Cristina-Ancuța POCORA

Întâmpin cu bucurie și încredere anul 2014. Sigur va fi un an mai bun!

31 December 2013 ·

Pentru mine, 2013, cu bune și cu rele, a arătat cam așa: familia reprezintă oaza mea și mă bucur că, în acest an, am fost sănatoși și bine. Bebelușa mea a început să meargă la gradiniță și s-a acomodat perfect iar, acum, spre finalul anului, a început să vorbească în propoziții, iar tot anul a fost sursa noastră de energie. Copiii sunt o mare minune și ar mai fi loc de încă unul în familia noastră, poate un băiețel, care să mă alinte și pe mine, nu numai pe tati cum face “Sosi”. 🙂

 

Ce a mers mai prost pentru mine a fost partea cu sănătatea, care m-a dus pe masa de operație de trei ori în acest an plus, bonus, șapte luni de exerciții dureroase la sala de recuperare medicală. Sunt hotărâtă să las totul în 2013 și anul viitor să nu mai vorbesc despre acest capitol.

Politic, a fost un an în care proiectul câștigător s-a demonstrat a fi USL. În ciuda tuturor celor care au prezis apocaliptic că USL se rupe în fiecare zi, în ciuda discuțiilor interne, generate de multe ori de personaje care fie doreau să se audă, fie își doreau personal alte lucruri decat obiectivele comune, iată că, la finalul anului 2013, USL există și rezistă, și ceea ce este mai important, USL are de respectat un proiect de patru ani cu care s-a angajat în fața cetățenilor din România. PNL a fost și este un partener corect, care își păstrează identitatea în coaliție dar care, în același timp, nu a ezitat să își asume proiectele comune. Nu a existat nici o secundă în care PNL să pună în discuție unitatea USL, ba mai mult susținem cu tărie că principalul angajament este în fața cetățenilor.

 

În rest a fost un an de coabitare, un an în care Traian Băsescu a evoluat de la grădinar la mare latifundiar, ne-a arătat cum spui “Adio PDL!” de la perdeluță, cum bei o bere la bustul gol pe mare, cum îți iei brevetul de căpitan și cum poți juca în piesa “Bunicuțul”. În rest nu au fost schimbări, Elena Udrea îi este tot alături.

 

Pentru că Lucian, de la pesurse.ro, m-a provocat la câteva răspunsuri despre 2014 am să reiau aici ceea ce i-am spus și lui:

 

Ce aștepți de la anul politic 2014?

Să aducă ceea ce ne-am angajat în fața cetățenilor atunci când am realizat Programul USL și Programul de Guvernare. Să nu lăsăm deoparte lucrurile bune pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor în defavoarea lucrurilor făcute pentru o mână de oameni și pentru interesele lor.

 

Personal, nu vreau să mai văd politică în tot și în toate și politicieni care se străduiesc prea mult să fie simpatici.

Vreau să discutăm mai mult și mai serios despre marile teme/probleme cu care se confruntă țara noastră și să adoptăm soluții susținute de majoritatea cetățenilor.

Vreau să ajungă pe lista priorităților publice, la nivel de politici, acele lucruri care țin de viitorul nostru – creșterea natalității, susținerea familiei, protecția drepturilor copilului, susținerea reală a persoanelor cu dizabilități, un program de susținere a familiei și dezvoltării copilului prin crearea de afterschool în ciclul primar, programe de prevenție în sănătate, politici care să dea o persectivă reală tinerilor în așa fel încât să își poată face un plan de viață- “fac o anume școală, îmi găsesc un loc de muncă, am stabilitate, am o locuință, mă căsătoresc, putem avea 1, 2, 3 copii, urmăresc să am asigurare medicală, asigurare de școală pentru copii, pensie privată,…” Așa vreau să arate țara în care îmi cresc și educ fetița de doi ani și jumătate, acestea sunt lucrurile pe care mi le doresc eu ca politician să le facem, acestea sunt lucrurile pe care mi le doresc eu ca cetățean să le fac împreună cu statul.

 

Pentru asta cred ca este politica. Pentru aceste lucruri vreau să fac politică.

 

Care sunt previziunile pentru 2014?

Nu fac previziuni pentru ca ele ar implica oameni despre care nu știu cum li se vor schimba prioritățile, interesele, planurile, implicit acțiunile.

Am însă câteva certitudini pentru 2014:

 

O certitudine este că așa voi aborda eu politica, așa cum am descris mai sus.

O certitudine pentru mine este că Partidul Național Liberal va continua să aibă o atitudine corectă față de cetățenii care ne-au votat în 2012 și va urmări realizarea obiectivelor pe care le-am înscris în Programul de Guvernare.

O altă certitudine: Crin Antonescu va fi Președintele României! Acel Președinte de care românii au nevoie de mai bine 60 de ani și va ajunge Președinte cu susținerea celor care vor un viitor pentru familia lor, pentru copiii lor!

 

În rest, vă doresc tuturor un an mai bun, mai liniștit, un an în care să aveți sănătate și parte de mai multe bucurii!

La multi ani!

Un Raspuns la “Întâmpin cu bucurie și încredere anul 2014. Sigur va fi un an mai bun!”

  1. MARIN says:

    La inceput de 2014 va doresc multa sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa va impliniti frumoasele ganduri materializate in cateva politici publice care, daca vor deveni realitate, vor fi un frumos inceput in rezolvarea multiplelor probleme cu care se confrunta geberatia tanara de parinti sau potentiali parinti.
    De-a lungul timpului v-am urmarit (atunci cand timpul mi-a permis) cariera politica si pot spune ca sunteti o luptatoare; mi-as fi dorit sa fie mai multi politicieni ca dvs.
    Si eu sun unul din cetatenii care isi doresc foarte mult ca Dl CRIN ANTONESCU sa fie PRESEDINTELE ROMANIEI. Va fi foarte greu de atins acest ideal in conditiile in care pe scena politica romaneasca a inceput o campanie murdara impotriva acestui OM.
    Nu ma asteptam de la Vranceanu Firea sa faca o astfel de declaratie privind viitorul USL; ca cetatean-care a sustinut si sustine USL- stai si iti pui umatoarea intrebare: atunci cand Sorin Rosca Stanescu a facut declaratii ce au lezat unitatea acestei constructii politice (USL) liberalii au luat masura extrema, acum cand aceasta doamna face declaratii mult mai grave (cosider eu), ce masura vor lua social-democratii ????

Raspunde