Cristina-Ancuța POCORA

Ialomitianu si Botis vin maine la Comisia pentru munca

18 October 2010 ·

Maine, la Comisia de munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, avem “invitati speciali”. Ministrul de finante, domnul Gheorghe Ialomitianu, vine sa ne povesteasca despre executia bugetara pe 2010, incepand cu orele 14.00. De la 15.00, vine domnul Nelu-Ioan Botis, ministrul muncii pentru a ne povesti despre ultima “creatie” a ministerului, Codul Social.

Sa le transmit gandurile voastre de bine?

7 Raspunsuri la “Ialomitianu si Botis vin maine la Comisia pentru munca”

 1. gabryela says:

  D-na Pocora sa-l luati pe ministru la intrebari legat de ordonanta de exterminare a persoanelor cu handicap.

 2. Anonim says:

  Si tot asa or sa va spuna ca si pana acum? Adica: Nu s-a discutat, cand o sa se decida o sa va comunicam.
  Ar trebui premiati la … comici vestiti ai guvernului cu coasa!

 3. Gabi says:

  Da….sa le transmiteti multe salutari din partea pensionarilor care au pensiile atat de mari…. incat, zilele acestea se bat pe ajutoarele date de primarie obtinute prin fonduri europene( faina 14 pachete , malai 7 , paste fainoase 9 buc , biscuiti 13, zahar 1 kg/ pers etc )si nu numai ….ii mai saluta si bugetarii si persoanele cu handicap …poate, cand vor primi urarile noastre de bine vor lua masuri …..

 4. Doamna Pocora va rog sa le ziceti Ministrilor ca poate ar fi mai bine sa ne dea o injectie si sa murim o data noi persoanele cu handicap. Pacat ca nu au copii cu handicap ca altfel ar gandi altfe domnii Ministri. Eu inca fiind pers cu handicap de gradul II si orfan regreat ca ma-m nascut in Romania o tara care nu ai dreptul la nimic. Romania este o tara care traiesc bine numai cei care au functii in domenii publice si care pot fura. Iar noi murim de foame si ne intrebam oare de ce mai traim.

  Ce sa intamplat cu legea asta cred sau mise pare ca a iesit din discutie deja?

  Potrivit raportului, “nivelul prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap creşte de la 202 la 350 lei pentru persoanele cu handicap grav şi de la 166 la 300 pentru cei cu handicap accentuat. Totodată, cei cu handicap mediu ar urma să primească 100 de lei lunar, iar cei cu handicap uşor 50 de lei”, indemnizaţiile acordându-se indiferent de veniturile obţinute de către persoanele vizate.
  La finalul discuţiilor asupra legii, plenul a decis să retrimită la comisiile pentru muncă şi sănătate propunerea legislativă pentru modificarea Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, propunerea PDL fiind adoptată cu 76 de voturi “pentru”, 57 “împotrivă” şi 7
  abţineri, termenul în care să fie depus un nou raport fiind de două săptămâni.

  Noi persoanele cu handicap traim numai o minciuna in tara noastra Romania o tara in care nu avem nici macar sansa sa ne bucuram de o viata mai buna. Asta din cauza celor care fura din bani persoanelor cu handicap si care se gandesc numai la buzunarele lor.

 5. gabriela says:

  dar de cind inta in vigoare sa ni se dea 350 la pastele cailor jos guvernu asta care nu e bun de nimic

 6. ramona says:

  d-na Cristina as dori sa imi dati un raspuns la o intrebare.exista cumva o lege prin care sa scrie ca putem fi dati in,somaj noi ca asistenti personali pt. persoane cu handicap grav. daca nu au dreptu, sa ne spuneti ce am putea face, in caz ca se intimpla sa fim dati in somaj.

 7. NEACSU says:

  BUNA ZIUA,POT INTRA IN POSESIA ADRESEI DE EMAIL A DOMNULUI SEBASTIAN LAZAROIU?
  VOIAM SA-I FAC CATEVA PROPUNERI …CRED EU INTERESANTE
  IN PRIVINTA LEGISLATIEI
  SI GARANTEZ CA PROPUNEREA MEA SCADE SI NUMARUL DE SOLICITANTI DE AJUTOARE SOCIALE SI TOTODATA CRESC SI INCASARILE DIN IMPOZITE SI TAXE, CEL PUTIN LA NIVEL LOCAL.
  VA MULTUMESC !

Raspunde