Cristina-Ancuța POCORA

inca un episod regretabil care prezinta conditia femeii in societatea romaneasca

08 June 2011 ·

Dacă v-aţi uitat la ştirile de la televizor, probabil aţi văzut ultima conferinta de presa a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila. “ziarista/ziaristi =  “imbecilă”, “panaramă”,  „nişte nesimţiţi”,  „îi place să stea cu sânii la soare, să îi mângâie primarii”.

Episodul regretabil, revoltător vine să întărească tabloul dezolant al condiţiei femeii în societatea românească. Stereotipurile de gen, discriminările, abuzurile de tot felul (verbale, în acest caz) sunt la ordinea zilei. Iar şansele de îndreptare a situaţiei sunt foarte mici, atâta timp cât cei care ne reprezintă dau un exemplu atât de prost.

4 Raspunsuri la “inca un episod regretabil care prezinta conditia femeii in societatea romaneasca”

 1. Liana says:

  Or fi femeile discriminate nu contest , dar si gradul de civilizatie si cultura e la pamant.Partea proasta e ca pe ce trece timpul,in loc sa ne cizelam ne intoarcem la originile barbare.

 2. Eu nu aş trece acel episod la bărbaţi care dispreţuiesc femeile, ci la politician cu nervii la pământ. Nu ştiu cine este acel domn şi cum de a ajuns domnia sa rapid în vârful ştirilor din România… recunosc că nici nu am făcut un efort să-i reţin numele şi funcţia, doar că e cineva de la PSD după placajul cu PSD din spate. Mie mi-a făcut impresia cuiva care a trecut pragul stăpânirii de sine şi se apucă, gospodăreşte, să înjure, nu cred că ar fi fost mare diferenţă dacă la celălalt capăt al imprecaţie era un bărbat. Din câte am înţeles eu, nici măcar nu a fost provocat, s-a ambalat de unul singur.

  Dincolo de incident, în mine este o dilemă, fie un bădăran a ajuns în politică deşi locul lui era în cu totul altă parte, fie omul ar trebui ajutat medical pentru că este cu nervii la pământ şi nu mai suportă ca în jurul domniei sale lumea să fie imperfectă. Spun asta pentru că şi eu cred că o voi lua, în curând, pe aceiaşi cale a căderii nervoase.

  Eu cred că acest incident se adaugă episodului cu “găozarul” lansat în nemurire de preşedintele Băsescu, de “derbedeul dracului” executat cu măiestrie de domnul Emil Boc şi de alte câteva episoade la fel de politice. Eu cred că acestea sunt provocate de un complex de aceşti doi factori, o calitate îndoielnică a materialului de politician şi o scoatere din pepeni cu termene prelungit (pentru că şi “ziarişti” impertinenţi sunt pe toate drumurile, trebuie să spun şi asta).

  Deşi mi-aş dori să nu constat asta, acest incident este totuşi astăzi ceva rupt din cotidian.

 3. Interesant este că nu am simţit nici o reacţie după ce acest episod a fost mediatizat.

 4. acest post reprezinta o reactie, pe Antena 3 si Realitatea am vazut acest subiect comentat pe tot parcursul zilei…

Raspunde