Cristina-Ancuța POCORA

Ipocrizie marca Elena Udrea

07 April 2011 ·

Rasfoind ziarele de astazi, am gasit in cotidianul Adevarul un interviu care m-a surprins prin gradul mare de demagogie al intervievatei: ministrul si presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea.

In cadrul interviului, ministrul si presedintele PDL Bucuresti prezinta o campanie impotriva unui proiect politic al politicianului Elena Udrea ca pe o actiune de lupta impotriva femeilor.

Elena Udrea in loc sa isi asume proiectul de desfiintare a sectoarelor Bucurestiului si sa si-l sustina ca orice politician, s-a gandit ca reprezinta  o tactica buna sa se victimizeze si sa mute dezbaterea de pe proiectul sau  pe taramul discriminarii de gen.

Ca si om care monitorizez aceasta zona am privit cu atentie campania derulata de PNL-PC impotriva proiectului Udrea de desfiintare a sectoarelor. Va pot spune ca nu am gasit aici nicio referire la „femeia Elena Udrea” ci doar la initiatorul proiectului, politicianul Elena Udrea, nu am gasit niciun argument  ca initiatorii campaniei ar respinge proiectul pentru ca el vine de la o femeie politician, nu exista nicio abordare care sa poata sugera o atitudine misogina.

Spuneam mai sus ca este o abordare demagogica pentru ca nu am remarcat intre proiectele, discursurile, abordarile domnei ministru Udrea nicio interventie care sa arate ca este preocupata de soarta femeilor din Romania, ca sustine egalitatea de gen, ca este impotriva discriminarilor la care femeile sunt supuse, atat in spatiul public cat si in cel privat.

Poate ca,  daca politicianul Udrea ar fi abordat tema inegalitatii veniturilor pe piata muncii intre femei si barbati, sau tema reconcilierii vietii profesionale cu viata familiala, sau daca ar fi interesat-o cat de putin soarta femeilor din Romania,  astazi nu am avea o lege care sa loveasca in mamele care lucreaza si care doresc sa isi creasca si copilasii, astazi am avea bugete decente in domenii puternic feminizate si care abordeaza problematici care privesc si influenteaza direct soarta femeilor, cum sunt, educatie, sanatate, asistenta sociala, am avea crese unde sa ne lasam copiii sau am avea  o lege care sa sustina reprezentarea egala a femeilor si barbatilor in administratie si politica.

Este clar ca adevarata problematica a femeii din Romania nu este pasiunea ministrului Udrea  ci foloseste aceasta tema, in mod demagogic, doar acum, cand ii convine domniei sale. In loc sa le recunoasca bucurestenilor interesele si consecintele reale ale proiectului sau, presedintele PDL Bucuresti, incearca minimalizarea liderilor opozitiei, sugerandu-se ca acestia s-au raliat pentru a lupta impotriva unei femei.

Ministrul si presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea face un deserviciu femeilor din Romania prin aceasta abordare si arunca in derizoriu lupta femeilor si a societatii civile pentru cresterea reprezentarii feminine in politica.

Poate ca unii dintre voi vor fi tentati sa ma acuze de subiectivism, de aceea va rog si pe voi sa va uitati pe site-ul campaniei si sa-mi spuneti daca aici este vorba despre „femeie” sau despre  un „ proiect al unui politician”!

Raspunde