Cristina-Ancuța POCORA

In parlament poti spune orice. Nu conteaza!

22 September 2009 ·

Activitatea noastra parlamentara este evaluata de catre presa si de diverse ONG-uri in functie de numarul interventiilor in plen (declaratii politice).

Exista proceduri, cutume…ticuri … care fac  activitatea parlamentara ineficienta. Daca si noi, parlamentarii aflati la primul mandat, acceptam si intram in aceasta rutina, atunci ne meritam toate caracterizarile facute politicienilor de catre cetateni.

Marele castig este acela ca noii parlamentari, de la toate partidele, isi constientizeaza situatia si isi manifesta nemultumirea. Deocamdata doar timid si pe la colturi.

Dorim sa facem lucrurile altfel! Dorim sa conteze gesturile noastre facute in Parlament!

   

Am sa adaug la ceea ce am spus “declaratia politica” tinuta astazi de colega mea Adriana Saftoiu.  aici

 

 

Daca o urmaresti poti sa vezi ca prezinta un text incoerent, cu fraze fara legatura… dar nimeni nu este deranjat. De fapt,  Adriana dorea sa demonstreze ca poti sa spui orice pentru ca nimeni nu te asculta, iar presedintele de sedinta iti multumeste reflex la sfarsitul interventiei!

(un coleg facea o gluma in banca: “poti sa povestesti si organizarea unui act terorist ca nu aude nimeni!”)

Ce e de facut?

Repet ceea ce spuneam si saptamana trecuta. Conducerea Camerei trebuie sa se trezeasca si sa modifice Regulamentul Camerei Deputatilor, in asa fel incat la declaratii politice, la intrebari si interpelari sa fie obligatoriu cvorumul de sedinta  (50%+1 din nr. total al deputatilor ) si prezenta Ministrului pentru Relatia cu Parlamentul!!!

Ar putea fi un inceput!

P.S. Iata si declaratia-politica pe care am sustinut-o astazi.

3 Raspunsuri la “In parlament poti spune orice. Nu conteaza!”

  1. Este extrem de laudabila initiativa ta insa asa cum am mai spus-o faci parte din acea categorie de oameni idealisti…iar,din pacate,in Parlament nu prea poti rezista si aici ma gandesc la unii neni si unele tanti care ar fi trebuit sa plece de mult acasa.Oricum,mi-as dori tare mult ca cineva sa se aplece atent la propunerea ta…

  2. @un alt ziarist
    Refuz sa las praful sa se puna pe mine in urmatorii trei ani de mandat pe care ii mai am!
    E de datoria noastra, a acestor parlamentari incepatori alesi uninominal sa incercam sa schimbam ceva!
    Nu sunt singura care gandeste asa. Trebuie doar sa reusim sa ne gasim si sa actionam!
    In plus chiar cred ca idealismul poate fi motorul evolutiei.

Raspunde