Cristina-Ancuța POCORA

În România, la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare! – Aşa da ţară europeană!

07 October 2014 ·

CIFRELE DOMNULUI PONTA V

În România guvernată de domnul Victor Ponta, peste 40% dintre tineri nu au un loc de muncă, pensionarii trăiesc la limita subzistenţei încercând să se descurce cu 160E pensia medie, asistaţilor sociali nu li se dă nicio şansă iar nevoile unui copil trebuie satisfăcute cu inadmisibila sumă de 42 lei pe lună. Despre toate acestea, am scris în declaraţiile mele politice intitulate „Cifrele domnului Ponta”, demers parlamentar care nu a mai putut fi dus la capăt deoarece activitatea Parlamentului a fost întreruptă pentru interesele de campanie ale Prim Ministrului, dar şi pentru că PSD este preocupat doar de interesele sale de gașcă, nu și de interesul românilor.

În acest fel, am dorit să trag un semnal de alarmă asupra lipsei de respect a guvenului Ponta față de tineri, angajaţi, copii, familie, pensionari, bolnavi, guvern Ponta care are 0 măsuri reale pentru protejarea acestor clase sociale.

Demersul meu nu a rămas fără ecouri, doar că Victor Ponta, demagog cum este, foloseste aceste teme, aceste probleme în scop electoral. Îi aduce stafful un om bolnav în cale, vorbeste despre cum va mari el indemnizația persoanelor cu dizabilități la Paștele Cailor. Îl plasează același staff în calea unei mirese și ne spune ce mare susținător este el al familiei… și uite așa guvernarea trece, campania trece și oamenii nu au perspectiva unei vieți mai bune.

Eu voi insista și voi vorbi despre problemele românilor din Ialomița și din toată România. Am să continuu și astăzi am să vorbesc despre un alt subiect extrem de important la care România înregistrează cote record, şi anume, mortalitatea infantilă.

Dintre toate statele europene, România este ţara cu cei mai mulţi bebeluşi morţi în spitale. Tragedia se amplificăşi pentru că multe dintre mamele acestora mor odată cu ei, România numărându-se printre ţările cu cea mai mare mortalitate maternă.

Conform raportului Save the Children International din 2014, intitulat „Starea mamelor din întreaga lume”, comparativ cu restul statelor dezvoltate, România este țara europeană în care este cel mai rău să fii mamă sau nou născut. Aici, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar principala cauză a acestui flagel este prematuritatea. Mai mult, dacă, în Occident, ponderea copiilor care mor înainte de a împlini 5 ani este de 0,4%, iată că, în România, aceasta ajunge la 1,2%. Deşi par simple cifre, grav este că, în spatele lor, se află nenumărate drame umane, care, cu voințăși dedicare, ar fi putut fi prevenite.

Ştiaţi, domnule Ponta, că situația din maternități și secțiile de terapie intensivă neonatală din spitale este criticăși pune în pericol viețile a sute de copii, dar aţi ales să nu daţi niciun fel de alocare bugetară pentru acest capitol! Bugetul alocat îngrijirii nou-născuților prematuri din maternități și secțiile de terapie intensivă neonatală din spitale a fost chiar diminuat, deşi trebuia să faceţi o evaluare a situației financiare și să stabiliţi bugete realiste care să asigure echipamentele medicale necesare, dar și un personal suficient, în condiţiile în care anual se nasc prematur între 20.000 și 24.000 de bebeluși.

Domnule Ponta, unul dintre drepturile fundamentale ale unui copil este dreptul la viață, dar, pentru dumneavoastră, această categorie a încetat să mai fie o preocupare!

Nu aţi avut niciun fel depolitică în acest domeniu, nu aveti un program susținut prin care toate sarcinile să fie urmărite, să fie depistate riscurile, nu aţi venit cu niciun program de informare a mamelor din comunitățile defavorizate și nu aţi dotat maternitățile cu echipamente medicale peformante, deşi, în România, se inregistrează o continuă scădere demografică. Prin acțiunea dumneavoastră, domnule Ponta, de a diminua drastic bugetele anuale pentru îngrijirea acestor copii, care blochează astfel finanțarea corespunzătoare, am ajuns în pragul unei crize umanitare în rândul copiilor.

Aceasta este România guvernată de dumneavoastră, România celor fără de speranţă. Ruşine să vă fie, domnule Ponta, pentru felul în care trataţi copiii acestei ţări!

Eu, Cristina POCORA, Deputat PNL, COLEGIUL 1 FETEȘTI-ȚĂNDĂREI, IALOMIȚA, SUSȚIN COPIII, NU BARONII!

 

Un Raspuns la “În România, la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare! – Aşa da ţară europeană!”

  1. […] văd nevoită să continuu demersul meu săptămânal intitulat „Cifrele domnului Ponta”, de această dată cu tema referitoare la problema cuplurilor din România care sunt infertile. […]

Raspunde