Cristina-Ancuța POCORA

Întâlnirea cu ONG-urile: moment perfect pentru a asculta şi a lua aminte….

28 January 2009 ·

 

Ştiaţi că există 8.000 de boli rare cunoscute? Ştiaţi că, în România, există 1.500.000 de pacienţi care suferă de aceste boli rare din care doar 4.000 au fost diagnosticaţi? Pentru toţi ceilalţi, medicii nu au reuşit să pună un diagnostic. Ştiaţi, totuşi, că există un ONG care se ocupă de această problematică? Poate că ar trebui să existe şi un Plan Naţional de Boli Rare, parte a Programului Naţional de Sănătate!…

 

Ştiaţi că un copil dispărut nu poate fi dat în urmărire decât dacă poliţiştii consideră că a fost răpit? Ştiaţi că există un ONG care se ocupă de copiii dispăruţi şi exploataţi sexual şi care susţine amendarea Codului de Procedură Penală astfel încât, la criterii care definesc persoanele dispărute, să fie trecuţi şi copiii?

 

Ştiaţi că, în cele mai multe ONG-uri, lucrează, fără plată, oameni dedicaţi, oameni care se străduiesc să schimbe lucrurile în bine?

 

Poate că şi noi ar trebui să ajutăm, poate că ar trebui să ne implicăm. Există un formular 230 prin care putem să direcţionăm 2% din impozitele datorate statului către un ONG! Şi firmele pot face acelaşi lucru. Trebuie completat un formular şi depus la trezorerie. E un gest minim pe care putem să-l facem!

 

Toate acestea şi multe altele- amendamente pentru legile privind pesoanele cu handicap, privind copiii, privind bătrânii, privind funcţionarea ONG-urilor- au reprezentat subiecte de discuţie pentru cei care s-au reunit, astăzi, într-o întâlnire de lucru cu părţi- societatea civilă şi Legislativ, organizată la Camera Deputaţilor.

 

Pentru mine a fost o întâlnire productivă. Am cunoscut câţiva oameni devotaţi noţiunilor de voluntariat şi ajutor. Am aflat despre multe probleme cu care se confruntă oamenii simpli. Pe aceşti oameni, noi îi reprezentăm în Parlament.

 

În aceste condiţii, îi asigur pe ei şi pe reprezentanţii ONG-urilor că uşa biroului meu va fi întotdeauna deschisă. Îi asigur că, până se va ajunge ca ONG-urile să aibă drept de iniţiativă legislativă (un alt subiect al discuţiei de astăzi), voi susţine toate acele amendamente menite să îndrepte legi strâmbe.

 

 

 

 

 

 

3 Raspunsuri la “Întâlnirea cu ONG-urile: moment perfect pentru a asculta şi a lua aminte….”

 1. Buna initiativa dvs!.

  Nu credeti, totusi, ca ar fi de interes si de oportunitate sa o mediatizati mai mult?

  Cred ca puteti folosi notorietatea dvs. si, de ce nu?, “reclama” din “topul Academiei Catavencu”!

  Mult succes!

 2. @ costi
  Multumesc pt propunere. Am sa insist mai mult pe acest proiect in zona Fetesti-Tandarei. Sunt acolo cateva ONG-uri care depun un efort formidabil pentru a oferi copiilor si familiilor sarace un sprijin.
  Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa mai priveasca si in jurul sau. Iar atunci cand vede ceva care ii provoaca durere ar trebui sa se intrebe daca poate face ceva…

 3. foarte interesant acest site/blog

Raspunde