Cristina-Ancuța POCORA

Investitia in scoala, prioritate in vremuri de criza!

15 November 2010 ·

http://www.tvialomita.ro/index.php?curent&clip=scoalafetesti

In 2006 a inceput constructia unei scoli noi in cartierul Colonisti din Fetesti,  pentru ca vechea scoala statea sa se darame.

Guvernul Tariceanu a alocat, pe masura desfasurarii lucrarilor, finantare pentru acest obiectiv. La finalul anului 2008 scoala era aproape gata. Mai era nevoie de aproximativ 3 miliarde lei vechi pentru funalizarea unei scoli adecvate. Din pacate, noul guvern nu a mai fost deloc receptiv la nevoile scolii, nici macar pentru acele constructii care erau aproape gata si care, prin abandonare ar fi  determinat degradarea si risipirea banilor deja investiti.

Aceasta este soarta a zeci de scoli din Ialomita si a sute  din tara.

La Fetesti, in cazul scolii din Colonisti, povestea are un final fericit. Adica Primaria si Consiliul Local au facut eforturi foarte mari pana au trecut constructia de la Ministerul Educatiei in proprietatea Administratiei Locale Fetesti si astfel au putut finaliza scoala prin investitiile administratiei locale.

Ii felicit pentru ca au inteles ca viitorul nostru depinde de intoarcerea la valorile autentice, la educatie, la respectarea cuvantului dat…

   

Cuvinte Cheie:
, , ,

7 Raspunsuri la “Investitia in scoala, prioritate in vremuri de criza!”

 1. Ceea ce m-a şocat întotdeauna la şcoli sunt gratiile stil penitenciar.

 2. da! neatentie si lipsa de imaginatie!

 3. Unii pun acele grilajuri de frică ca mingea să spargă termopanul, alţii pentru ca nu cumva cineva să intre prin efracţie şi să fure nu ştiu ce… Este însă o senzaţie cumplită să înveţi într-o clădire cu gratii la geam.

  Civilizaţia trebuie să aducă nu neapărat o utilitate ergonomică şi eficace (care este totuşi de dorit), dar mai ales o stare de linişte profundă a eului. Cei care hotărăsc viitorul şi destinele României nu ar trebui să uite asta.

 4. Elisabeta Marin says:

  Gratiile sunt absolut necesare, din pacate. Dar pana ajungi la gratii, iti trebuie o fereastra atasata la o scola. Bravo primarului din Fetesti, ca nu s-a lasat. De la ce partid e?

 5. eu pledam pt gratii in alt model. primarul este colegul meu si este sprijinit de consiliul local.

 6. Gabi says:

  Guvernul Tariceanu a putut sustine acest proiect, pentru ca se gandea la viitorul acestor copii si la conditiile in care invatau in vechea scoala …ar fi trebuit terminat de atunci, dar ….de unde bani?!…actualul guvern are bani numai pentru ”promovarea unor branduri turistice ”….ce rost are sa ajutam invatamantul ca oricum tinerii invata degeaba…guvernul boc dupa atatia ani de scoala nu poate sa le asigure decat ”somajul ”.
  Felicitari Primariei Fetesti si Consiliului Local pentru reusita!

 7. Eu mă gândeam la sticlă armată… Nu are un preţ exorbitant şi făcea termopanul rezistent la infractori şi lovituri cu mingea.

  Bogăţia de grilaje face din acea şcoală un penitenciar. Eu cred că este evident că frica este faţă de furt. La intrare termopanele sunt fără nici un fel de protecţie, în schimb următoarea uşă de acces are un grilaj serios. Nici nu are rost să vorbesc despre faptul că acel grilaj (ce-mi pare că este un fel de plasă de Buzău, folosit la garduri) poate fi tăiat rapid şi în linişte cu un “cleşte gură de lup” care se găseşte în orice magazin de tip Bricostore, deci nu reprezintă cine ştie ce protecţie.

Raspunde