Cristina-Ancuța POCORA

Indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa ramana neschimbata!!!

25 May 2010 ·

Parintii vor protesta din nou miercuri, in fata Palatului Victoria, intre orele 11.00-13.00, chiar in ziua in care guvernantii vor lua decizia finala in privinta masurilor cu care se vor angaja in fata Fondului Monetar International.

Protestul de maine reprezinta un ultim apel al parintilor adresat autoritatilor inainte de sedinta de Guvern in care se va aproba scrisoarea catre FMI. Este un apel la responsabilitate fata de viitorul copiilor din Romania si fata de parintii care au contribuit cu sume substantiale la bugetul de stat.

Astfel, insistam sa NU fie reduse indemnizatiile pentru cresterea copilului de la nivelul de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni, alocatiile pentru copii, cele pentru nou-nascuti si trusoul pentru bebelusi!

Atragem atentia guvernantilor ca, daca decizia finala va fi una de reducere a indemnizatiei, indiferent cu ce procent, parintii isi vor sustine in continuare cauza si vor ataca aceasta hotarare in instanta, la Curtea Constitutionala!

Mai mult, vom adresa o scrisoare Comisiei Europene si Consiliului Europei pentru a le aduce la cunostinta aceasta situatie, astfel incat sa ia masurile necesare impotriva statului roman.

Autorizatia pentru protest a fost acordata de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si sunt asteptate sa participe la eveniment circa 200-300 de persoane.

Bebelusii vor iesi din nou in strada alaturi de parintii lor, bunici si alte persoane care vor sa le protejeze viitorul, pentru a-si cere drepturile de la stat!

Vom protesta in aceeasi maniera pasnica, cu bannere, jucarii, cantece pentru copii, dar si cu deja binecunoscutele banderole negre, in semn de doliu.

De data aceasta, vom dona in mod simbolic un singur pampers, intrucat nu ne permitem sa facem risipa, avand in vedere ceea ce ni se pregateste de catre guvernanti.

Protestul este organizat de comunitatile parintilor de pe forumurile miresici.ro si desprecopii.com, in colaborare cu organizatia non-guvernamentala FILIA, care apara drepturile parintilor, actiunea fiind sprijinita si de Asociatia MAME.

TOTUL PANA LA COPIII NOSTRI !

Persoane de contact:

Raluca Ghinea – 0724.207.632; [email protected]

Alina Predescu – 0723.339.031; [email protected]

(comunicat de presa preluat de pe http://cojocarii.wordpress.com/2010/05/25/protestul-mamelor-partea-a-ii-a/#comment-794 )

Organizatoarele, pregatesc bannere, panglica neagra (pentru doliu), tricouri cu mesajul Save Our Souls. In timpul protestului, se vor colecta  hainute folosite, dar in stare buna, care vor fi  donate unui centru de plasament.

2 Raspunsuri la “Indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa ramana neschimbata!!!”

  1. […] “Parintii vor protesta din nou miercuri, in fata Palatului Victoria, intre orele 11.00-13.00, http://blog.cristinapocora.ro/?p=1684 ” 16 minutes ago view tweet retweet Filter […]

  2. Gabi says:

    Puterea multimii nu se poate subaprecia…. In 89 , ca a fost o maniupulare sau nu, o lovitura de stat sau nu, se poate comenta, dar odata ce a pornit multimea, nu mai era cale de intoarcere-pentru nimeni…Asta trebuie facut si acum…. Trebuie sa cada guvernul asta, sa plece acasa….trebuie sa se gaseasca solutii sa ne crestem copii in liniste….
    Nu pot fi prezenta alaturi de voi dar o sa trimit acest mesaj tuturor …sa se alature cat mai multe mamici , tatici , bunici …poate de data aceasta glasul copilasilor va fi auzit ….:)

Raspunde