Cristina-Ancuța POCORA

Inca o nedreptate corectata: PDL a închis spitalul din Ţăndărei, USL l-a redeschis!

22 November 2012 ·

De luni, spitalul din Tandarei va functiona din nou!

Astazi au fost semnate ultimile hartii intre administratia locala si Casa de Sanatate, iar de saptamana viitoare oamenii din Tandarei si din localitatile limitrofe vor putea folosi spitalul din Tandarei.

 În sfârşit, odată cu instalarea guvernului USL, demersurile mele, alături de nenumăratele intervenţii ale primarului Cristi Roman şi ale Consiliului Judeţean au dat roade!

 Hotărârea de Guvern nr. 1006, publicată la 22 octombrie 2012 în Monitorul Oficial, a reprezentat  unul dintre semnale că lucrurile au început să se mişte în direcţia pe care o aşteapta toată lumea.

Aceasta prevede deblocarea a 74 de posturi pentru Spitalul Orăşenesc Ţăndărei dintre care 44 posturi de personal de specialitate medico-sanitar, 9 posturi de personal auxiliar sanitar şi 21 de posturi de personal  tehnic – administrativ şi muncitori.

Ieri a fost aprobat si bugetul de functionare, prin urmare in acest moment putem spune ca USL si-a tinut promisiunea, a redeschis spitalul inchis de PDL/ARD!

 

 Închiderea acestui spital a fost o mare nedrepate pe care USL a reparat-o şi arată în mod evident că, pentru USL, sunt importanţi oamenii!

 Si intorcandu-ma la cei care mint oamenii in fiecare zi, in Colegiul meu, si nu numai, ma intreb, cât de ipocrit să fii să pretinzi că salvezi românii, ca vrei sa „repornesti inima”, în timp ce tu le iei, de fapt, dreptul la viaţă?!

5 Raspunsuri la “Inca o nedreptate corectata: PDL a închis spitalul din Ţăndărei, USL l-a redeschis!”

 1. Aş întreba dacă s-a reuşit recuperarea vechilor cadre medicale. Între timp a trecut ceva timp şi, cred eu, cele mai multe cadre disponibilizate prin închiderea spitalului s-au angajat deja în altă parte? Dacă nu mai se pot recupera vechile cadre medicale, de unde şi cu cine se vor face angajări?

  Aici cred că a fost marea lovitură dată spitalelor comasate şi desfiinţate, pierderea masivă a cadrelor medicale care, în mare parte, au plecat în străinătate.

 2. badea bogdan says:

  Doamana Pocora cred ca in mod obligatoriu ar trebuii sa da-ti o lege precum , cei care au o viza de flotant cum sunt eu in Bucuresti ,sa voteze unde are ziza de flotant, Eu am resedinta in Bucuresti, dar trebuie sa votez in Fetesti unde am domiciliul ,crede-ti ca trebuie mereu sa dau bani din buzunarul meu sa ma duc in Fetesti sa votez , 80 lei daca am o resedinta in Bucuresti, de ce nu pot sa votez aici ????????????????????????\
  Nu va mai plimbati pe la televiziuni si rezolvati problemele oamenilor, primarul PNL de FETESTI Catrinoiu NU PREA A FACUT NIMIC. SPER SA DA-TI LEGEA CAT MAI REPEDE, ALTFEL SA STITI CA PANA UNA ALTA SUNTE-TI DEPUTATUL MEU SI TREBUIE SA REZOLVA-TI PROBLEMA CU VOTATUL? CEI DIN STAINATATE DE CE VOTEAZA DACA NU AU DOMICIULIUL ACOLO ? PE NOI IN ROMANIA LA PARLAMENTARE NUI NE LASA-TI DECAT SA DAM BANI DE LA NOI SA NR DEPLASAM SI SA VOTAM SI VOI CE FACETI IN PARLAMENT ? PRIMITI TRADATORI DE LA PDL

 3. din fericire, marea majoritate a cadrelor medicale s-au intors. au venit si altele noi. de maine spitalul este functional!

 4. Poate că ar trebui să faceţi un foto-reportaj la spitalul proaspăt deschis, să se audă şi vocea cadrelor medicale. Mie mi se pare un lucru extrem de important această redeschidere a spitalelor. Mi-ar plăcea chiar ca fiecare localitate din România să aibă minim un dispensar medical şi un cabinet stomatologic.

 5. cucu toma says:

  ce parere aveti doamne despre inchiderea spitalului de ortopedie din eforie sud, spital de referinta pentru ortopedia romaneasca, cu o vechime de peste 100 de ani? este opera voievozilor usl de constanta (de fapt magaria, lacomia si impostura nu au culoare politica). ca o informatie suplimentara…spitalul detine peste 11 hectare de teren cu deschidere la mare, si este de peste 5 ani in administrarea cj constanta, timp in care au reusit sa-l falimenteze prin subfinantare. pentru a intelege mai bine ce fac voievozii puteti urmari un reportaj al unei televiziuni locale (litoral tv) pe care nu o controleaza atotputernicii, si deci care nu are o acoperire nationala…http://www.youtube.com/watch?v=VwOBlO052rE&feature=player_embedded

  convins fiind de buna dumneavoastra credinta, revin cu intrebarea:ce parere aveti , doamna ? credeti ca mai poate corecta cineva aceasta nedreptate? sa stiti ca eu chiar astept un raspuns

Raspunde