Cristina-Ancuța POCORA

Indemnizatie pentru nasterea gemenilor, tripletilor….

01 April 2009 ·

Astazi Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a hotarat constituirea unui grup de lucru, format din 4 deputati ai comisiei, de la fiecare grup politic, pentru a dezbate si formula un text comun pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.

Voi face parte din aceasta subcomisie. Practic vom cauta cea mai buna formula pentru ca mamele care au nascut gemeni sau tripleti sa primeasca indemnizatii pentru acestia.

O alta masura pe care dorim sa o legiferam este incurajarea natalitatii prin sustinerea acordata tinerelor mame.

 In consecinta, saptamana viitore, cel mai probabil marti, le invit pe toate mamicile de gemeni, tripleti…, interesate de problematica sa participe la dezbaterea pe care o vom organiza la comisie. De asemenea, invitatia este adresata tuturor ONG-urilor si institutiilor publice!

Prin aceasta, noi, deputatii care lucram la acest proiect dorim sa gasim formula cea mai buna pentru a ajuta efectiv mamele si pentru a le incuraja!

Voi reveni cu toate detaliile tehnice de organizare!

 PS. Din acelasi ciclu, atasez aici una dintre reactiile avute la intenţia Guvernului de a scurta perioada concediului pentru creşterea copilului de la doi ani la un an şi jumătate comunicat-concediu-crestere-copil

UPDATE: Dezbaterea va avea loc Marti, 7 aprilie a.c., incepand cu ora 16.00, la Comisia pentru Munca si Ptotectie Sociala din Camera Deputatilor (etaj 7).

Pentru acces in Camera Deputatilor va rog ca atunci cand va veti afla la intrarea S2 sa sunati la interior 1890, cabinetul meu.

 

 

 

7 Raspunsuri la “Indemnizatie pentru nasterea gemenilor, tripletilor….”

 1. Alexandra Stroia says:

  Guvernul Boc da dovada de o imensa lipsa de umanitarism fata de populatia Romaniei …
  “Umanitarismul constă în a nu sacrifica niciodată o fiinţă umană pentru un scop.” (Albert Schweitzer)
  Acesta este mesajul catre domnia sa ,care spera sa rotunjeasca bugetul prin a priva mamele de drepturi care li se cuvin .
  Desi indemnizatiile pt cresterea copiilor sunt oricum mici (600 lei – 1 copil , 800 lei – gemeni -> este absolut aberant : un singur copil are asigurat minimul necesar cu 600 lei , iar pt cel de-al doilea se mai acorda doar 200 lei in plus), acum se ataca si concediul mamelor pt cresterea copiilor.
  De asemenea ,ar fi interesant un raspuns din partea Guvernului , in ceea ce priveste bonele.Cum si-ar putea permite o familie cu venituri din salarii medii pe economie serviiciile unei bone ? Cum sprijina acesta familia si totodata cum incurajeaza cresterea natalitatii ?Prin aceste masuri …??
  Ne indoim …

 2. Dana Lemne says:

  Toată stima pentru acest demers al dumneavoastră!
  Este o mare bătaie de joc ceea ce se întâplă cu privire la această problemă şi nu în ultimul rând este discriminare.
  Explicaţiile pe care le dă Guvernul încercând să motiveze faptul că nu acordă şi pentru cel de-al doilea sau cel de-al treilea copil această indemnizaţie nu are nici o bază, nici legală, nici morală şi cu atât mai mult logică.
  Mi-ar face mare plăcere să pot participa la această dezbatere de la comisie, în calitatea mea de mamă de gemeni.
  Mulţumesc!

 3. @dana lemne
  Dezbaterea va avea loc Marti, 7 aprilie a.c,incepand cu ora 16.00, la Comisia pentru Munca din CD, etajul 7. Te astept cu bucurie!
  Cred ca ai opinia cea mai avizata sa vorbesti despre acest lucru!

  De asemenea va astept pe toti care considerati ca aveti ceva de spus fata de aceasta lege! Pentru acces va rog ca de la poarta Camerei Deputatilor, intrarea S2, sa sunati la interior 1890.

 4. Dana Lemne says:

  Mulţumim frumos pentru că ne oferiţi ocazia de a ne spune punctul de vedere în legătură cu această problemă care ne afectează foarte mult pe noi, toate mămicile de gemeni sau tripleţi.
  Voi fi acolo cu siguranţă!

 5. kinga bojte says:

  Multumim ca exista o mica sansa si pentru mamicile de gemeni si tripleti .As dori sa aflu si eu ce s-a discutat sau mai bine ce sa hotarat la aceasta dezbatere cu privire la indemnizatia de gemeni.

 6. Nicoleta Botez says:

  Si eu as dori sa aflu ce s-a hotarat si daca se aplica si pt mamele aflate in plata. Va multumesc.

 7. @Kinga
  @Nicoleta

  Dupa aproape o luna de discutii am reusit sa trecem marti aceasta lege prin plenul Camerei Deputatilor. In acest moment legea este la Cotroceni, pentru a fi promulgata de Presedinte.
  Practic dupa promulgare si publicare in Monitorul Oficial ea intra in vigoare iar Ministerul Muncii, prin structurile sale, trebuie sa o puna in aplicare.
  Din punctul meu de vedere trebuie sa primeasca si mamele aflate in plata, incepand cu data intrarii in vigoare a legii pana la expirarea perioadei pt care primiti indemnizatia.

Raspunde