Cristina-Ancuța POCORA

Îi cer lui Victor Ponta, maestrul ordonanțelor, să promoveze o OUG prin care să mărească alocația copiilor la 200 ron!

18 March 2015 ·

Îi solicit Primului-Ministru, domnului  Victor Ponta, mare maestru al ordonanţelor de urgenţă să lase vorbăria, demagogia şi dublul limbaj și să își asume o decizie clară, tranșantă și fără dubiu: promovarea unei ordonanţe de urgenţă prin care alocația de stat pentru toţi copiii să fie majorată la 200 de lei.

Este inadmisibil să fii Primul-Ministru al României şi să nu ai habar de cuntumul alocaţiilor pentru copii!

Iată că declaraţiile domnului Ponta, prin care acesta susţine că nivelul alocaţiei de stat pentru copii este de 84 de lei, ne demonstrează încă o dată dezinteresul faţă de aceştia, deşi ei reprezintă viitorul României.

În situaţia de faţă, Primul-Ministru ori ne minte în faţă, încercând să manipuleze  din nou, ori face politică după ureche, date precum nivelul alocaţiei, al pensiei, al indemnizaţiei pentru şomaj sau al persoanelor cu dizabilităţi fiindu-i complet străine.

Îl informăm pe domnul Ponta, că în România reală nivelul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani fiind de 0,084 ISR, respectiv 42 lei/lună, suma nemafiind actualizată din luna ianuarie 2009, deşi indicele preţurilor de consum a crescut cu peste 20 de puncte procentuale. 84 de lei este în momentul de faţă nivelul alocaţiei pentru copiii între 3 şi 18 ani cu dizabilităţi, dar sigur că pentru Victor Ponta lucrurile acestea din România reală nu au importanţă.

Îl mai informăm că la nivelul Uniunii Europene, media alocaţiei de stat pentru copii este de 210 euro, în timp ce în România alocaţia unui copil nu depăşeşte 10 euro, cifră care plasează ţara noastră în coada listei la nivel mondial.

Este evident că Primului-Ministru pur și simplu nu îi pasă și a rămas mai mult ca sigur în minte cu minciunile și promisiunile sale neonorate!

El a ales să neglijeze constant necesităţile a 3,6 milioane de copii, deşi nu a neglijat interesele prietenilor de partid, deoarece sume imense au putut fi găsite pentru domnul Şova, atribuite prin contracte precum cel de la Turceni-Rovinari.

Dacă a fost în stare să dea ordonanţe de urgenţă pe bandă rulantă, care mai de care mai fistichii, fie că vin să spele de ruşine plagiatul dumnealui sau cuprind 26 de ordonanţe de urgenţă din domenii care nu au nicio legatură între ele, cred că era întradevăr nevoie să emită un astfel de act normativ pentru majorarea la 200 de lei a alocaţiilor de stat pentru copii. Nu a facut-o!

Trebuia până acum să găsească fondurile necesare respectării dreptului universal consacrat prin Constituţie, dar şi prin Convenţia ONU referitoare la Drepturile Copilului şi să respecte principiul superior al copilului, mai ales că procentul copiilor în risc de sărăcie şi excluziune socială în România este de 48,5%! Nu a facut-o!

Trebuia să aducă înapoi până acum zeci-sute de milioane de euro din averile corupţilor, însă nu pentru a le vărsa în oala mare și fără fund a bugetului,  ci să le direcţioneze într-un Fond special creat pentru investiții în copii, în viitorul acestora! Nu a facut-o!

Raspunde