Cristina-Ancuța POCORA

ÎMPREUNĂ PUTEM PĂSTRA SPITALUL DIN TANDAREI

11 February 2011 ·

Comunicat de presă

         

Mă adresez, acum, în primul rând, în calitate de cetăţean cu domiciliul în Feteşti şi, abia apoi, în calitate de deputat al colegiului Feteşti- Ţăndărei.

Sâmbătă, la ora 12.00, în faţa Primăriei din Ţăndărei, sindicatul angajaţilor Spitalului Orăşenesc vor organiza un protest faţă de decizia de desfiinţare a spitalului.

Trebuie să fim cu toţii acolo: simpli ialomiţeni, autorităţi şi mass-media, absolut toţi. Asta pentru că nu există cineva din zonă care să nu aibă nevoie de spitalul din Ţăndărei. Este accesibil tuturor şi oferă condiţii de tratare pentru multe afectiuni. În plus, cum este singurul spital din zonă, desfiinţarea lui ar putea crea o problemă deosebit de gravă pentru locuitori. În cazuri de urgenţă, durata unei intervenţii a salvării s-ar dubla şi mulţi pacienţi şi-ar putea pierde chiar viaţa până la internarea în cel mai apropiat spital.

Tocmai de aceea, subsemnata şi autorităţile locale din întreaga zonă- Ţăndărei, Vlădeni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei, Făcăeni, Valea Ciorii, Platoneşti, Movila, Săveni, Bucu, Ograna, Bărăganu, Victoria (ultimele două- localităţi brăilene)- vor fi prezente la protestul de sâmbătă, împreună cu sute de oameni din aceste localităţi. Cu toţii vom milita pentru menţinerea în funcţiune a spitalului. Vrem să dăm un semnal de forţă, un semnal de unitate astfel încât să ridicăm vălul ignoranţei aşternut peste ochii oficialilor din Ministerul Sănătăţii.

În acelaşi timp, avem, însă, nevoie şi de sprijinul ziariştilor locali. Fac un apel către toţi gazetarii din zonă să fie prezenţi la protest şi să-l mediatizeze. Asta pentru că problema spitalului nu este una politică, ci una socială, cu influenţă asupra a mii de ialomiţeni.

Cu cât vom fi mai mulţi, cu atât vom fi mai vizibili şi mai puternici.

Ajutaţi-ne să salvam Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei!

CRISTINA ANCUŢA POCORA

      DEPUTAT COLEGIUL 1  FETEŞTI- ŢĂNDĂREI

4 Raspunsuri la “ÎMPREUNĂ PUTEM PĂSTRA SPITALUL DIN TANDAREI”

 1. Anton says:

  http://merzaanton.blogspot.com/
  Aici puteti vedea 4 clipuri din protestul pentru nedesfintarea Spitalului Orasenesc Tandarei.

 2. Anton says:

  http://www.youtube.com/watch?v=9s6OMvf-jDY
  Ascultati aceasta melodie

 3. Gabi says:

  Pe zi ce trece ne socheaza tot mai tare intiativele unora ….
  Cum sa inchizi un spital!!! ….sunt atatia oameni care vin la spitalul din Tandarei.
  Slobozia e plin, Fetesti la fel, oare asa trai bun avem incat nu avem voie sa ne imbolnavim ?!
  Sunt oameni din comunele alaturate care vin, sunt oameni care traiesc dintr-o pensie mica, care abia le ajunge sa isi ia de mancare …le luati si acest drept??!…
  Domnilor sa te imbolnavesti nu este un moft ….sa ai nevoie de o ingrijire medicala….poate va dati totusi seama de gravitatea situatiei sa NU INCHIDETI SPITALUL ORASENESC TANDAREI !

Raspunde