Cristina-Ancuța POCORA

In 2011, in Romania, aproximativ 8000 de copii sufereau de malnutritie. In 2010, 100 de copii au murit din aceasta cauza. Salvati Copiii te invita sa te alaturi cauzei!

15 October 2012 ·

Maine, cu prilejul Zilei Internationale a Alimentatiei, copiii romani vor lua parte la Maratonul International al Copiilor, alaturi de 20.000 de copii din 40 de tari precum Australia, Cambogia, China, Indonezia, Afganistan, India, Kenya, Uganda, Nigeria, SUA, Brazilia, Mexic, Germania, UK, s.a. Maratonul se va desfasura concomitent in toate tarile iar un website global va inregistra rezultatele fiecarei curse.

Acest eveniment international este o mobilizare fara precedent a copiilor, care vor da un exemplu prin implicarea lor intr-o cauza sociala dar, si a autoritatilor si a leaderilor de opinie din toate aceste tari pentru a trage un semnal de alarma asupra problemei mortalitatii in randul copiilor si asupra nevoii de a actiona pentru reducerea numarului de decese.

Salvati Copiii Romania organizeaza participarea copiilor romani la cursa de maraton, care va avea loc in Bucuresti, pe 16 octombrie, incepand cu ora 10:00, pe stadionul Dinamo. Copiii cu varste intre 11 si13 ani de la sase cluburi scolare sportive din Bucuresti vor intra in competitia globala de alergare a distantei de maraton in stafeta, in ture de cate 200 de metri.

Vor fi 7 echipe, fiecare cuprinzand cate 35 de copii. Prima tura de 200 de metri (in afara concursului) va fi alergata de personalitati publice, fiecare reprezentand si sustinand o echipa de copii.

 Cei de la Salvati Copiii  ne invita sa fim sustinatorii copiilor si sa alergam pentru reducerea mortalitatii infantile din Romania si din lume si pentru imbunatatirea starii de nutritie a copiilor

O realitate care doare: in 2011, in Romania,  aproximativ 8000 de copii sufereau de malnutritie. In 2010, 100 de copii au murit din aceasta cauza.

Noi vom fi acolo, echipati si cu Sophia Maria  alaturi.

2 Raspunsuri la “In 2011, in Romania, aproximativ 8000 de copii sufereau de malnutritie. In 2010, 100 de copii au murit din aceasta cauza. Salvati Copiii te invita sa te alaturi cauzei!”

  1. Mii de multumiri pentru implicare! Sustinerea voastra a contat foarte mult pentru noi, ati fost grozavi toti 3.

  2. noi multumim pentru invitatie. cu mare drag si cu alta ocazie.

Raspunde