi bine să aveţi un om despre care nu se ştie că e “câştigat electoral” de domnia voastră care să urmărească din umbră aceste întâlniri. Nu e tocmai frumos, dar e sănătos. În ziua de astăzi, când toată lumea politică sapă să afle tot ce este rău despre ceilalţi… paza bună trece denigrarea grea, cum spuneam. Eu mă bazez pe domnia voastră ca viitor parlamentar, nu vreau să am surprize că apare nu ştiu ce necunoscut care a luat voturi pe baza populismului.

  5. PS.
    La început m-am gândit că aceste mesaje sunt inventate… dar apoi m-am gândit că dacă ar fi inventat cineva mesajele, nu le-ar fi pus în Ţăndărei, le-ar fi pus într-un oraş mai mare pentru a avea un impact mai mare…

  6. multumesc Biblo pentru sustinere si sugestii. Dan Diaconescu a fost si in campania pentru locale la Slobozia si la Tandarei iar rezultatul a fost in scorul judetean. Sigur ca nu trebuie subestimati candidatii si nici nu voi face acest lucru, insa am incredere in alegatorii mei, ca vor sti sa aleaga graul de neghina si de aceasta data. va voi tine la curent cu campania.

Raspunde